Kop of munt, een roman van James Bailey

Wie zegt dat je liefde niet aan het toeval kunt overlaten? Dit is te lezen op de cover van Kop of munt, een roman geschreven door James Bailey. En zeg nu zelf, dit maakt je toch al nieuwsgierig om het boek te gaan lezen? En dat is ook precies wat ik heb gedaan!

hoofd Kop of munt

Over kop of munt: synopsis

Josh kan er niet langer omheen: hij heeft een quarterlifecrisis. Het is net uit met zijn vriendin, hij is zijn baan kwijt en hij moet noodgedwongen weer bij zijn ouders gaan wonen. Terwijl hij al zijn levenskeuzes in twijfel trekt, krijgt hij een idee. Misschien kan hij zijn beslissingen voortaan beter aan het lot overlaten, want door alles zorgvuldig te plannen is hij dakloos, werkloos en alleenstaand geworden. 

Wat begint als een grap, wordt al snel serieus. Josh neemt voortaan al zijn besluiten door het opgooien van een muntje. Hij heeft immers niets te verliezen. Maar als de kans van zijn leven en het meisje van zijn dromen op het spel staan, zal de munt hem dan naar een rijk liefdesleven leiden of zal hij berooid achterblijven? Kan kop of munt je leven bepalen?

voorjaar

Alles voor elkaar of niet?

Josh had alles voor elkaar dacht hij. Leuke baan, lieve mooie vriendin waar hij mee samenwoont. Een logische stap is dan een huwelijksaanzoek. Hij had alles perfect gepland met het speciale arrangement voor huwelijksaanzoeken in de London Eye. En dan zegt zijn vriendin nee! En dan sta je daar in de London Eye en je kunt geen kant op. Josh is genoodzaakt weer bij zijn ouders in te trekken. Als zijn moeder ook nog een verlovingsfeest heeft georganiseerd en deze niet wil afzeggen dan weet Josh dat er iets moet gebeuren in zijn leven. Hij gaat een muntje vragen zijn leven te bepalen. Kop of munt it is!

In eerste instantie zet hij het muntje voor alles in. Gaandeweg alleen voor grote beslissingen. En dit zorgt natuurlijk voor opvallende besluiten. Op een gegeven moment komt Josh zijn droomvrouw tegen. Helaas vergeet hij haar nummer te vragen. Vanaf daar gaat hij op zoektocht naar zijn droomvrouw. Zal hij het zonnebloemmeisje vinden? En in welke stad zal dat zijn? Wordt het München of Amsterdam of? Lees het in kop of munt.

kop of munt

Opbouw kop of munt

Het boek Kop of munt is opgebouwd in korte hoofdstukken die een jaar in het leven van Josh beschrijven. Beginnend op oudejaarsavond. Het boek leest vlot weg, vooral halverwege het boek komt het verhaal in een stroomversnelling. James Bailey maakt veel gebruik van humor in zijn verhaal. Bijvoorbeeld een moeder die stiekem een valentijnskaart naar haar zoon stuurt. Het soort humor die wordt gebruikt daar moet je wel van houden. De een zal dubbel liggen van het lachen. De ander zal het een beetje te veel van het goede vinden. Maar ik vind het het doorlezen zeker waard! 

kop of munt

De auteur

James Bailey werd geboren in Bristol en woont en werkt daar nog steeds. Hij studeerde in Londen en droeg ooit de olympische fakkel. Kop of munt is zijn debuutroman. Ben je dus op zoek naar een luchtige roman met humor, stop dan met zoeken. Gooi een muntje op en geef kop of munt een kans.

Specificaties kop of munt

Auteur: James Bailey | Vertaling: Karin Schuitemaker | Uitgeverij: HarperCollins | juli 2021 | 9789402708066 | 336 blz. | Meer informatie vind je bij je lokale boekhandel of klik hier

Welk woord of thema spreekt jou aan in een boek? Klik op een woord en ga naar boeken toe in dit thema!

avontuur boekenserie bos culturen dieren diversiteit emoties familie fantasie fantasy filosofie geheimen geschiedenis gevoelens gezondheid graphic novel grappig het leven humor jezelf zijn klassieker kunst liefde maatschappij magie mentale gezondheid mindful mysterie natuur oorlog opgroeien politie prentenboek roman school seizoenen spannend sprookjes sterke vrouw thriller verhalenbundel vriendschap weetjesboek wereld zoekboek

Dit is de tweede review van Chantal N. Via haar Instagram love.boeken kan je de reviews lezen van deze boekenverslaafde mama en juf uit Zuid-Limburg. Ze leest zelf graag feelgood maar als leerkracht en moeder is ze ook zeer geïnteresseerd in prenten- en kinderboeken. Tijdens het lezen hiervan denkt ze graag na hoe ze deze boeken in haar klas kan inzetten!

Footer1
Delen is enorm lief

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.