De Vijf weer op Kirrin eiland, een reis terug

Dit is alweer het vierde boek dat ik van ‘De Vijf’ heb mogen reviewen. In ‘De Vijf weer op Kirrin eiland’ zijn ze weer terug op het eiland, waar ze in het eerste boek hun allereerste avontuur hebben beleeft. Maar dit keer is er een heel ander probleem……

kaft

De Vijf weer op Kirrin eiland: het zesde deel van ‘De Vijf’

De paasvakantie staat voor de deur, en de Vijf gaan weer voor de vakantie naar het huis van George. Net in zee ligt Kirrin eiland, een eiland dat het privé bezit is van George. Alleen kunnen ze deze vakantie niet gaan kamperen op Kirrin eiland, omdat oom Quentin werkt aan een geheim experiment op dat eiland. Hij wil niet dat iemand hem opzoekt, zelfs niet de Vijf. Maar iemand wil zijn ideeën stelen en zijn plannen dwarsbomen. Oom Quentin heeft namelijk ontdekt dat hij niet alleen is op het eiland… Zo komen de vijf weer op Kirrin eiland!

Daarom blijft Timmy, de hond op Kirrin eiland om oom George te beschermen. George is vastbesloten om haar vader te beschermen en haar eiland te reden. Zonder de hulp van de anderen lukt haar dat echter niet en de tijd dringt. Zullen ze wel op tijd komen in de vijf weer op Kirrin eiland?

De avonturen van vier kinderen en een hond

De hoofdrolspelers in de boeken van de Vijf zijn vier kinderen én een hond. Julian, Dick en Anne zijn broers en zus. Zo ook in ‘De vijf weer op Kirrin eiland’. George is, in tegenstelling tot wat je misschien zou verwachten bij het horen van die naam, hun nichtje. Ze is een stoer meisje, die eigenlijk liever voor jongen aangezien wil worden. Dat is in alle boeken eigenlijk wel een terugkerend thema. Zeker in deze tijd waarin gender vaak in het nieuws is, is dit een interessante invalshoek.

Dit boek is inmiddels al bijna 75 jaar oud, en het thema is actueler dan ooit! Het laatste lid van ‘De Vijf’ is Timmy, de hond van George. In elk deel van de serie lossen ze weer een mysterie op en bleven ze een spannend avontuur. Voor veel ouders misschien wel nostalgie. Ik heb deze boeken vroeger zelf als kind ook gelezen! Hoe leuk is het dan dat deze serie opnieuw is uitgebracht?

De Vijf weer op Kirrin eiland

Vaste opbouw en ingrediënten

Ook in De Vijf weer op Kirrin eiland zitten de bekende vaste ingrediënten, die je in elk deel terug vindt. Zo onstaat er een probleem, waar de vier kinderen en Timmy een oplossing voor gaan zoeken. Ze zijn altijd nieuwsgierig en niet bang. In elk deel zijn er ook ‘slechterikken of boeven’. Maar gelukkig lukt het de kinderen elke keer om deze personen te slim af te zijn en het probleem op te lossen.

Deze serie leest dus ook fijn voor kinderen die wel van voorspelbaarheid houden. De boeken van de Vijf zijn wel spannend, maar ook weer niet té spannend. Als je al meerdere delen uit deze serie hebt gelezen, weet je dat het altijd goed af zal lopen! Deze boeken zijn goed zelf te lezen door kinderen vanaf een jaar of 9. In de boeken staan geen afbeeldingen, dus het boek zelf ziet er wat ‘saai’ uit. Maar het verhaal leest vlot en maakt dus veel goed. De Vijf weer op Kirrin eiland is dus weer een heerlijk deel uit de serie van deze avontuurlijke kinderen!

Specificaties De Vijf weer op Kirrin eiland

Auteur: Enid Blyton│Uitgever: Standaard Uitgeverij│Vertaald door Senna Beaufort | 9789002272578 │juli 2021│198 pagina’s│meer informatie bij je lokale boekhandel of vind je hier

voorkant
Footer5
Kelly
Delen is enorm lief

Ik ben Kelly en ben moeder van 2 dochters uit 2011 en 2014. Ik ben getrouwd en woon in Den Bosch, waar ik ben geboren en getogen. Inmiddels ben ik alweer ruim 18 jaar werkzaam in het onderwijs, waar ik juf van de kleuters ben. Dit is iets waar ik elke dag enorm van geniet! Daarnaast ben ik samen met mijn man de trotse eigenaar van Mini & More, een webshop in outlet merkkleding. Deze 2 banen naast elkaar is eigenlijk een meer dan fulltime baan, maar ik vind het echt superleuk om te doen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.