Het vliegende eenhoornvarkentje – een tweede deel van Anna Kadabra

Een tijdje geleden hebben wij hier thuis kennis gemaakt met Anna Kadabra. Deze kleine heks uit Maanstad beleeft met haar vrienden allerlei spannende avonturen. In dit deel is er een vliegend eenhoornvarkentje in de stad gesignaleerd. Maar die zorgt voor een hoop problemen….

het vliegende eenhoornvarkentje

Het vliegende eenhoornvarkentje is ontsnapt

Er gebeuren wel vaker vreemde dingen in Maanstad, maar nu regent het glitterpoep! Anna Kadabra en haar heksenvrienden van de Club van de Volle Maan ontdekken dat er een eenhoornvarkentje is ontsnapt. Ze moeten hem vinden voordat hun aartsvijand Olivier Donker en zijn gemene heksenjagervrienden dat doen, die alles wat magisch is uit de weg willen ruimen….

Een superleuke serie

Ik heb het eerste deel uit deze serie ook al gelezen: Anna Kadabra De Club van de Volle Maan, en was daar meteen heel enthousiast over. Dit is een magische boekens, speciaal geschikt voor jonge lezers vanaf 7 jaar. Deze boeken gaan over Anna Kadabra en haar vrienden van de Club van de Volle Maan. Zij hebben allemaal toverkrachten, en moeten hun woonplaats Maanstad verdedigen tegen de Heksenjagers die een einde willen maken aan alle magie. Samen met hun toverdieren moeten ze elk deel een ander probleem oplossen. Gelukkig worden ze geholpen door hun juf, die ze leert om drankjes te brouwen en toverspreuken te gebruiken. Zo worden ze steeds betere heksen en tovenaars!

Deze serie is een groot succes in Spanje. Daar zijn al meerdere delen verschenen. En ook hier in Nederland zullen er meerdere delen van deze serie gaan verschijnen. Na deze eerste 2 delen komen er in ieder geval nog 2 delen uit.

Ik ben echt heel blij met deze serie, omdat deze echt heel erg geschikt is voor jonge lezers die van een vrolijk en ietwat spannend verhaal houden. Maar deze serie is ook heel erg geschikt voor kinderen die net wat ouder zijn, maar niet zo van lezen houden of hier niet zo goed in zijn. Met Anna Kadabra ervaar je dat lezen ook gewoon heel leuk is!

Fantastisch vormgeving

Anna Kadabra Het vliegende eenhoornvarkentje heeft ook net als zijn voorganger gewoon weer een heel leuk en grappig verhaal. Het leest ontzettend vlot, vanaf de eerste pagina word je meteen in het verhaal gezogen. Je kunt dit deel ook los lezen, want voorin het boek lees je van elke hoofdpersoon wat informatie. Ook de plattegrond van Maanstad is handig, zo heb je een wat betere voorstelling van de stad.

In dit deel is er dus een losvliegend eenhoornvarkentje. Hij verspreidt glitterpoep, en de heksenjagers zijn erop uit om hem te vangen. En dat willen Anna en haar vrienden dus voorkomen! Het boek ziet er qua vormgeving super aantrekkelijk uit, de illustraties zijn leuk, de bladzijdes zijn ook mooi vormgegeven met veel kleur. Een leuk extraatje is dat je bij dit boek een toffe pen krijgt, speciaal met glitters voor een extra magisch effect. Daar was mijn dochter echt mega blij mee! En dan gaan we nu maar weer wachten op deel 3…

Specificaties ‘Anna Kadabra – Het vliegende eenhoornvarkentje’

Auteur: Pedro Mañas | Ilustraties: David Sierra Listón | Vertaling: Carla Zijlemaker | Uitgeverij: Witte Leeuw | 9789493236851 | 25 oktober 2023 | 128 pagina’s | meer informatie bij je lokale boekhandel, of via bol.com

Welk woord of thema spreekt jou aan in een boek? Klik op een woord en ga naar boeken toe in dit thema!

avontuur boekenserie bos culturen dieren diversiteit emoties familie fantasie fantasy filosofie geheimen geschiedenis gevoelens gezondheid graphic novel grappig het leven humor jezelf zijn klassieker kunst liefde maatschappij magie mentale gezondheid mindful mysterie natuur oorlog opgroeien politie prentenboek roman school seizoenen spannend sprookjes sterke vrouw thriller verhalenbundel vriendschap weetjesboek wereld zoekboek

Footer 8 met bol verwijzing
Kelly
Delen is enorm lief

Ik ben Kelly en ben moeder van 2 dochters uit 2011 en 2014. Ik ben getrouwd en woon in Den Bosch, waar ik ben geboren en getogen. Inmiddels ben ik alweer ruim 18 jaar werkzaam in het onderwijs, waar ik juf van de kleuters ben. Dit is iets waar ik elke dag enorm van geniet! Daarnaast ben ik samen met mijn man de trotse eigenaar van Mini & More, een webshop in outlet merkkleding. Deze 2 banen naast elkaar is eigenlijk een meer dan fulltime baan, maar ik vind het echt superleuk om te doen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.