De paraplu van Olifant – Laleh Jaffari en Ali Khodai

Heb je het weleens meegemaakt dat je iets heel moois had, maar dat je het toen kwijt bent geraakt? Dat maakt Olifant in dit verhaal mee.
De paraplu van Olifant heeft de mooiste kleuren, wel alle kleuren van de regenboog! En Olifant deelt zijn paraplu met iedereen, iedereen die het wil mag eronder schuilen. Maar op een dag steekt er een wind op en hij neemt de paraplu mee….

olifant met een paraplu

De paraplu van Olifant gaat op reis

De wind brengt de paraplu bij Luipaard. Ook Luipaard vindt de deze paraplu prachtig, en hij wil deze graag hebben. Maar Luipaard wil de paraplu gebruiken als hij op jacht gaat, om daarna zijn prooi eronder op te eten. Dat vindt de paraplu geen goed idee, en waait weer weg in de wind.
Vervolgens komt de paraplu bij Beer. Ook Beer wil de paraplu wel hebben, maar hij wil helemaal alleen honing eten onder de paraplu eten, en deze met niemand delen.

Wie goed doet, goed ontmoet

Zo komt de paraplu uiteindelijk weer bij Olifant terecht. Hij is dolgelukkig, want kan de paraplu weer met al zijn vriendjes delen.
En dat is ook de wijze les van dit boek: wie goed doet, goed ontmoet! Beer en Luipaard waren niet aardig voor anderen en denken alleen maar aan zichzelf. Olifant is juist vriendelijk voor anderen en wil graag delen. Daarom komt de paraplu uiteindelijk ook weer bij hem terecht.

De paraplu van Olifant Laleh Jaffari & Ali Khodai

Mooie tekeningen

Het meest opvallende van het boek zijn vooral de mooie, eenvoudige tekeningen. De kleuren zijn echt prachtig. De platen zouden ook super zijn als poster, zo mooi zijn ze!
Het verhaal is kort en leest gemakkelijk voor. Mijn dochter van 6 vond het een heel leuk verhaal. En ze wil zelf ook wel zo’n mooie paraplu als Olifant!

Specificaties De paraplu van Olifant

De paraplu van Olifant Laleh Jaffari & Ali Khodai

Auteurs: Laleh Jaffari & Ali Khodai│Uitgever: C. de Vries-Brouwers │9789053417485│maart 2019 │32 pagina’s│meer informatie vind je hier

Kelly
Delen is enorm lief

Ik ben Kelly, getrouwd en moeder van twee dochters van 6 en 8 jaar. Ik werk 3 dagen per week als kleuterjuf. Daarnaast ben ik samen met mijn man de trotse eigenaar van Mini & More, een webshop in outlet merkkleding. Natuurlijk ben ik als juf gek op kinderboeken. Als gezin doen we het liefst zoveel mogelijk leuke dingen met elkaar: spelletjes, knutselen, uitstapjes en weekendjes weg.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Post comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.