Sterrefant – over een olifant die astronaut wil worden

Een olifant in de ruimte, dat kan toch helemaal niet? In Sterrefant gaan we ontdekken of dit echt niet kan. Want Sterre is een olifant dit dolgraag astronaut wil worden. Maar hoe krijgt ze dat voor elkaar?

Sterrefant

Sterrefant, de eerste olifant in de ruimte

Sterre wil astronaut worden. Er is alleen een piepklein probleempje: Sterre is een olifant. Elke keer als ze zich aanmeldt bij het astronautencentrum, bedenken ze snel een nieuwe reden waarom Sterre niet mee mag doen. Maar waar een wil is, is een weg. Dat staat in sterren geschreven!

Op reis naar de ruimte

Vorig jaar hebben we in mijn kleuterklas gewerkt over het thema ‘De ruimte’. Van tevoren hadden we het idee dat dit misschien een wat lastig thema zou zijn voor de kinderen, omdat het zo abstract was en misschien wat ongrijpbaar. Het is namelijk niet zo dat je dit elke dag tegen komt. Maar niets was minder waar, dit thema was het meest geliefde thema van het jaar!

Toen ik dit boek in handen kreeg, moest ik daar meteen aan terugdenken. En ik weet zeker dat de kinderen uit mijn kleuterklas Sterrefant ook een geweldig boek zullen vinden. Want ze hebben zich tijdens het thema vaak afgevraagd: hoe kun je nu eigenlijk astronaut worden? Wat moet je daarvoor doen en kunnen? In dit boek kom je daar op een leuke manier achter. Het verhaal is echt fantastisch, mede door de herhaling maar vooral door de prachtige illustraties. En het verhaal is ook heel humoristisch!

ruimtereis

Een hoopgevend boek

Sterrefant is eigenlijk een heel mooi, hoopgevend boek. Het maakt duidelijk aan kinderen dat je nooit de moed moet verliezen. Als je doorzet en blijft proberen, kun je heel veel bereiken!
Sterre is het voorbeeld van een doorzetter. Ze weet het elke keer zo te regelen en te verzinnen, dat ze toch op haar doel af blijft gaan. Waar anderen al lang de moed verloren zouden hebben, blijft ze het proberen. En op het einde van het boek laat ze ook zien dat iedereen welkom is, hoe je er ook uitziet. Het maakt niet uit wie of wat je bent, iedereen moet een eerlijke kans krijgen. Dat vind ik wel echt een hele mooie boodschap voor kinderen.

Ook vind ik het heel leuk dat je achterin het boek Sterrefant een overzicht ziet van welke dieren er allemaal al in de ruimte zijn geweest (‘De ECHTE geschiedenis van dieren in de ruimte’). En zo ontdek je dat er al héél veel dieren in de ruimte zijn geweest, en niet alleen honden of apen. En wie weet… misschien komt er ooit wel een olifant in de ruimte?

Wil je nog meer boeken lezen over de ruimte? Kijk dan zeker ook bij onderstaande recensies:

astronauten
Sterrefant

Specificaties ‘Sterrefant’

Auteur en illustraties: James Foley | Vertaling: Hedi de Zanger | Uitgeverij: De Vier Windstreken | 9789051169751 | 22 september 2023 | 40 pagina’s | Meer informatie bij je lokale boekhandel, of via bol.com

Welk woord of thema spreekt jou aan in een boek? Klik op een woord en ga naar boeken toe in dit thema!

avontuur boekenserie bos culturen dieren diversiteit emoties familie fantasie fantasy filosofie geheimen geschiedenis gevoelens gezondheid graphic novel grappig het leven humor jezelf zijn klassieker kunst liefde maatschappij magie mentale gezondheid mindful mysterie natuur oorlog opgroeien politie prentenboek roman school seizoenen spannend sprookjes sterke vrouw thriller verhalenbundel vriendschap weetjesboek wereld zoekboek

Footer 8 met bol verwijzing
Kelly
Delen is enorm lief

Ik ben Kelly en ben moeder van 2 dochters uit 2011 en 2014. Ik ben getrouwd en woon in Den Bosch, waar ik ben geboren en getogen. Inmiddels ben ik alweer ruim 18 jaar werkzaam in het onderwijs, waar ik juf van de kleuters ben. Dit is iets waar ik elke dag enorm van geniet! Daarnaast ben ik samen met mijn man de trotse eigenaar van Mini & More, een webshop in outlet merkkleding. Deze 2 banen naast elkaar is eigenlijk een meer dan fulltime baan, maar ik vind het echt superleuk om te doen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.