Slaap lekker! Een herkenbaar voorleesboek

Zo. De vakantie is weer voorbij. We kunnen weer op tijd naar bed… Oogjes dicht en slaap lekker! Of… toch niet? Een heerlijk herkenbaar voorleesboek over smoesjes voor het slapengaan. Voor alle kinderen die (niet) willen slapen.

hoofd Slaap lekker!

Ouder vs. kind Slaaplekker!

In ‘Slaap lekker!’ lees je aan de ene kant de vraag van de ouder die zich afvraagt wanneer het kind (eindelijk) gaat slapen en aan de andere kant de reactie van het kind. De prenten zijn zodanig gemaakt, dat je je als ouder een voorstelling kunt maken wat er op zo’n moment in het hoofd van het kind om zal gaan. Prachtig!

slaap lekker!
slaap lekker!

Herkenbare smoesjes

De jongen in ‘Slaap lekker!’ wil niet slapen en maakt het daarom een perfect boek voor het slapen gaan. Euhh, slapen? Nee hoor, daar verzint de jongen wel wat voor! De boze dromen moeten nog verjaagd worden en een beestje op zijn kamer. Het is te warm, of toch te koud? En laten we nog even naar de sterren gaan kijken, oh en de knuffels moeten ook eerst nog ingestopt worden natuurlijk!

Herhaling

Voor elk excuus zie je een tekening met de deur van de slaapkamer van de jongen. Met op de linker bladzijde steeds de tekst van de ouder waaraan je door de grootte van de letters de irritatie ziet groeien. Erg grappig voor de voorlezer. Goed bedacht, ook voor het kind, dat de binnenkant van de slaapkamer elke keer hetzelfde in beeld is gebracht. Mijn zoontje herkende meteen dat we weer ‘binnen’ waren.

Mooie plaatjes Slaap lekker!

‘Slaap lekker!’ is een boek van weinig woorden. Meer zijn er ook zeker niet nodig dankzij de prachtige tekeningen die voor zich spreken. Je waant je als ouder zelfs meteen in een soort droomwereld en zou haast mee gaan doen om die boze dromen weg te jagen, haha. Mijn zoontje keek ook zijn ogen uit en luisterde geduldig naar alle smoesjes. Ik ben benieuwd welke hij de volgende keer gaat gebruiken!

De strijd

Het boek heeft een origineel open einde. Wie zal de strijd gewonnen hebben in ‘Slaap lekker!’, de ouder of het kind? Ik denk de slaap (voor beiden). Oogjes dicht, slaap lekker! Een heerlijk herkenbaar voorleesboek voor alle kinderen die (niet) willen slapen. Psssst… Slaap je al?

Specificaties Slaap lekker!

Uitgever: Lannoo | Auteur: Mattias de Leeuw | 9789401460613 | meer informatie vind je hier of bij je lokale boekhandel

Welk woord of thema spreekt jou aan in een boek? Klik op een woord en ga naar boeken toe in dit thema!

avontuur boekenserie bos culturen dieren diversiteit emoties familie fantasie fantasy filosofie geheimen geschiedenis gevoelens gezondheid graphic novel grappig het leven humor jezelf zijn klassieker kunst liefde maatschappij magie mentale gezondheid mindful mysterie natuur oorlog opgroeien politie prentenboek roman school seizoenen spannend sprookjes sterke vrouw thriller verhalenbundel vriendschap weetjesboek wereld zoekboek

slaap lekker!
Footer5
Delicia
Delen is enorm lief

Ik ben Delicia en van 2018 - 2021 zat ik met veel plezier in het blogteam van StoerLeesVoer en MamaScrapelle. Ik schreef hier niet alleen graag reviews van peuterboeken, maar ik vond het ook erg leuk om mijn visie en ervaringen te delen over gezondheid, interieur en (actieve) uitstapjes.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.