Schaduwkant – een spannende psychologische thriller van Sophie Wester

Zou jij twijfelen aan je kind als hij of zij verdacht wordt van moord? Of zou je er alles aan doen om zijn of haar onschuld te bewijzen? In Schaduwkant lees je hoe Ellen met haar dilemma omgaat. Ze wil graag geloven dat haar zoon onschuldig is, maar soms begint ze toch ineens te twijfelen… Ze verliest door bepaalde gebeurtenissen haar vertrouwen in Mick en gaat hem steeds meer controleren… Kan Ellen Mick geloven en kan Mick zijn schaduwkant in bedwang houden?

Schaduwkant cover

Schaduwkant samenvatting

Schaduwkant gaat over Ellen, die sinds de dood van haar man in haar eentje voor haar puberzoon Mick zorgt. Ze is bang dat haar zoon ontspoort door alle spanningen thuis, die steeds hoger oplopen. Ze zou, als docent en counselor op een middelbare school, precies moeten weten hoe ze met pubers om zou moeten gaan. Dit blijkt echter niet gemakkelijk.

Ellen gaat als begeleider mee op Micks examenreis naar Texel. Daar komt ze erachter dat haar zoon is verwikkeld in een levensgevaarlijk spel met challenges die steeds gevaarlijker worden. Op Texel wordt diezelfde week een van de leerlingen dood aangetroffen op een slaapzaal. Wat is er gebeurd? Ellens nachtmerrie lijkt nu compleet.

Schaduwkant achterkant

Schaduwkant leeservaring

Schaduwkant is een vlot geschreven, boeiende thriller, die je van begin tot eind in zijn greep houdt. Het duurde even voordat er echt iemand werd vermoord. Maar ook daarvoor was de spanning in het boek al om te snijden. Al snel nadat de leerling dood werd gevonden, dacht ik te weten wie de dader was. Maar naarmate ik verder kwam in het verhaal, kwamen er meerdere mogelijke verdachten voorbij. Hierdoor blijf je je afvragen wie nou de echte dader was. Aan het einde zat nog een grote plottwist, die ik echt niet zag aankomen. Maar hierdoor viel alles waar ik tijdens het verhaal nog vragen over had, op zijn plek.

De personages zijn allemaal heel geloofwaardig neergezet en de (soms pittige) dialogen zijn ook heel realistisch. Sophie Wester weet de personages en dialogen dan ook heel goed tot leven te brengen. Ook zitten er in Schaduwkant een paar stevige thema’s verwerkt: Rouw, trauma, groepsdruk en de band tussen ouder en kind.

Andere boeken van de Crime Compagnie die je misschien ook leuk vind

Sophie Wester pseudoniem

Sophie Wester is een pseudoniem van het schrijversduo Sophie Fraza en Ester Ankoné. Zij zijn beiden voormalig docent Nederlands. Samen schrijven ze thrillers met subtiele humor en verrassende plots. Na hun debuut Moordende Hitte, verscheen vorig jaar de psychologische thriller Een lege plek.
Deze vrouwen hebben heel knap samen geschreven, je hebt als je Schaduwkant leest helemaal niet door dat het door twee personen is geschreven. De hoofdstukken en verhaallijnen sluiten heel goed op elkaar aan. Schaduwkant was mijn kennismaking met Sophie Wester en het zal zeker niet de laatste zijn!

Specificaties Schaduwkant

Auteur: Sophie Wester | Uitgeverij: De Crime Compagnie | maart 2024 | 315 pagina’s | 9789461098283 | Meer informatie bij je lokale boekhandel of klik hier voor Bol

Welk woord of thema spreekt jou aan in een boek? Klik op een woord en ga naar boeken toe in dit thema!

avontuur boekenserie culturen dieren diversiteit emoties familie fantasie fantasy filosofie geheimen geschiedenis gevoelens gezondheid graphic novel grappig het leven humor jezelf zijn klassieker klimaat kunst liefde maatschappij magie mentale gezondheid mindful mysterie natuur oorlog opgroeien politie prentenboek roman school seizoenen spannend sprookjes sterke vrouw thriller verhalenbundel vriendschap weetjesboek wereld zoekboek

Footer 8 met bol verwijzing
Cindy
Delen is enorm lief

Via Instagram reviewt Cindy boeken via cindysboeken_official. Ze leest graag verschillende soorten boeken maar feelgood & thrillers zijn favoriet. Naast haar drukke baan leest ze graag ter ontspanning. Niks zo lekker om te verdwalen in een mooi, goed en spannend verhaal.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.