Bloterik, een prentenboek voor hoogsensitieve kinderen

Speciaal voor alle hooggevoelige en hoogsensitieve kinderen en hun papa’s en mama’s wil ik graag het prentenboek Bloterik laten zien. Bloterik is een jongen van 5 jaar die niet van kleren houdt en dat heeft een reden die jullie vast zullen herkennen!

Bloterik een prentenboek voor hoogsensitieve kinderen

Bloterik

Een heel aardig jongetje is Bloterik met 4 grote zussen die er een rommeltje van maken. En zijn ouders die zijn een beetje vermoeiend. Ze maken zich steeds overal zorgen over. Zo maken ze zich ook zorgen over het feit dat Bloterik geen kleren aan wil doen.

Bloterik een prentenboek voor hoogsensitieve kinderen

Te strak te gekleurd te kort

Hij vindt kleren niet lekker zitten. Ze zijn te strak, gekleurd, kort, kriebelig of stom. Zijn opa is net als hem en maakt zich nergens zorgen om. Gelukkig zitten Bloterik zijn gympen wel lekker en daarom loopt hij bijna helemaal in zijn blootje! Ook over straat in de dierentuin.

Opa is net een beetje als bloterik. Hij draagt zijn bril niet omdat de glazen te klein en te hoekig zijn.

Terwijl wij het boek verder lezen ontdekken wij een trui die op verschillende manieren wordt gebruikt.. Bloterik vraagt zich af of je er ook mee kunt vliegen? Hij doet hem aan en besluit hem nooit meer uit te doen. Hij was zacht, blauw en je er kon er heel veel snoepjes in doen.

Wat vinden wij van dit boek?

Afgezien van het feit dat de kinderen best wel moesten lachen om dat Bloterik met zijn blote piemel in de dierentuin ( want dat kan toch niet! ) is er zo veel meer te zien aan dit boek.

Op alle prenten is er gigantisch veel te zien. En dan voornamelijk aan gekke dingen. Vooral op de pagina’s waar opa ook op staat. Een vogelhuisje op zijn kop, een wortel in een kaarsenstandaard, opa met verschillende schoenen, een pompoen met opa zijn bril en ga zo maar door. Daarom is dit boek niet alleen geschikt om voor te lezen maar ook om zelf lekker door te bladeren.

Heb jij ook een kind dat niks lekker vind zitten? Laat je hem/haar wel eens (thuis) lekker in zijn blootje rond lopen? Of moeten ze gewoon kleren aan doen?

Kinderen die hooggevoelig zijn hebben vaak last van labels in kleding, naden in onderbroeken en over sokken maar niet te spreken. Sokken kun je beter binnenstebuiten dragen, onderbroeken soms ook! En een joggingpak is iets wat ze vaak heerlijk zacht en lekker ruim vinden zitten. Of misschien koop je ook wel een hele grote zachte trui als Bloterik die nooit meer uit gaat!

Specificaties Bloterik

Auteur: Sabine Büchner en Simone Hennig | Uitgeverij: Ploegsma | 9789021678276 | 32 pagina’s | juni 2018 | meer informatie vind je hier

Welk woord of thema spreekt jou aan in een boek? Klik op een woord en ga naar boeken toe in dit thema!

avontuur boekenserie culturen dieren diversiteit emoties familie fantasie fantasy filosofie geheimen geschiedenis gevoelens gezondheid graphic novel grappig het leven humor jezelf zijn klassieker klimaat kunst liefde maatschappij magie mentale gezondheid mindful mysterie natuur oorlog opgroeien politie prentenboek roman school seizoenen spannend sprookjes sterke vrouw thriller verhalenbundel vriendschap weetjesboek wereld zoekboek

Footer5
ellen
Delen is enorm lief

Hoi Ik ben Ellen mede - eigenaar van StoerLeesVoer. Ik ben dol op de geur van boeken. Prentenboeken voor de klas en fantasy voor mezelf en alles daar tussenin. In het dagelijks leven sta ik 3 dagen per week op de leukste Montessori school van Den Haag. Daarnaast heb ik ook nog een lifestyleblog www.mamascrapelle.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.