Een zee van liefde, een warm prentenboek van Pieter Gaudesaboos

‘All you need is love’, ik ben gek op die zin bezongen door de Beatles in een tof lied. Ik ben ook groot voorstander van liefde. Liefde laat gloeien, verwarmt en maakt de wereld leuker. Uiteraard is er een keerzijde aan liefde, wanneer dit er niet is dan bekoeld, verkild en is de wereld opeens een stuk minder leuk. Toch zal ik altijd voor liefde kiezen met risico op de keerzijde. Liever het gevoeld te hebben dan nooit te voelen. Een zee van liefde speelt met beide gevoelens op kinderniveau in combinatie met prachtige prenten.

een zee van liefde

Een zee van liefde

Pinguïn is onderweg naar het huis van zijn vriend Beer.
Hij zeult een koffer, een lantaarn, en een groot geheim met zich mee.
Zo groot, dat hij het liefst meteen terug naar huis wil.

Volg je hart en je dromen.

Geef dit boek ‘Een zee van liefde’ aan iedereen van wie je houdt.

Liefde voel je vanbinnen, als een storm die door je lijf raast. Je buik lijkt wel zeeziek en je tenen gaan ervan tintelen.

Uit Een zee van liefde

Wat is liefde?

Het begrip liefde kan best lastig uit te leggen zijn aan kinderen. Als volwassenen hebben we inmiddels meerdere lessen mogen ervaren waarbij liefde een rol speelt. Plus de diversiteit aan vormen die het met zich meebrengt. Verliefdheid, moederliefde, ouderliefde, vriendschapliefde en nog veel meer soorten. Alles is net wat anders maar de basis is gelijk. Liefde voel je en als deze beantwoord wordt dan voelt dat zo goed. En heb je vervolgens niks meer nodig. Een zee van liefde weet de woorden en plaatjes te vinden om het voor kinderen begrijpelijk te maken.

We volgen Pinguïn die onderweg is naar Beer. Hij heeft een zwaar gevoel en een geheim wat hij met zich meedraagt. Het is hoog tijd om dat geheim te delen. Beer weet niet zo goed wat hij met de verliefde Pinguïn aan moet. Ze zijn toch totaal anders? En hoe voelt liefde dan? Pinguïn besluit om nog even bij Beer te blijven totdat de storm gaat liggen. Of totdat Beer z’n tenen gaan tintelen… Liefde moet soms groeien, zeker als je het niet kent.

Warm prentenboek

Wat volgt zijn hartverwarmende prenten en situaties waar Beer en Pinguïn samen genieten. Gewoon van het samenzijn. Ze delen alles. De prenten zijn prachtig verwarmend in ‘Een zee van liefde’ en de situaties zijn herkenbaar en divers. Er valt zoveel te zien en te ontdekken ook voor kinderen. En dan is de zomer opeens voorbij. Pinguïn z’n tenen tintelen nog steeds, hij had gewacht. Maar vanuit Beer wordt zijn liefde niet beantwoord..

De keerzijde van liefde komt ook mooi in beeld, en woord! We zien een teleurgestelde pinguïn die de situatie accepteert. En tegelijk zien we een Beer die opeens iets voelt. Een gemis, een leegte die vertrokken is toen Pinguïn ook vertrok. Wat volgt ga ik niet verklappen, maar ‘Een zee van liefde’ is gelukkig wel een happy prentenboek.

een zee van liefde

Mooie boodschap en thema’s

Een zee van liefde is een hartverwarmend prentenboek. De diverse kanten van liefde worden prachtig in woord en beeld gebracht. Het voelt geen moment zwaar of gedwongen. Maar het schuwt ook niet de keerzijde van wat liefde kan geven. Ik vind de onderlaag ook mooi van twee totaal diverse soorten dieren die de liefde zoeken en misschien vinden bij elkaar. De normaalheid van hoe dit gebracht wordt vind ik heerlijk. Beer en Pinguïn worden beide als “hij” benoemd en ook dat is mooi in deze tijd. Liefde kent geen kleur, geaardheid, afkomst of ook maar iets wat in een hokje past. Als liefde gelijkwaardig is en door beide gevoeld wordt dan is dat het allerbelangrijkste. En dat mag de wereld steeds meer gaan leren wat mij betreft.

Pieter Gaudesaboos heeft een mooi pareltje gemaakt wat mij betreft en mijn dochters zijn ook gek erop. Dit is een boek wat perfect in elke boekenkast, opvanggroep of schoolklas past! All you need is love én dit prachtige boek.

Specificaties Een zee van liefde

Auteur en illustrator: Pieter Gaudesaboos | Uitgever: Lannoo | 80 pagina’s | September 2021 | 9789401477260 | Bezoek je lokale boekhandel voor meer informatie of klik hier

Welk woord of thema spreekt jou aan in een boek? Klik op een woord en ga naar boeken toe in dit thema!

avontuur boekenserie culturen dieren diversiteit emoties familie fantasie fantasy filosofie geheimen geschiedenis gevoelens gezondheid graphic novel grappig het leven humor jezelf zijn klassieker kunst liefde maatschappij magie mentale gezondheid milieubewust mindful mysterie natuur oorlog opgroeien politie prentenboek roman school seizoenen spannend sprookjes sterke vrouw thriller verhalenbundel vriendschap weetjesboek wereld zoekboek

Footer5
Selena
Delen is enorm lief

Ik ben een echte trotse boekennerd. De liefde voor verhalen was onderdeel van mijn opvoeding en deze passie geef ik nu weer door aan mijn twee dochters en kinderen op mijn werk. Lezen, voorlezen en boeken zijn een wereld waar ik graag in verdwaal. En tijdens mijn dwalingen zoek ik de woorden zodat ik het weer met jullie kan delen op StoerLeesVoer.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.