Ssst! De tijger slaapt. Prentenboek van het Jaar 2018

Ssst! De tijger slaapt is verkozen tot Prentenboek van het Jaar 2018. Tijdens de Nationale Voorleesdagen zal dit thema dan ook op veel scholen, kinderdagverblijven, peuterspeelzalen en bij gastouders centraal staan. Voor alle mama’s die hier nog niet van hebben gehoord schreef ik de review van dit geweldige prentenboek! 

Winnaar prentenboek 2018

Ssst! de tijger slaapt is prentenboek van het jaar 2018 geworden. Daarnaast zijn er nog 9 andere boeken uitgekozen die samen in de prentenboek top tien staan.  Het belangrijkste criterium bij het kiezen van het Prentenboek van het Jaar is dat het boek, naast een goed verhaal en aantrekkelijke illustraties, voldoende aanknopingspunten biedt voor interactie met peuters en voor verwerking in hun spel.

Ssst! De tijger slaapt

Ssst! De tijger slaapt

Kikker, Muis, Schildpad, Vos, Muis en Ooievaar willen ergens heen. Maar dat gaat niet want Tijger ligt in de weg. Gelukkig zijn er ballonnen om over de tijger heen te komen. Maar wees voorzichtig: Ssst! De tijger slaapt!

Ssst! De tijger slaapt

Op een paar momenten wordt de tijger bijna wakker. Maar misschien kunnen de kinderen wel even helpen met over zijn neusje aaien, of over zijn buikje wrijven of een slaap liedje te zingen? Few hij valt weer in slaap!

Totdat de ooievaar over hem heen stapt heel voorzichtig dat wel, maar zijn snavel prikt in de ballon. Pang! Ohw nee de tijger wordt wakker.

De eerste keer als je Ssst! De tijger slaapt! voorleest ben je nog helemaal onwetend wat gaat de tijger nu doen?  Gaat hij ze allemaal opeten? Waarom willen de andere dieren de tijger niet wakker maken? Waar zijn die ballonnen voor?

Gelukkig wordt het snel duidelijk! Ze waren bezig met een verrassing want tijger is jarig! En aan de kaarsjes te zien is hij 3 jaar geworden.

Bij het prentenboek van het jaar 2018 horen een hoop activiteiten. Hier kwam vanmorgen al een blog van online.

Stichting Collectieve Propaganda van het Nederlandse Boek

Deze stichting bracht speciaal voor de Natoinale Voorleesdagen een kleine editie uit van prentenboek van het jaar 2018. Hierbij hoort ook een app! Deze heet Ssst! De tijger slaapt en is in de App store en Google Play te downloaden.

App bij Ssst! De tijger slaapt

app ssst de tijger slaapt

In deze app leest Ruben Nicolai het verhaal Ssst! De tijger slaapt nog eens voor en leren we een super vrolijke liedje! Die heb ik ondertussen met de kinderen al wel 40 keer geluisterd en hij is echt super leuk! In het liedje leren we juist weer de geluiden van de dieren benoemen zoals kwaken, piepen en kleppen.

Daarnaast kun je er memory in spelen en verschillen zoeken.

Specificaties Ssst! De tijger slaapt

Auteur:  Britta Teckentrup | Uitgeverij: Gottmer | 9789025765460 | 32 pagina’s | juni 2016 | meer informatie vind je hier

Delen is enorm lief

Hoi Ik ben Ellen eigenaar van StoerLeesVoer. Ik ben behoorlijk creatief en dol op prentenboeken en op stap gaan met mijn man en 8 jarige dochter!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Post comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.