Als je toevallig een dinosaurus hebt – een boek voor dinoliefhebbers

Als je toevallig een dinosaurus hebt…. Ja wat dan? Wat moet je nu eigenlijk met een dinosaurus? Voordat je aan dit boek begint, kun je al een heerlijk gesprek aangaan met kinderen. Want hoe kom je dan eigenlijk ’toevallig’ aan een dinosaurus? En hoe zou een dino in jouw leven passen?

hoofd Als je toevallig een dinosaurus hebt

Wat zou je doen als je toevallig een dinosaurus hebt?

Heb je toevallig een dinosaurus in je huiskamer liggen? Dan kun je hem net zo goed gebruiken! Bijvoorbeeld als blikopener, notenkraker, of stamppotstamper. Er zijn zoveel handige dingen die je een dino kunt laten doen. In het prentenboek ‘Als je toevallig een dinosaurus hebt’ krijg je heel veel handige tips en ideeën, voor als die dino toevallig een keer op je pad zou komen.

dino

Boeken over dino’s zijn altijd goed!

Als juf kan ik wel zeggen dat boeken over dino’s altijd een succes zijn. Er zijn zoveel dinoliefhebbers onder de kleuters, dat je met een boek over dinosaurussen dus eigenlijk altijd wel goed zit! Het leuke aan het boek ‘Als je toevallig een dinosaurus hebt’ is dat het echt een andere insteek dan andere boeken heeft. Dit boek is lekker gek, en zorgt ervoor dat je heerlijk met de kinderen kunt lachen. Want denk maar eens aan een dino als bewaker tegen in de inbrekers, een dino als tuinman, als paraplu of een sneeuwschuiver. Het boek is super grappig, gewoon omdat het zo absurd is!

Mooie, kleurige illustraties

Het uitgangspunt van ‘Als je toevallig een dinosaurus hebt’ is natuurlijk super origineel, maar de tekeningen springen natuurlijk ook echt in het oog! Deze zijn lekker groot, want vaak pagina vullend of zelfs over 2 pagina’s. En er is veel aandacht voor details en ook de gezichtsuitdrukkingen van de mensen en dino’s zijn fantastisch! Dit boek is geen boek wat echt een afgerond verhaal is. Op het einde is er geen wijze les of echte afsluiting van het verhaal. Het is eerder een nieuwe vraag die gesteld wordt, en waar je zo weer een heel leuk boek over zou kunnen maken! En dan kunnen de kinderen die dit boek lezen er natuurlijk weer volop op los fantaseren!

Als je toevallig een dinosaurus hebt

Specificaties ‘Als je toevallig een dinosaurus hebt’

Auteur: Linda Bailey | Illustraties: Colin Jack | Uitgeverij: Condor | 9789464530292 | 23 november 2022 | 40 pagina’s | meer informatie bij je lokale boekhandel, of klik hier

Welk woord of thema spreekt jou aan in een boek? Klik op een woord en ga naar boeken toe in dit thema!

avontuur boekenserie culturen dieren diversiteit emoties familie fantasie fantasy filosofie geheimen geschiedenis gevoelens gezondheid graphic novel grappig het leven humor jezelf zijn klassieker klimaat kunst liefde maatschappij magie mentale gezondheid mindful mysterie natuur oorlog opgroeien politie prentenboek roman school seizoenen spannend sprookjes sterke vrouw thriller verhalenbundel vriendschap weetjesboek wereld zoekboek

Footer5
Kelly
Delen is enorm lief

Ik ben Kelly en ben moeder van 2 dochters uit 2011 en 2014. Ik ben getrouwd en woon in Den Bosch, waar ik ben geboren en getogen. Inmiddels ben ik alweer ruim 18 jaar werkzaam in het onderwijs, waar ik juf van de kleuters ben. Dit is iets waar ik elke dag enorm van geniet! Daarnaast ben ik samen met mijn man de trotse eigenaar van Mini & More, een webshop in outlet merkkleding. Deze 2 banen naast elkaar is eigenlijk een meer dan fulltime baan, maar ik vind het echt superleuk om te doen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.