De club van Mysteriejagers, een reis naar het onmogelijke!

Geronimo Stilton heeft al vele avontuurlijke reizen mogen mee maken maar waar hij nu verstrikt in raakt baart hem grote zorgen. Waarom biedt iedereen hem ijs aan, wat heeft de Bermudadriehoek en het Paaeiland ermee te maken en waar staat CM voor..? Lees het nu in: De club van Mysteriejagers, een reis naar het onmogelijke!

De club van mysteriejagers

Een reis naar het onmogelijke.. als dat maar goed gaat!

Het is 22 juni, een zomerse dag in Rokford en Geronimo Stilton zit met 32 graden op zijn kantoor. Opa Wervelwind had hem de opdracht gegeven om een boek te schrijven, maar dat ging hem alles behalve goed af. De airco had het begeven en hij snakte naar een GI-GA-GROOT ijsje. Niet wetende dat de gedachte naar een ijsje ging zorgen voor een geheel nieuw avontuur met mysterieuze zaken.

In De club van Mysteriejagers, een reis naar het onmogelijke komen Geronimo en de onbekende leden langs verschillende beroemde bezichtigingen zoals de Bermudadriehoek, Machu Pichu en de Paaseilanden. Kom meer te weten over deze bijzondere plekken en ONTDEK of de missie goed zal aflopen… Krijgt Geronimo zijn welverdiende ijsje?

Het archief van de club van Mysteriejagers

Een mooie toevoeging aan De club van Mysteriejagers zijn de archief bladzijdes. Hier werd ik persoonlijk erg blij van! In het archief wordt namelijk meer informatie gegeven over de bijzondere plekken die worden bezocht tijdens de missie. Zo wordt het boek voor mij leuk om te lezen maar tegelijkertijd ook interessant en leerzaam! Zo staan er op de archief bladzijdes echte informatie en weetjes en is de bezienswaardigheid ook verwerkt in de missie.

Doordat er een archief is worden er eventuele lastige woorden direct uitgelegd. Sommige termen komen niet aan bod in het archief en daar zijn sterretjes voor aangemerkt. Zo kan de lezer het boek schuin houden om de uitleg bij het woord te lezen. Vervolgens kan de lezer het verhaal weer hervatten.

Mijn mening over G. Stilton en de club van de mysteriejagers

De boeken van Geronimo Stilton, hedendaags ook van Thea Stilton, zijn voor alle leeftijden toegankelijk. Ze worden al aangeboden vanaf 6 jaar, staat ook gelijk aan AVI start. De boeken van Geronimo zijn dan ook rijkelijk aanwezig in mijn klaslokaal. Dit omdat ik het stiekem zelf ook veel te leuk vind. De Fantasia-verhalen zijn erg populair, maar mijn favoriete reeks, inmiddels ook van mijn groep 6, van Geronimo zijn de klassiekers! De gehele reeks heb ik staan en zelf ook allemaal gelezen. De tovenaar van Oz*, Peter Pan of de avonturen van Alice in Wonderland zijn voornamelijk favoriet in mijn groep.

Als je mij vraagt waarom ik deze boeken leuk vind én aanbied in mijn groep heeft dat verschillende redenen. De schrijvers achter het concept van Geronimo Stilton verwerken humor op de meest originele manieren. Dit doen ze door teksten visueel te maken door gekke letters, vormen of kleuren. Echter passen ze dit ook toe in geschreven woordgrapjes. Vervolgens zijn de illustraties hierop afgestemd en kleuren de bladzijdes mee naar de stemming van het verhaal. Hierdoor wordt je als lezer in het verhaal betrokken en wil je blijven lezen. Zo ook in De club van Mysteriejagers.

Tevens kan ik dit soort boeken ook gebruiken voor de leeslessen. Vanwege de rijk geïllustreerde teksten en leestekens kan ik inzichtelijk maken waarom lezen belangrijk is. Een verhaal staat met de juiste formulering. En zo is dat ook het geval met De club van Mysteriejagers. Een absolute aanrader om thuis samen te lezen met je kind of gewoon stiekem zelf, ik zal niks verklappen!

De club van mysteriejagers

specificaties over de club van mysteriejagers

Tekst: Geronimo Stilton | Naar een idee van Elisabetti Dami | Vertaling: Loes Randazzo | Opmaak: Sandra Kok | Uitgeverij: Pelckmans | 9789463373593 | maart 2023 | 288 pagina’s | meer informatie bij je lokale boekhandel of klik hier voor Bol

Welk woord of thema spreekt jou aan in een boek? Klik op een woord en ga naar boeken toe in dit thema!

avontuur boekenserie culturen dieren diversiteit emoties familie fantasie fantasy filosofie geheimen geschiedenis gevoelens gezondheid graphic novel grappig het leven humor jezelf zijn klassieker klimaat kunst liefde maatschappij magie mentale gezondheid mindful mysterie natuur oorlog opgroeien politie prentenboek roman school seizoenen spannend sprookjes sterke vrouw thriller verhalenbundel vriendschap weetjesboek wereld zoekboek

De club van mysteriejagers
Footer 8 met bol verwijzing
Kimberley
Delen is enorm lief

Hoi, ik ben Kimberley, geboren in 1998 en ik woon in Rotterdam. Ik werk fulltime in het onderwijs waar ik met veel plezier aandacht schenk aan boeken, voorlezen en leesbevordering.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.