Thuisreis – de afsluiting van de Hexagon trilogie

De afgelopen maanden heb ik de eerste delen van de trilogie, waar Thuisreis de afsluiting van is, mogen lezen. In de drie boeken komt Dylan in aanraking met het Genootschap van het Zachte Licht. De eerste reizen pakte mij meteen en ook De verre tochten vond ik erg leuk. Ik was dan ook blij dat ik Thuisreis ook mocht lezen en dat ik die afsluiting aan jullie voor kan stellen. John Brosens, de auteur, heeft met deze trilogie een spannende en avontuurlijke serie neergezet.

Thuisreis

Thuisreis – wat vooraf ging

De Hexagon-trilogie is, net als andere trilogieën, niet afzonderlijk van elkaar te lezen. Het is echt belangrijk dat je bij het eerste deel begint. Thuisreis begint namelijk vrij abrupt. Gelukkig wordt er een korte terugblik gegeven van de eerste boeken, handig als het even geleden is dat je ze las!

In deel 1 van de trilogie ‘Hexagon – het Genootschap van het Zachte Licht – ontdekte Dylan een geheimzinnige lichtgevende staaf van een onbekend en oersterk materiaal. Tijdens zijn experimenten stuit hij op een Collector van het Genootschap van het Zachte Licht die hem duidelijk maakt dat hij de staaf illegaal gebruikt en moet inleveren. Bij de confrontatie verdwijnt Dylan naar een andere tijd.

In De verre tochten, deel 2 van de trilogie, ontdekt Dylan de volle potentie van de lichtstaaf. Maar hij moet tegelijkertijd alles op alles zetten om uit de handen van de Collector te blijven. Het Genootschap heeft namelijk de jacht op hem geopend. Dat gaat niet zonder problemen: om te beginnen moet hij naar zijn eigen tijd zien terug te keren. Gelukkig treft hij onverwachte bondgenoten op al even onverwachte plaatsen.

Hexagon trilogie

Thuisreis

In de eerste twee delen van de trilogie experimenteert Dylan van der Hof, een doodgewone jongen van vijftien, met een lichtgevende staaf van onbekend maar oersterk materiaal die hij in een tunnel heeft gevonden. Het voorwerp blijkt spectaculaire eigenschappen te hebben. Als snel kruist een Collector van het Genootschap van het Zachte Licht Dylans pad om het object op te eisen. Maar Dylan gaat zijn eigen weg en zet het onderzoek voort met zijn kersverse vriendin Carla. Carla gelooft zijn verhaal als enige en lacht hem niet uit.

Met behulp van de geheimzinnige Lamp slaagt het duo er in Carla’s verdwenen vader te traceren. Maar dan opent het Genootschap de jacht pas echt. Dylan wordt ontvoerd en moet de Lamp afstaan. Hij krijgt een gids mee, Eugene, om een veilige thuisreis te garanderen. Maar die maakt een ernstige val en zo strand Dylan helemaal alleen in de crypte van een Franse kathedraal. Het lijkt een hopeloze situatie. Hoe komt hij ooit nog thuis? Ziet hij Carla terug? En zijn familie?

Een goede afsluiting

Vrij snel toen ik Thuisreis binnen kreeg begon ik met lezen. Ik merkte dat ik er als snel weer helemaal in zat, maar dat de stijl van schrijven een beetje veel van hetzelfde was. Om niet in een negatieve leesspiraal te raken heb ik het boek even laten liggen en een paar weken later weer opgepakt. En dat hielp! Ik kon weer echt genieten van het verhaal van Dylan en weer mee in de magische wereld die door John Brosens wordt geschetst. Ik ben heel blij dat ik het weer met een frisse leesblik kon bekijken.

Het is mijns inziens wel goed dat de Hexagon trilogie tot een afsluiting is gekomen. Alles wat er uit gehaald kon worden is ook aan bod gekomen. De twee verhaallijnen die met elkaar versmolten raken zijn goed beschreven en alle personages zijn voldoende uitgediept. Na de afsluiting zuchtte ik diep. Klaar, afgelopen deze serie. Een goed einde, met nog wat verrassende twists gedurende het plot.

Thuisreis

Een echt tienerboek

Thuisreis heeft veel ingrediënten voor een goed tienerboek. Spanning, een vleugje romantiek -maar absoluut niet ‘plat’ of ‘overdreven’- en overzichtelijk. Niet te dik, een vlot verhaal. Ik vind het echt heel slim dat John Brosens niet heeft gekozen voor één dik boek met dit hele verhaal. Tieners zullen dat echt minder snel pakken.

Opvallend vond ik wel de druk van dit boek. Af en toe zijn de letters wat wazig en ze wisselen in letterdikte. Niet heel ernstig, geen belemmering voor het lezen, maar dit geeft het geheel een minder zorgvuldige uitstraling.

Ik ben blij dat ik Thuisreis, en daarmee de hele trilogie, heb gelezen. Zoek je nog een leuk boek voor je tiener? Houdt hij/zij van wat fantasie en avontuur? Dan is dit echt een aanrader.

Specificaties Thuisreis

Auteur: John Brosens | Uitgever: Sam Northerlake / Mira loves books | december 2022 | 166 pagina’s | paperback | 9789464496222 | Meer informatie bij je lokale boekhandel of via bol.com

Welk woord of thema spreekt jou aan in een boek? Klik op een woord en ga naar boeken toe in dit thema!

avontuur boekenserie bos dieren diversiteit emoties familie fantasie fantasy filosofie geheimen geschiedenis gevoelens gezondheid graphic novel grappig het leven humor jezelf zijn klassieker kunst liefde maatschappij magie mentale gezondheid milieubewust mindful mysterie natuur oorlog opgroeien politie prentenboek roman school seizoenen spannend sprookjes sterke vrouw thriller verhalenbundel vriendschap weetjesboek wereld zoekboek

Footer 8 met bol verwijzing
Linda
Delen is enorm lief

Mijn naam is Linda en alles in mijn leven is verbonden met kinderboeken. Ik ben getrouwd met een hogeschooldocent taal en ben moeder van 3 kinderen in de basisschoolleeftijd. Ik werk als directeur op een basisschool en daar mag ik elke ochtend een half uur lezen om, samen met de kinderen, mijn team en onze schoolhond, de dag fijn te beginnen. Ik praat graag over boeken en ik neem jullie graag mee in mijn leesbelevenissen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.