De boer en de dierenarts – Pim Lammers & Milja Praagman, een mooie liefde

De boer en de dierenarts is een verrassend prentenboek. Het gaat namelijk eigenlijk helemaal niet over de dieren op de boerderij die ziek zijn. Nee de ze zijn een beetje ziek. Of nou ja eigenlijk is de boer wel heel erg ziek. Hij doet en ziet allemaal gekke dingen! 

De boer en de dierenarts

De boer en de dierenarts

Op de boerderij gaat alles mis. De boer is helemaal van slag. Eieren liggen natuurlijk niet bij de varkens en kippen kun je niet melken. De dieren snappen niet wat er aan de hand is. Is de boer ziek? Maar nee de boer is stapelverliefd op de dierenarts! Niet zomaar een dierenarts. Knap, betoverend, lief, fantastisch en ga zo maar door. De dieren besluiten om de boer en de dierenarts te helpen als de boer weer wat geks doet.

Is er verder nog iets dat je mij wilt vragen?

koe met groene vlekken

De koe zit onder de groene vlekken en de boer neemt hem mee naar de dierenarts. Met een spons is die zo schoon. De dierenarts vraagt: “Is er verder nog iets dat je mij wilt vragen?” Maar dat durft de boer en de dierenarts ook niet.

De dieren verzinnen meer dingen. Zo blaft het schaap, maar bij de dierenarts is alles in orde. Weer vraagt de dierenarts of hij misschien iets anders wil vragen, maar weer durft de boer niet.

Het laatste plan van de dieren is te grappig ( ze staan allemaal in een boom) en de boer besluit de dierenarts te bellen. Als die komt staan de dieren weer gewoon op hun eigen plek. Gelukkig weet de dierenarts wat er aan de hand is! De boer is niet ziek, hij heeft last van verliefdheid en daar heeft hij zelf ook last van! De boer en de dierenarts vinden het beste medicijn: samen knuffelen op het picknickkleed.

De boer en de dierenarts

Wat vinden wij er van?

Doordat het boek op zo’n grappige manier beschreven is, met dieren die samenwerken en gekke dingen verzinnen breng je verliefdheid tussen twee mensen op een hele leuke manier over. En dat die mensen dan ook nog van hetzelfde geslacht zijn, daar hebben de kinderen geen moment wat van verteld.

Ik vind het dan ook echt super stoer dat Pim Lammers een prentenboek schreef over homoseksualiteit op zo’n prettige manier voor kinderen! Want iedereen kan verliefd worden op iemand anders en dat kunnen ook prima 2 mannen zijn.

Specificaties de boer en de dierenarts

Auteur:  Pim Lammers | Illustrator Milja Praagman | Uitgeverij de Eenhoorn | 9789462912885 | 32 pagina’s | januari 2018 | meer informatie vind je hier

footer5
Delen is enorm lief

Hoi Ik ben Ellen eigenaar van StoerLeesVoer. Ik ben behoorlijk creatief en dol op prentenboeken en op stap gaan met mijn man en 7 jarige dochter!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Post comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.