Het is winter – een nieuw avontuur van Luuk en Lotje

Onlangs was het dan zover, de winter deed zijn intrede. Een kind kwam zelfs de klas inrennen en riep: “Het is winter juf!”. Een ander kind zei vervolgens: “Echt niet, want er ligt geen sneeuw! ” Dit leverde voor mij gelijk een mooie gelegenheid om het eens over de winter te hebben. Had ik nu dit leuke prentenboek van Luuk en Lotje maar meegenomen.

Het is winter – Luuk en Lotje

Het is winter! De tweeling Luuk en Lotje gaat in de tuin spelen. Ze doen een warme jas, wanten, een sjaal en winterlaarzen aan. Samen geven ze de vogeltjes eten en drinken in de tuin. Maar hé, wat gebeurt er? Opeens vallen witte vlokjes uit de lucht! Wat kunnen Luuk en Lotje nu spelen?

De avonturen van Luuk en Lotje zijn heerlijke rustige prentenboeken voor kinderen vanaf 3 jaar. De illustraties van Ruth Wielockx zijn zoals altijd rustig en duidelijk met veel ronde vormen. Kinderen raken niet overspoeld met prikkels in de tekeningen en kunnen zich echt concentreren op het verhaal.

Natuurlijk is er wel nog genoeg te zien, maar ook te leren! Denk aan rijke taal als wolkjes uit je mond, ijspegel, blinken als een spiegel en een heuse sneeuwmevrouw!

Activiteiten bij Het is winter!

Als ik een prentenboek voorlees doe ik dit altijd graag op een interactieve manier. Ik stel vragen over de prenten, noem iets geks zoals een rode sneeuwvlok terwijl hij natuurlijk wit is. En ik stel de kinderen vragen hoe zij dingen zouden doen, of wat er nu zal gaan gebeuren als ik de bladzijde omsla. Allemaal nuttig om kinderen aan te zetten tot begrijpend lezen, goed luisteren en mij natuurlijk te wijzen op dat ik een vergissinkje maak.

Vragen die je bijvoorbeeld kunt stellen bij Het is winter van Luuk en Lotje:

  • Wat voor patroon zit er op de sjaal van Luuk en Lotje?
  • Wat is het verschil tussen een want en een handschoen?
  • Wat gaat er gebeuren met het kommetje water als het heel koud is?
  • Wat voor vogels zitten er in het vogelhuisje?
  • Welk dier gaat mee eten met de vogels?
  • Waarom staan de schapen en koeien in de winter niet buiten in de wei?

En natuurlijk kun je ook leuke activiteiten doen met de kinderen. Maak een pindaslinger, knip een sneeuwvlokje, houdt een sneeuwballengevecht of maak een mooie sneeuwpop.
En misschien wil je thuis ook wel een lekkere worteltaart maken!

Luuk en Lotje boeken

Het is winter luuk en lotje

Specificaties Luuk en Lotje het is winter

Auteur: Ruth Wielockx | Uitgeverij Clavis | 9789044852936 | 31 oktober 2023 |  32 pagina’s | Meer informatie bij de lokale boekhandel of via deze link

Welk woord of thema spreekt jou aan in een boek? Klik op een woord en ga naar boeken toe in dit thema!

avontuur boekenserie bos culturen dieren diversiteit emoties familie fantasie fantasy filosofie geheimen geschiedenis gevoelens gezondheid graphic novel grappig het leven humor jezelf zijn klassieker kunst liefde maatschappij magie mentale gezondheid mindful mysterie natuur oorlog opgroeien politie prentenboek roman school seizoenen spannend sprookjes sterke vrouw thriller verhalenbundel vriendschap weetjesboek wereld zoekboek

Footer 8 met bol verwijzing
ellen
Delen is enorm lief

Hoi Ik ben Ellen mede - eigenaar van StoerLeesVoer. Ik ben dol op de geur van boeken. Prentenboeken voor de klas en fantasy voor mezelf en alles daar tussenin. In het dagelijks leven sta ik 3 dagen per week op de leukste Montessori school van Den Haag. Daarnaast heb ik ook nog een lifestyleblog www.mamascrapelle.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.