De grote strijd om de hemel, een race tegen de tijd en het donker

Er is weer een nieuw avontuur van Regenboog Rea; De grote strijd om de hemel. In deel 1 maakten we kennis met Rea Grauw die als enige geen magische krachten bezit tussen de magiërs van de Weerlanden. In deel 2, Het oog van de storm, staan de magiërs van de Weerlanden voor een raadsel want de wolkenwezens verdwijnen een voor een. Heb jij zin in een boek vol magie, spanning en avontuur dan is Regenboog Rea vast een leuke serie voor jou!

voorkant met StoerLeesVoer kader

De grote strijd om de hemel

Hoe zwaarder de storm,
hoe stralender de regenboog…

Rea Grauw zit vol regenboogmagie, maar zelfs dat is niet genoeg om haar aartsrivaal Tornadia Twist te verslaan. De tijd dringt, want zowel de weerlanden als de aarde zijn in gevaar.

Om Tornadia’s zwarte magie te verslaan moet Rea, geholpen door haar vrienden, de Eeuwige kristallen vinden. Enkel dan kan ze de grote strijd om de hemel winnen!

Regenboog Rea heeft al drie delen

Zoals je al kon lezen is De strijd om de hemel het derde deel in de serie over Regenboog Rea. In deze serie is de hoofdrol weggelegd voor de tiener Rea Grauw. Zij bezit geen magische krachten zoals alle magiërs om haar heen. Haar vrienden maar ook haar ouders hebben dat wel. Ze wonen op een bijzondere plek genaamd de Weerlanden. Het zal je dan ook niet verbazen dat Rea Grauw, Regenboog Rea wordt doordat zij toch innerlijke krachten bezit. Hoe zij hierachter komt lees je uitgebreid in deel 1; Regenboog Rea.

bladspiegel 1/3 Pagina 21 Hoofdstuk 2 Het plan tekst en links een illustratie van Rea en haar vrienden tijdens de lunch in de schoolkantine

In deel 2: Regenboog Rea – Het oog van storm, maakt Rea met haar vrienden een spannend avontuur mee. De wolkenwezens uit de Weerlanden verdwijnen. Dat mysterie gaan Rea en haar vrienden natuurlijk uitzoeken en hopelijk oplossen. Zonder deze eerste twee delen kun je best beginnen in deel 3: Regenboog Rea – De grote strijd om de hemel, al raad ik je aan om bij deel 1 te beginnen. Aan het begin van dit boek kun je uitgebreid kennis maken met de hoofdrolspelers. Er wordt alleen niet expliciet verteld wat er in de vorige delen is gebeurd. Dit lees je wel tussen de regels door maar ik denk dat het als kind fijner is om bij het eerste deel te beginnen.

Een bijzondere wereld

Omdat ik zelf de eerdere delen van Regenboog Rea niet gelezen heb moest ik bij De grote strijd om de hemel even goed opletten. Regenboog Rea woont namelijk niet op aarde maar in de Weerlanden. Gelukkig zit er voorin het boek een kaart zodat je kennis kunt maken met deze bijzondere wereld boven in de hemel. Rea Grauw en haar vrienden hebben dan ook de meest bijzondere namen. Wat denk je van Dora Dauwdruppel of Kasper Koudijs? Maar niet alleen de mensen in de Weerlanden hebben bijzondere namen. Ook het bos genaamd het Celsiuswoud, de school met de naam Luchtacademie en de bakkerij De rijzende zon. Leuk gevonden allemaal wat mij betreft.

Een krachtige gave

De grote strijd om de hemel begint op school waar Rea haar aandacht niet goed bij de les kan houden. Ze maakt zich druk om Tornadia Twist die in het vorige avontuur zo lastig is geweest. Ze is bang dat ze nog niet van haar af zijn. En ze zou heel graag zorgen dat Tornadia opgesloten wordt en zo voorgoed verdwijnt. Rea heeft inmiddels ontdekt dat ook zij een magische gave heeft, ze weet alleen nog niet wat deze gave precies is. Wat Rea wél weet is dat Tornadia Twist niet op kon tegen haar voorvader Regenboog Baard. Rea’s voorvader was namelijk de krachtigste regenboogmaker ooit. Maar wat zijn krachtige gave was weet Rea niet en nu is ze van plan om dat uit te gaan zoeken. Haar vrienden en haar schattige wolken-kat zijn vastbesloten haar te helpen. Want het is het enige wat Tornadia’s plannen bedreigt.

bladspiegel 1/3 Pagina 21 Hoofdstuk 2 Het plan tekst en links een illustratie van Rea en haar vrienden tijdens de lunch in de schoolkantine

De grote zonnebloem schijnt niet meer

En zoals Regenboog Rea al vermoedde gebeurt er tijdens de lunch in de schoolkantine iets de leerlingen in paniek door de kantine rennen. Plots is het donker geworden in de Weerlanden. En dat gebeurt eigenlijk alleen tijdens een zonsverduistering die pas over elf jaar weer zal plaatsvinden. De grote zonnebloem, de zon van de weerlanden, schijnt niet meer!

