Het wolfje dat geen roedel nodig had, een eigen avontuur

Het wolfje dat geen roedel nodig had brengt een mooie boodschap. Verpakt in een bijzonder avontuur. En aangevuld met kleurrijke illustraties waar meer humor in zit dan je in eerste instantie ziet.

Het wolfje dat geen roedel nodig had

Het wolfje dat geen roedel nodig had

Een klein wolfje wilde naar buiten.
‘Wolven gaan niet alleen naar buiten,’ zei zijn vader, ‘wolven doen alles samen.’

Als wolfje bedenkt zijn roedel achter te laten ontdekt hij dat er ook dieren zijn die alles alleen doen. Hij ontmoet een sneeuwpanter, een nachtuil, een arend en een beer. Hij is diep onder de indruk. Alleen leven is zo fantastisch dat hij daarom iedereen uitnodigt om dit samen met hem te doen.

Welk leven past het beste bij wolfje? Je leest het in Het wolfje dat geen roedel nodig had.

Het wolfje dat geen roedel nodig had

Gezellig samen dingen alleen doen

Wat als je een keer iets alleen wilt doen in plaats van alles samen? Dan verlaat je de roedel en ga je op onderzoek uit! Ik vind het mooi dat het wolfje ervoor kiest om zijn eigen pad te volgen. Ook al is dat niet gebruikelijk, hij doet het toch. En hoe prachtig is het dat hij vervolgens zijn brusje ophaalt om te delen in wat hij ontdekt heeft. Samen vervolgen ze het avontuur en sluiten er nog meer dieren aan. Want zeg nou zelf samen gezellig dingen alleen doen is toch veel leuker!

Het wolfje dat geen roedel nodig had maakt mij blij. Omdat het laat zien dat je zelf je eigen pad mag bewandelen en dat het fijn is om deze te delen met andere.

Het wolfje dat geen roedel nodig had

Humor in de illustraties

De illustraties van Anouschka Boswijk zorgen voor een glimlach op mijn gezicht. Er zit zoveel humor in de kleine details verstopt. Het voelt hierdoor bijna als een soort van zoekboek voor volwassenen. Maar ook mijn dochter van zes kan de leuke details waarderen. Zo zijn er veel boeken met bekende titels verwerkt in de illustraties. Ze moest dan ook lachen toen ze Het wolfje dat geen roedel nodig had tegen kwam.

Het wolfje dat geen roedel nodig had

Wat vinden wij van Het wolfje dat geen roedel nodig had?

Het wolfje dat geen roedel nodig had is een leuk prentenboek. De eerste keer dat ik het voorlas moest ik wel even wennen aan de schrijfstijl. Niet dat deze zo gek is hoor, maar dat heb ik wel vaker bij prentenboeken. Zodra ik het boek dan vaker lees vind ik een fijn voorleesritme. En dat gebeurde gelukkig ook al snel bij dit boek.

Wat ik vooral erg mooi vind aan dit boek is de boodschap die je vooral tussen de regels door leest. Kies je eigen pad en samen dingen alleen doen is fijn. Tenminste dat is wat ik eruit haal. Het zou zomaar kunnen jij er een andere boodschap in leest…

Het wolfje dat geen roedel nodig had

Specificaties Het wolfje dat geen roedel nodig had

Auteur: Gaia Willemars | Illustrator: Anouschka Boswijk | Vormgeving: Anouschka Boswijk | Uitgever: Volt | 13 april 2023 | 48 pagina’s | 9789021469799 | Meer informatie bij je lokale boekhandel of bij bol.com

Welk woord of thema spreekt jou aan in een boek? Klik op een woord en ga naar boeken toe in dit thema!

avontuur boekenserie culturen dieren diversiteit emoties familie fantasie fantasy filosofie geheimen geschiedenis gevoelens gezondheid graphic novel grappig het leven humor jezelf zijn klassieker klimaat kunst liefde maatschappij magie mentale gezondheid mindful mysterie natuur oorlog opgroeien politie prentenboek roman school seizoenen spannend sprookjes sterke vrouw thriller verhalenbundel vriendschap weetjesboek wereld zoekboek

Footer 8 met bol verwijzing
Jolien
Delen is enorm lief

Ik ben Jolien en ik ben gek op boeken lezen en voorlezen. Samen met mijn dochter (2016) duik ik graag een prentenboek in. Ik werk als pedagogisch medewerker. Om zelf te ontspannen lees ik graag fantasy verhalen. Even afsluiten van de wereld om me heen en wegdromen in werelden vol magie en romantiek. Vampiers, weerwolven en elfen daar word ik blij van!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.