Weersta me, een vijfde deel van de Touching Juliette series

”Ik word wakker, vastgebonden, met een prop in mijn mond en een brullende herrie in mijn oren. Ik knipper om mijn blik helder te krijgen, ik knipper om me te focussen. Zo stevig ben ik vastgesnoerd dat ik me niet kan bewegen, dus duurt het een seconde voor ik besef dat ik mijn benen niet kan zien. Geen benen. En ook geen armen. De ontdekking dat ik onzichtbaar ben dringt met een enorme, angstaanjagende klap tot me door. Ik doe dit niet zelf.” ~ Fragment uit Weersta me, deel 5 van de Touching Juliette serie.

weersta me

Weersta me

Na haar vrij rampzalig verlopen periode als opperbevelhebber is ze ontvoerd en bevindt ze zich ergens op een basis ver van sector 45. Terwijl ze de eenzaamheid en martelingen probeert te doorstaan, moet ze ook haar herinneringen op een rijtje zien te krijgen. Warner heeft haar hart gebroken door te onthullen dat hij veel meer weet over haar familie en haar identiteit dan hij tot nu toe liet blijken, en deze geheimen veranderen alles. Juliette wordt verscheurd door verdriet, en de duisternis die zich nog altijd in haar schuilhoudt dreigt haar over te nemen. Maar door een onverwachte bondgenoot lijkt er toch nog een kans te zijn om te ontsnappen, en om de schade die ze heeft aangericht te herstellen. Lees hoe het verder gaat in Weersta me.

Juliette is iedereen kwijt

Eindelijk

Eindelijk! Ik kan wel een dansje doen van blijdschap. Eindelijk leren we meer over de wereld, neemt Tahereh ons lezers mee in de wereld zoals die er is. Komen er geheimen die je (ik althans niet) niet zag aankomen en gebeurd er meer dan alleen op persoonlijk level. De vorige delen waren prima maar voor mij gevoel mistte ik wel echt iets. Het was iets teveel langdradig drama en veel van hetzelfde, maar met Weersta me maakt ze die delen weer helemaal goed.

Dit deel is zelfs 1 van mijn favorieten. Het klopt van begin tot einde. Er is ruimte voor vermaak, ontroering, verlangen, spanning, verbazing, verwondering en zoveel antwoorden! Zei ik in een eerdere recensie dat je anders naar de eerdere delen gaat kijken? Nou na Weersta me ga je helemaal anders kijken. Wat een heerlijke duik in laagjes en geheimen, dat had ik nodig. En helaas is er nog maar 1 novelle en 1 hoofddeel over in deze intense boekenserie.

De wereld van Tahereh

Doordat deze boekenserie zoveel delen kent, 6 hoofddelen en 4 novelles, is er veel te lezen. Ik heb veel boekenseries gelezen en toch is deze echt wel anders. Het eerste boek kenmerkt zich door de gekte van het hoofdpersonage Juliette. De doorgehaalde mild filosofische zinnen, die steeds minder worden. De novelles vertellen ons verhalen vanuit andere karakters. Daarna volgt er veel tijd voor de jongeren die opgroeien in de verrotte dystopie wereld. Er is veel ruimte voor die gevoelens en emoties die ze ervaren. Iets minder voor de wereld, je krijgt telkens wel iets, maar in verhouding voelt dat voor mij minder. Te weinig. Tot aan Weersta me.

En ik besef mij dat juist mijn honger en verlangen naar meer informatie, meer zicht op de wereld en wat er speelt, daardoor nu nog lekkerder smaakt. Soms moet je even een verlangen sterk voelen, en als dat dan vervult wordt, dan smaakt het zo goed. En over verlangens kan Tahereh je genoeg vertellen. Ze is heel sterk in haar emotiepalet en alle kleuren die een emotie bezit te verweven in haar verhaal. En het leuke is dat we in dit deel Weersta me meelezen vanuit drie perspectieven: Juliette, Kenji en Warner. Heerlijk hoe Tahereh haar eigen regels bepaald. Haar verhaal, haar wereld, haar regels.

Bijna klaar

Het voelt gek dat ik bijna klaar ben met de Touching Juliette wereld. De afgelopen weken val ik in slaap met Juliette, Warner, Kenji, Castle, Adam, James, Anderson & co. En ik sta ermee op. We ontbijten samen en vaak vinden we elkaar tijdens te lunch. Ook zijn we samen op reis geweest met de trein, maar de meeste uren hebben we in de nacht in bed doorgebracht. We kennen hoogtepunten en dieptepunten, maar boven alles geniet ik intens van deze dystopie wereld met veel ruimte voor zwijmelen en verlangens. Tel daarbij superkrachten en vechten voor wat je waard bent op, en je hebt mijn ervaring tot nu toe van de Touching Juliette serie. Weersta me was grandioos spannend en ik ga me opmaken voor ons afscheid met het laatste deel..

Touching Juliette serie

In volgorde van de serie. Dit was eerst een trilogie maar er is gelukkig veel meer van verschenen! De novelles zijn verhalen vanuit andere oogpunten van karakters uit het verhaal. Deze zijn een mooie aanvulling maar niet noodzakelijk. Alhoewel het een zeer aangename gelaagdheid aan de serie toevoegt.

touching juliette

Specificaties Weersta me

Auteur: Tahereh Mafi | Uitgever: Blossom Books | Vertaald door Sandra C. Hessels | Juni 2020 | 9789463491495 | 354 pagina’s | Deel 5 Touching Juliette | Meer informatie bij je lokale boekhandel of klik hier

Welk woord of thema spreekt jou aan in een boek? Klik op een woord en ga naar boeken toe in dit thema!

avontuur boekenserie bos culturen dieren diversiteit emoties familie fantasie fantasy filosofie geheimen geschiedenis gevoelens gezondheid graphic novel grappig het leven humor jezelf zijn klassieker kunst liefde maatschappij magie mentale gezondheid mindful mysterie natuur oorlog opgroeien politie prentenboek roman school seizoenen spannend sprookjes sterke vrouw thriller verhalenbundel vriendschap weetjesboek wereld zoekboek

Footer5
Selena
Delen is enorm lief

Ik ben een echte trotse boekennerd. De liefde voor verhalen was onderdeel van mijn opvoeding en deze passie geef ik nu weer door aan mijn twee dochters en kinderen op mijn werk. Lezen, voorlezen en boeken zijn een wereld waar ik graag in verdwaal. En tijdens mijn dwalingen zoek ik de woorden zodat ik het weer met jullie kan delen op StoerLeesVoer.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.