WIN: Van Annie Alligator tot Zeno Zebra

Deze winactie mag je niet missen! In mei 2020 bracht uitgeverij De Vier Windstreken dit boek uit. Nelleke Verhoeff schreef en tekende het humoristische Van Annie Alligator tot Zeno Zebra, waarin de jonge lezers ondertussen het hele alfabet en allerlei dieren leren kennen. Vaders, moeders, broers en zussen, vrienden, maar natuurlijk ook de buren, verdienen een grappige naam! En… vergeet jezelf niet 😉

Grappige namen in Van Annie Alligator tot Zeno Zebra

Van Annie Alligator tot Zeno Zebra

Het leuke taalspel in dit prentenboek begint met de A van Annie Alligator. En Annie stelt al haar vrienden van het hele alfabet voor aan de jonge lezer. Amira Adelaar is de eerste. En daarnaast staat de vrolijke Aron Aap. Mijn zoontje laat hem enthousiast zien aan Appie de Aap, aan wie hij Van Annie Alligator tot Zeno Zebra voorleest. Barry Bever heeft zijn voetbaloutfit aan. En Billy Bok ziet er uit als een heuse oude bok! Bij Kai Kameleon zijn de letters toepasselijk in dezelfde kleuren gemaakt. En IJsbrecht IJsbeer heeft een ijsje. Op de meeste pagina’s vinden we vier aangeklede dieren. Met van A tot Z dus allemaal grappig verzonnen namen.

Tussen de regels door lezen

In Van Annie Alligator tot Zeno Zebra staan niet alleen grappige woordspelingen waar mijn zoontje hard om kan lachen, maar ook voor mama genoeg leuks tussen de regels door. In de Nederlandse taal spreekt men van een zogenaamde alliteratie in het geval van gelijkheid van beklemtoonde beginklinkers. Daarom vond ik het zo grappig om te zien dat dit boek met een alligator begint. Tussen alle vrienden van Annie Alligator, staan tekstregels waarin de lezer de opdracht krijgt om namen te verzinnen voor familieleden, vrienden en andere bekenden. Ik geef auteur Nelleke Verhoeff de naam Neerlandica Nelleke, die zij zeker met trots mag dragen! Ik vind dit prentenboek een aanwinst voor de boekenkast van mijn zoontje.

Van Annie Alligator tot Zeno Zebra

Heb jij al een naam bedacht voor iemand?

Specificaties ‘Van Annie Alligator tot Zeno Zebra’:

Auteur: Nelleke Verhoeff | Illustrator: Nelleke Verhoeff | Uitgever: De Vier Windstreken | mei 2020 | 32 pagina’s | 9789051167924 | meer informatie vind je hier

Win ‘Van Annie Alligator tot Zeno Zebra’ met StoerLeesVoer

Omdat het online gaan van StoerLeesVoer een klein feestje waard is, deelt StoerLeesVoer uit. Je kunt Van Annie Alligator tot Zeno Zebra winnen! Hoe?

Verplicht:

Laat hieronder in de reacties een grappige alliteratie achter van jouw zelfverzonnen dierennaam. Dat mag er één zijn voor jezelf, maar ook voor iemand die je het boek gunt. En wie weet wint jouw kind, kleinkind, buurkind, het kind van je beste vriendin, neefje of nichtje dit grappige prentenboek.

 • Volg StoerLeesVoer op Instagram en/of volg StoerLeesVoer op Facebook en geef dit aan door een like op de winactie achter te laten!

Niet verplicht:

 • Reacties, likes en deelacties op Facebook en Instagram tellen mee als extra kans, maar zijn alleen geldig als er ook onder deze blog is gereageerd. Voor delen in je stories: let goed op dat je @stoerleesvoer tagt, zodat ik het niet mis.
 • Volg StoerLeesVoer op Bloglovin en/of volg StoerLeesVoer op Pinterest

Delicia
Latest posts by Delicia (see all)
Delen is enorm lief

Ik ben Delicia, moeder van een vrolijk en sociaal jongetje van 3 jaar. Hij houdt van lezen en ik van schrijven en dat kunnen we mooi combineren bij StoerLeesVoer en MamaScrapelle, waar ik met veel plezier gastblogger ben.

39 Responses

 1. Nou wat een leuk boek zeg, ik, rendier Rianne, ben heel nieuwsgierig geworden naar dit prentenboek. Leuk voor de kinderen thuis maar ook in mijn klas.

 2. Ik ben muisje Melany die stilletjes om het hoekje komt kijken als jullie dit boekje aan het lezen zijn om alvast een glimp op te vatten en mee te luisteren. Dit lijkt me erg leuk boek!

 3. Dit boek zou heel leuk zijn voor Rode panda Roselie en haar zusje en broertje. Dit past helemaal bij hun fantasie wereld op het moment

 4. Wat een leuke actie, ik ga na de vakantie stage lopen als onderwijsassistent en zou het erg leuk vinden om hem voor mijn stage opdracht te gebruiken.

  Stoffel Stokstaartje
  ( ha , ha schreef eerst per ongeluk stokpaardje, maar daar liepen kinderen vroeger mee te spelen.)

 5. Doe weer graag mee voor mijn nichtje en neefje, vinden het altijd leuk om te worden voorgelezen en de mooie tekeningen te bekijken.

 6. Superleuk boek zeg!! Ik zou dit boek graag willen winnen voor onze dochters Tessel Termiet en Luus Leguaan, beide dol op leuke boekjes met mooie illustraties!
  Groeten Fieke Flamingo en Wout Walvis

 7. Deze lijkt me zo grappig en ik ben erg benieuwd naar de naam van de spin in dit boek. Lipslips Leesspin houdt van woordspelletjes en alliteratie is de bom en zit ook in mijn naam. Verder werk ik aan een personage dat Gum heet en een mug is…dus Gum de mug…

  • Ik doe graag mee om er boekje te winnen met dieren van A tot Z. Ik ben benieuwd welke naam de giraffe zou krijgen..in mijn geval Galinka giraffe. Zo leuk om te kijken welke dieren de kinderen bij hun voorletter zouden verzinnen.

 8. Wow wat zou dit een super leuk en educatief boek zijn voor mijn kleine vriendje! Hij is bijna jarig, dus ik denk dat ik hem goed kan verassen hiermee! Ik ga de duimpjes draaien!

 9. Ik doe heel graag mee voor mijn nichtje….wij hebben een ricky rat als knuffel die al jaren bij mijn zoon in bed mag

 10. Geweldige winactie! Mijn kleinzoontje Dax de Dalmatiër is erg ‘happig’ op leuke en leerzame boeken: hij zal dit boek van A tot Z verslinden!

 11. Hallo,heel leuke actie,zou het super vinden om “Fleur & Guillaume” te verrassen met dit leerzame en leuke boek !!! Ik loot supergraag mee !!!!

 12. Dit lijkt mij een topboek voor mijn 3 jarige dochter. Helemaal bezig met letters. Misschien staat haar favoriete dier de tijger er ook wel in.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Post comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.