De wereld in mijn handen. Beeldige hand- en vingerversjes, met gratis DVD!

Dit boek staat vol met oude en nieuwe vinger- en handversjes die volwassenen en kinderen thuis, bij de opvang en op school samen kunnen doen. De versjes stimuleren de ontwikkeling van de taal en de fijne motoriek. En het plezier dat volwassenen en kinderen samen ‘De wereld in mijn handen’ beleven, versterkt de onderlinge band. Op de bijbehorende DVD laten ouders en grootouders zien hoe de spelletjes worden uitgevoerd.

Wow! Echt veel versjes!

de wereld in mijn handen

Mijn eerste indruk van ‘De wereld in mijn handen’ is dat er echt héél veel kinderversjes bestaan! In dit boek staan er al 115 in totaal, als ik het goed geteld heb. Ook heel veel waar ik zelf nog nooit van gehoord had. En laat staan om daarvan te weten hoe ik dit in godsnaam moest gaan uitbeelden met mijn handen. Want dat leek mij de bedoeling van dit boek. Eerlijk gezegd kende ik er maar eentje helemaal uit mijn hoofd, en wie kent ‘m niet: In de maneschijn.

DVD bij ‘De wereld in mijn handen’

de wereld in mijn handen

Gelukkig was mijn redding aanwezig: er zit een gratis DVD bij het boek, in een hoesje achter de omslag. Op deze DVD staan vele filmpjes waarop ouders en grootouders, al dan niet met hun (klein)kinderen in beeld, laten zien hoe je je handen kunt bewegen. Dat terwijl ze het bijbehorende versje oplezen, waardoor je gemakkelijk kunt leren om de versjes uit te beelden.

Handige onderverdeling

‘De wereld in mijn handen’ is onderverdeeld in 6 verschillende hoofdstukken. Deze hoofdstukken zijn duidelijk omschreven zodat je meteen kunt zien waar je moet zijn om de versjes te vinden die op dat moment voor jou van toepassing zijn. Namelijk: versjes voor één of meerdere kinderen, vingerversjes en handspelletjes met een kindje op de schoot, vingerversjes en verhaalversjes met kleine attributen, beeldende liedjes, spelletjes met de baby of jonge peuter en aanvullende verhaalversjes om zelf mee aan de slag te gaan.

Handen vrij voor mama

Wat vond mijn zoontje van ‘De wereld in mijn handen?’ Tja, zodra er ergens een beeldscherm aangaat, dan verdwijnt de aandacht voor wat mama voorleest al gauw op de achtergrond. Die DVD was veel te leuk om te zien. “Kijk eens wat ík kan, mevrouw!” riep hij naar de dame met zijn handjes omhoog. Ach, mama vindt het helemaal niet erg als hij met die mevrouw alle handspelletjes doet hoor. Dan hou ik het voorlopig wel bij ‘In de maneschijn’ en kan ik, terwijl hij de DVD bekijkt, mijn handen gebruiken voor allerlei andere klusjes.

de wereld in mijn handen

Aan het werk gezet

“Mama, ik wil dat ook!” Mijn zoontje keek naar het hoofdstuk van de vingerversjes en verhaalversjes met kleine attributen. En daar gaan al die andere klusjes die ik wilde doen… Wormpje Willemijn (als vinger) kruipt bijvoorbeeld door een kartonnen appel met gaatjes in ‘De wereld in mijn handen’ en dat wil mijn zoontje ook wel doen! Vooruit dan maar…

Het laatste hoofdstuk zonder hulp van DVD

Het laatste hoofdstuk van het boek, aanvullende verhaalversjes om zelf mee aan de slag te gaan, staat niet op de DVD. Maar veel gebaren komen terug uit de voorgaande vingerspelletjes en versjes. Als je er ‘even’ de tijd voor neemt, dan zal je ze zo uit je mouw kunnen schudden!

Photobomb!

de wereld in mijn handen

Grappig is, dat er op de DVD ook bloopers staan met onder andere een witte kat ineens in beeld (photobomb, haha). Je zou van mijn handgebaren trouwens ook wel een hele blooperfilm kunnen maken, ik ben er niet zo handig in heb ik gemerkt… Maar ach, dat mag de pret niet drukken. Mijn zoontje (3) en ik zijn erg blij met deze aanwinst en vermaken ons er kostelijk mee.

Ben jij goed in hand- en vingerversjes en welke ken jij naast In de maneschijn?

Specificaties ‘De wereld in mijn handen’:

de wereld in mijn handen

Uitgever: de Eenhoorn | Auteur: Kristien Dieltiens Illustraties: Milja Praagman | 9789058388940 | oktober 2013 | 112 pagina’s | meer informatie vind je hier

Delicia
Delen is enorm lief

Ik ben Delicia en van 2018 - 2021 zat ik met veel plezier in het blogteam van StoerLeesVoer en MamaScrapelle. Ik schreef hier niet alleen graag reviews van peuterboeken, maar ik vond het ook erg leuk om mijn visie en ervaringen te delen over gezondheid, interieur en (actieve) uitstapjes.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.