De breedbekkikker – een hilarisch pop-up boek!

Ken je die mop van de breedbekkikker? Ik kende dit mopje al van heel lang geleden, toen ik het voor het eerst las in een stripalbum van Jan Jans en de kinderen. Ik vond dit toen een superleuke mop. En nu is dit dus als een verhaal verschenen in een superleuk pop-up prentenboek. En ik weet heel zeker dat kinderen dit geweldig gaan vinden!

de breedbekkikker

Een nieuwsgierige breedbekkikker

De breedbekkikker is supernieuwsgierig! Hij wil heel graag weten wat alle dieren zoal eten. Dus vraagt de kletserige kikker met zijn grote mond aan alle levende wezens die hij tegenkomt wat hun lievelingseten is – totdat hij er een tegenkomt die dol is op… breedbekkikkers.

Een prachtig pop-up boek

Het eerste wat natuurlijk opvalt als je het boek ‘De Breedbekkikker’ in handen krijgt, zijn de prachtige pop-ups. Als kind vond ik pop-up boeken altijd al ontzettend fascinerend. Ik had er een paar van in de kast en dit waren echt mijn lievelingsboeken. Ik las ze keer op keer en was er ook ontzettend zuinig op. Wat een teleurstelling was het dan ook altijd als je in de openbare bibliotheek een pop-up boek leende, dat al helemaal kapot was. Nu ik zelf als kleuterjuf werk, probeer ik pop-up boeken wel aan te bieden aan de kinderen uit mijn klas. Maar ik geef wel altijd van tevoren aan dat ze er heel voorzichtig mee moeten zijn.

Daarom staan ze altijd op een speciale plank (en niet in het gewone boekenrekje). De kinderen gaan er daarom extra zuinig mee om en ervaren het als heel speciaal om dit boek te mogen lezen. De pop-ups in dit boek zijn echt prachtig. Groot, klein, er ver uit springend en de laatste pop-up is echt een verrassing!

De breedbekkikker

Een grappig verhaal

Naast het feit dat het boek prachtig is vormgegeven, is ‘De Breedbekkikker’ ook ontzettend grappig qua verhaal. De breedbekkikker is ontzettend nieuwsgierig en gaat rondvragen aan verschillende dieren wat hun lievelingseten is. Zo komt hij langs de vogel, de muis en de alligator. Maar bij die laatste krijgt hij een antwoord wat hij niet had verwacht, want de alligator eet het liefst breedbekkikkers! En wat hij dan doet is ontzettend grappig. Ik weet zeker dat dit boek een succes zal zijn bij heel veel jonge kinderen!

Specificaties ‘De breedbekkikker’

Auteur: Keith Faulkner | Illustraties: Jonathan Lambert | Uitgeverij: Pelckmans | 9789463379960 | 20 maart 2024 | 12 pagina’s | meer informatie bij je lokale boekhandel of via bol.com

Welk woord of thema spreekt jou aan in een boek? Klik op een woord en ga naar boeken toe in dit thema!

avontuur boekenserie culturen dieren diversiteit emoties familie fantasie fantasy filosofie geheimen geschiedenis gevoelens gezondheid graphic novel grappig het leven humor jezelf zijn klassieker klimaat kunst liefde maatschappij magie mentale gezondheid mindful mysterie natuur oorlog opgroeien politie prentenboek roman school seizoenen spannend sprookjes sterke vrouw thriller verhalenbundel vriendschap weetjesboek wereld zoekboek

Footer 8 met bol verwijzing
Kelly
Delen is enorm lief

Ik ben Kelly en ben moeder van 2 dochters uit 2011 en 2014. Ik ben getrouwd en woon in Den Bosch, waar ik ben geboren en getogen. Inmiddels ben ik alweer ruim 18 jaar werkzaam in het onderwijs, waar ik juf van de kleuters ben. Dit is iets waar ik elke dag enorm van geniet! Daarnaast ben ik samen met mijn man de trotse eigenaar van Mini & More, een webshop in outlet merkkleding. Deze 2 banen naast elkaar is eigenlijk een meer dan fulltime baan, maar ik vind het echt superleuk om te doen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.