Gelukkig kan Rea’s staf wat licht bieden in de duisternis maar daarmee is het probleem van de grote zonnebloem nog niet opgelost. Volgens schooldirecteur Gletsjers zullen de Weerkrijgers en Raad van Voorspellers dit oplossen. Maar Rea en haar vrienden denken dat de oorzaak van het duister te wijten is aan Tornadia Twist. En als dat zo is moet Rea gewoon weten wat haar mysterieuze gave is. Ze is er van overtuigd dat dat de enige manier is om Tornadia Twist met haar zwarte magie te stoppen. Zal Regenboog Rea nu haar eigen gave ontdekken? En vinden ze op de Weerlanden een oplossing voor de verwoeste grote zonnebloem waardoor het donker is geworden? Je leest het in deze spannende De grote strijd om de hemel.

Laura Ellen Anderson

De grote strijd om de hemel is geschreven en geïllustreerd door Laura Ellen Anderson. Je zou Laura Ellen kunnen kennen van de serie Emilia Hoektand* (originele titel; Amelia Fang) die zij een paar jaar geleden schreef. Of wellicht herkende je haar tekenstijl uit de serie Juune* geschreven door Cerrie Burnell of de Heksen Oorlog* serie geschreven door Sibéal Pounder. Met als overeenkomstig detail; magie. Ook maakte Laura Ellen de boekomslagen voor de opnieuw uitgegeven serie De vijf geschreven door Enid Blyton. Laura Ellen Anderson schreef naast de serie over Regenboog Rea ook een prentenboek genaamd Ik wil geen krullen. Grappig hoe je dan de illustraties gaat herkennen aan de grote ogen, kleine neusjes en gezichtsuitdrukkingen.

bladspiegel 3/3 zwarte pagina's met witte letters Hoofdstuk 4 Het begint

Voor welke leeftijd is De grote strijd om de hemel?

De serie over Regenboog Rea is geschreven voor kinderen vanaf 8 á 9 jaar. De vrolijk gekleurde cover zal veel jonge lezers trekken denk ik. Wat ik jammer vond is dat de illustraties in het boek niet gekleurd zijn zoals die vrolijke cover. Maar de illustraties zelf en de hoeveelheid ervan zijn er niet minder om. In het boek zitten veel illustraties, zowel grote als kleine, maar ook randen van pagina’s zijn soms versierd. Hou je van magie, vriendschap en een spannend avontuur dan is De grote strijd om de hemel jou nieuwe boekentip!

Specificaties De strijd om de hemel

Auteur en Illustrator: Laura Ellen Anderson | Uitgeverij: Davidsfonds/Infodok | Vertaling: Annemiek Seeuws | ISBN: 9789002277221 | okt 2023 |  287 pagina’s | Meer informatie bij de lokale boekhandel of via bol.com

Welk woord of thema spreekt jou aan in een boek? Klik op een woord en ga naar boeken toe in dit thema!

avontuur boekenserie bos culturen dieren diversiteit emoties familie fantasie fantasy filosofie geheimen geschiedenis gevoelens gezondheid graphic novel grappig het leven humor jezelf zijn klassieker kunst liefde maatschappij magie mentale gezondheid mindful mysterie natuur oorlog opgroeien politie prentenboek roman school seizoenen spannend sprookjes sterke vrouw thriller verhalenbundel vriendschap weetjesboek wereld zoekboek

Footer 8 met bol verwijzing
Natasja
Delen is enorm lief

Vier jaar geleden is Natasja haar steentje gaan bijdragen aan de bibliotheek in de school van haar kinderen. Inmiddels is ze coördinator van de schoolbibliotheek, en een andere locatie. Daarnaast heeft ze een fotografiewebsite, dus haar boeken brengt ze ook graag mooi in beeld hier. Natasja leest nu voornamelijk jeugdboeken en prentenboeken. En ook young adult boeken staan op haar menu!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.