De grote trek, een beroemde Afrikaanse migratie

Afrika, ooit willen mijn man en ik daar nog eens naar toe op huwelijksreis. Later als we groot zijn grappen we steeds. Vol interesse kijken wij nu op tv naar het programma van Waldemar Torenstra waarin hij op zijn motor door het prachtige landschap van Afrika reist. En zo genoot ik ook van het lezen van De grote trek, de beroemde Afrikaanse migratie van de dieren.

beroemde Afrikaanse migratie

Big Five

De Big Five is een grote reden waarom mensen naar Afrika willen reizen. Deze dieren in de natuur, in hun eigen habitat met eigen ogen kunnen zien.
De dieren in de Big Five zijn: de leeuw, de luipaard, de olifant, de neushoorn en de buffel. Deze dieren ga je ook zien in de Grote Trek. Lees je mee?

De grote trek, de beroemde Afrikaanse migratie

In de grote trek volgen we een kudde zebra’s. Zij gaan op de beroemde Afrikaanse migratie en met hun reizen andere dieren mee. Maar onderweg omen ze gevaren tegen…
Elk jaar reizen duizenden zebra’s in Namibië een reis van wel 240 kilometer. 2 maanden lang genieten zij van sappig gras en gaan dan weer op de terugweg. Onderweg in de grote natuurparken zijn er echter ook gevaren van andere wilde dieren, zoals de krokodil die in de rivieren ook wel een lekker hapje lusten.

steppezebra prentenboek

Zebra’s op reis

De zebra’s gaan dus op een grote trek, ze ruiken al in de lucht als het weer tijd is om te gaan vertrekken. Andere dieren reizen met ze mee, maar de leeuwen verroeren zich niet. Olifanten, wilde zwijnen, neushoorns, buffels, giraffes en vogels. De meeste te voet, anderen vliegend of liftend op de rug van een olifant. Soms vluchtend voor gevaarlijke krokodillen, maar met een prachtige eindbestemming. Vers groen gras.

Boek op rijm, informatie en prachtige illustraties

Het prachtige verhaal in de grote trek is opgeschreven in rijm. Dat leest heerlijk voor en zeker als je een boekje een paar keer voorleest dan gaan de kinderen vanzelf de laatste woorden opzeggen.
Achterin het boek zie je de namen van de dieren die voorkomen in dit boek. Zoals de Mangroveijsvogel, de Afrikaanse olifant, de Masaigirafe en de Kolonistenagame.
Blader het boek nog maar eens opnieuw door kun jij alle dieren vinden?
Hoeveel zebra’s kun je tellen? En olifanten , en de andere dieren.

Wist je dat een steppezebra 60 kilometer per uur kan bereiken? En dat elk strepenpatroon uniek is?

de grote trek

Dit en nog veel meer zie en lees je in dit boek over de beroemde Afrikaanse Migratie!

Specificaties De grote trek, de beroemde Afrikaanse migratie

de grote trek

Auteur: Jonny Marx | Uitgever: Veltman | 9789048318896 | september 2020 | 24 pagina’s | meer informatie vind je hier

footer5
ellen
Delen is enorm lief

Hoi Ik ben Ellen mede - eigenaar van StoerLeesVoer. Ik ben dol op de geur van boeken. Prentenboeken voor de klas en fantasy voor mezelf en alles daar tussenin. In het dagelijks leven sta ik 3 dagen per week op de leukste Montessori school van Den Haag. Daarnaast heb ik ook nog een lifestyleblog www.mamascrapelle.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.