Kinderboeken over opa en oma, een lieve selectie

Voor dochterlief haar eerste vriendenboekje vroeg ik wat haar grootste droom is. Het antwoord: Vaker naar oupa en omi! Ja dat kinderen dol zijn op hun opa en oma dat is een feit. Veel opa’s en oma’s nemen ook nog steeds een belangrijke rol in de opvoeding van de kleinkinderen. Van een vaste dag in de week oppassen tot een regelmatig weekendje logeren en alles wat daar tussen in zit. In deze blog vele kinderboeken over opa en oma

hoofd Kinderboeken over opa en oma

Kinderboeken over opa en oma

Nu zijn er dus echt heel veel prentenboeken die over opa en oma gaan. Sommige boeken gaan alleen over opa sommige alleen over oma en sommige kinderboeken over opa en oma!

Karel en Kaatje

Kaatje en haar oma Karel en zijn opa

Van Kaatje en Karel lenen wij regelmatig een boek in de bibliotheek. Liesbeth Slegers maakt zulke leuke kinderboeken met vrolijke kleuren dat de kinderen ze altijd graag voorgelezen willen hebben.

Kaatje en haar oma is heel erg herkenbaar voor dochterlief. Heel vaak als zij bij mijn moeder , haar oma, logeert gaan ze samen boodschappen doen. Natuurlijk mag ze dan meehelpen en ja er worden ook wel eens pannenkoeken gebakken!

Opa komt uiteraard ook in dit boek voor en eet graag een hapje mee nadat hij de krant in zijn luie stoel heeft gelezen!

Een ander leuk boek met oma is die van Anna

Terwijl oma gaat koken zijn Karel en opa samen lekker aan het stoeien, spelen ze indiaantje  en plukken ze appels.

Deze boeken van uitgeverij Clavis zijn een echte aanrader als kinderboeken over opa en oma .

Ik vind je lief kinderboeken over opa en oma

De boeken van Ik vind je lief zijn hier een groot succes. Al eerder schreef ik een review over de ik vind je lief boeken van vader en moeder en nu ook de kinderboeken over opa en oma.

kinderboeken over opa en oma

In ik vind je lief oma gaat kleine beer met oma op zoek naar eten. Hij leert hoe hij zijn neus, zijn klauwen, zijn mond en zijn lange tong moet gebruiken om eten te vinden.

Een heel schattig voorleesboek waar ook nog eens paddenstoelen in staan! Ja die peuter ogen missen niks!

Kleine beer gaat dit keer met opa op pad. Hij leert van opa hoe hij op een slimme manier vis kan vangen, een roofvogel moet afschrikken en een goed winterhol kan vinden.

Beide boeken zijn echt super schattig getekend en van de kinderen moet ik ze steeds maar weer voorlezen. bijkomend voordeel is dat er over de andere oma – opa niet wordt gepraat dus ook ideaal voor kinderen met gescheiden of overleden grootouders als kinderboeken over opa en oma.

https://www.stoerleesvoer.nl/kbw16-opa-en-oma-pluis/

https://www.stoerleesvoer.nl/cadeauboek-voor-jong-en-oud/

https://www.stoerleesvoer.nl/goede-reis-opa/

https://www.stoerleesvoer.nl/met-opa-door-europa/

https://www.stoerleesvoer.nl/het-proefjesschrift-van-opa/

https://www.stoerleesvoer.nl/kbw16-rikki-en-de-tuin-van-opa/

https://www.stoerleesvoer.nl/oma-ondersteboven/

https://www.stoerleesvoer.nl/kbw16-zing-mee-met-opa-oma/

Wat zijn jouw favoriete kinderboeken over opa en oma?

Welk woord of thema spreekt jou aan in een boek? Klik op een woord en ga naar boeken toe in dit thema!

avontuur boekenserie bos culturen dieren diversiteit emoties familie fantasie fantasy filosofie geheimen geschiedenis gevoelens gezondheid graphic novel grappig het leven humor jezelf zijn klassieker kunst liefde maatschappij magie mentale gezondheid mindful mysterie natuur oorlog opgroeien politie prentenboek roman school seizoenen spannend sprookjes sterke vrouw thriller verhalenbundel vriendschap weetjesboek wereld zoekboek

Footer5
ellen
Delen is enorm lief

Hoi Ik ben Ellen mede - eigenaar van StoerLeesVoer. Ik ben dol op de geur van boeken. Prentenboeken voor de klas en fantasy voor mezelf en alles daar tussenin. In het dagelijks leven sta ik 3 dagen per week op de leukste Montessori school van Den Haag. Daarnaast heb ik ook nog een lifestyleblog www.mamascrapelle.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.