Bij Kikker thuis, een boek met speelset

Het is de kikkertiendaagse en hoe leuk is het om bij kikker thuis eens binnen te kijken en zelf te kunnen spelen met kikker en zijn vrienden Rat, Haas, Beer, Eend en Varken. Misschien ben je al eens in het kinderboekenmuseum geweest en heb je de wereld van Kikker al in het groot meegemaakt. Nu kun je in het klein bij kikker thuis spelen.

Bij Kikker thuis

Bij Kikker thuis

Welk kind kent het huisje van Kikker niet? Bij kikker thuis is het fijnste van de hele wereld en zijn vrienden komen ook graag bij hem langs.

Het is vroeg in de ochtend en de zon schijnt. Kikker weet het zeker: het wordt een mooie dag! Samen met Beertje maakt hij zijn huis schoon, want hij verwacht zijn vriendjes. Er wordt hout gepakt voor bij de kachel, de tafel wordt gedekt want Varken heeft vast een lekkere taart gebakken en de bezem en emmer water worden buiten gezet want anders struikelen de vriendjes er nog over.

De vrienden hebben de hele dag een heerlijke dag met lekker eten en tikkertje spelen. Maar dan is het toch echt tijd om naar huis te gaan. Het boekje is uit.

op bezoek bij kikker

Op bezoek bij Kikker thuis

Niet getreurd! Je kunt op bezoek bij kikker thuis maar dan moet je wel even zijn huisje in elkaar zetten. Dit is met de hulp van een volwassene zo gedaan. Er zit geen beschrijving bij maar dat is niet nodig. Al hield ik zelf wel 1 voetstukje over, maar die zit er vast voor reserve in. ( want ik kan niet ontdekken waar hij moet haha).

Bij de set zitten losse figuurtjes van Kikker en zijn vriendjes zodat kinderen de verhaaltjes na kunnen spelen. Zo werden de bezem en de emmer ook echt buiten het huis gezet en de voorraad hout moest ook buiten staan van de kinderen.

speelset en prentenboek kikker

Wat vinden wij er van?

Van mij mag hier een hele lijn van komen met van elk dier zijn eigen huisje en de vijver en het bos erbij. Super leuk is bij kikker thuis !! Alle kinderen hier zijn fan van de boekjes van Kikker en het flapjesboek is daarmee de absolute favoriet. Het huis van kikker is dan ook zeer welkom en ik hoop dat Max Velthuijs deze lijn dan ook verder gaat uitbreiden.

Specificaties Bij kikker thuis

Auteur:  Max Velthuijs | Uitgeverij: Leopold | 9789025874667 | 24 pagina’s | maart 2018 | meer informatie vind je hier of bij je lokale boekhandel

Welk woord of thema spreekt jou aan in een boek? Klik op een woord en ga naar boeken toe in dit thema!

avontuur boekenserie culturen dieren diversiteit emoties familie fantasie fantasy filosofie geheimen geschiedenis gevoelens gezondheid graphic novel grappig het leven humor jezelf zijn klassieker klimaat kunst liefde maatschappij magie mentale gezondheid mindful mysterie natuur oorlog opgroeien politie prentenboek roman school seizoenen spannend sprookjes sterke vrouw thriller verhalenbundel vriendschap weetjesboek wereld zoekboek

Footer5
ellen
Delen is enorm lief

Hoi Ik ben Ellen mede - eigenaar van StoerLeesVoer. Ik ben dol op de geur van boeken. Prentenboeken voor de klas en fantasy voor mezelf en alles daar tussenin. In het dagelijks leven sta ik 3 dagen per week op de leukste Montessori school van Den Haag. Daarnaast heb ik ook nog een lifestyleblog www.mamascrapelle.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.