Kunsthelden, een verzameling van 25 interessante kunstenaars

Kunsthelden is een (doe) boek met 25 bekende kunsthelden vanaf de middeleeuwen tot nu. In dit boek vindt je vooral de kunstenaars die anders dachten. In Kunsthelden leer je kunst van een andere kant te zien. Door experimenten met papier, pen, oren, ogen en nog veel meer maak je kennis met de gedachte van de kunstenaar.

Kunsthelden

Oude en nieuwe kunstenaars

Het boek begint met kunstheld Hendrick Avercamp. Er wordt verteld dat Hendrick doof geboren is en dat hij nooit heeft leren praten. De handicap geeft hem durf en doorzettingsvermogen om te laten zien dat hij niet gek is. Hij heeft een schetsboek en potlood op zak en maakt vele schetsen. Thuis maakt hij hier mooie schilderijen van. In het Rijksmuseum hangt een bekend werk van Avercamp “winterlandschap met schaatsers” uit ca. 1608. Er worden verhalen en feitjes verteld over de diverse kunstenaars en bij elke kunstheld is ook een doe opdracht. Naast oude kunsthelden staan er ook nieuwe kunstenaars in dit boek. Daan Roosengaarde bijvoorbeeld geboren in 1979. Meester in creatief denken. Zijn doel in het leven is de wereld een beetje aangenamer en mooier maken. Door knotsgekke en gevaarlijke experimenteren ontdekt hij o.a. lichtgevende verf en veel andere bijzondere dingen die licht geven. De doe opdracht is om anders naar bestaande spullen te kijken en creatief waar te nemen.

Natuurlijk komen de wat bekendere namen als Jeroen Bosch, Pieter Bruegel, Piet Mondriaan, Rembrandt van Rijn en Maurits Cornelis Escher ook voorbij in Kunsthelden met de daarbij behorende opdrachten.

Weetjes en kunst

Ik hou erg van schilderijen en vooral oude schilderijen. Wat ik vervolgens zo leuk vind van Kunsthelden is dat je nieuwe weetjes over de diverse kunstenaars te horen krijgt door middel van leuke verhalen.

Het boek zit vol bekende schilderijen en opdrachten die passen bij de verschillende kunstenaars. Aan het einde van het boek kan je ook jezelf toevoegen als kunstenaar. Hier ga ik eens goed over nadenken. Hoe wil ik als kunstenaar gezien worden en wat wordt mijn verhaal. En wat is de naam van het kunstwerk wat ik hier wil laten zien en welke weetjes wil ik de lezer meegeven. Aangezien ik nog lang niet weet met welke kunst ik bekend wil worden laat ik dit nog even open (LOL.) Kunsthelden is niet alleen een boek voor kinderen maar is zeker leuk om samen met je ouders, juf of meester of vrienden te lezen. Wil je de verhalen achter bekende schilderijen, uitvindingen of ander soort kunst weten, dan moet je dit boek in huis halen. Kunsthelden is gewoon super vet. De volgende keer als je in het museum loopt, kijk je heel anders naar de kunstwerken.

Specificaties Kunsthelden

Uitgever: Waanders Uitgevers | Auteur: Barbara Jonckheer | 9789462622401 | april 2019 | 192 pagina’s | meer informatie bij je lokale boekhandel of vind je hier

Welk woord of thema spreekt jou aan in een boek? Klik op een woord en ga naar boeken toe in dit thema!

avontuur boekenserie bos dieren emoties familie fantasie filosofie geheimen geschiedenis gevoelens gezondheid grappig het leven humor interactief jezelf zijn klassieker klimaat kunst liefde maatschappij magie mentale gezondheid mindful moord mysterie natuur oorlog opgroeien pesten prentenboek reizen rijm roman school spannend sprookjes sterke vrouw thriller verhalenbundel vriendschap weetjesboek wereld zoekboek

Kunsthelden
Footer5
Rosalie
Delen is enorm lief

Hallo, ik ben Rosalie en ik ben 10 jaar en zit in groep 8. Ik hou van viool spelen, ballet en Tang Soo Do (koreaans karate). In de winter ski ik ook op de skibaan en ga ik elk jaar op wintersport. Verder speel ik graag buiten, hou van spelletjes, knutsel en ik teken heel graag. Ook lees ik veel verschillende boeken en daarom zal ik als gastblogger reviews gaan schrijven over diverse kinder- en jeugdboeken. Ik hou vooral van grappige, avontuurlijke en spannende boeken zoals bijvoorbeeld Superjuffie, Harry Potter, Leven van een Loser, Tom de Groot, De Gorgels enz. Ik vind het leuk om te horen of jullie mijn blogs leuk vinden.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Post comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.