Zoekboek Rik bij oma en opa – Liesbet Slegers

Altijd dolle pret, een dagje bij oma en opa! Rik vindt het daar extra fijn met nichtje Lien erbij . Dan gaan ze samen buiten spelen of naar de kinderboerderij. En daar worden ze lekker vuil van! Oh jee, maar dan heeft Rik een scheur in zijn broek. Hoe gaan ze dat oplossen? Ook Sam de poes is weer van de partij. Waar heeft ze zich verstopt in Zoekboek Rik bij oma en opa? Ga ook op zoek naar een varkentje, een slak en een groene fietsbel. En waar is Liens zonnebril?

zoekboek rik bij oma en opa

Vóór Zoekboek Rik bij oma en opa

Liesbet Slegers schreef en illustreerde vóór Zoekboek Rik bij oma en opa al vele andere boeken met Rik, zoals Zoekboek Rik en zijn mama, Zoekboek Rik en de Sint, Zoekboek Rik op school en Zoekboek Rik en de lente. Naast Rik creëerde Liesbet ook de bekende Karel en Kaatje. Daarnaast schreef ze ook veel andere baby- en peuterboeken. Al haar figuren zijn duidelijk te herkennen aan de dikke zwarte contourlijnen en de felle kleuren daarin. Een stijl die kinderen aanspreekt, althans, dat geldt in ieder geval voor mijn zoontje.

In Zoekboek Rik bij oma en opa

Het verhaal in Zoekboek Rik bij oma en opa heeft denk ik herkenbare stukken voor iedereen. Rik vindt het leuk dat zijn nichtje Lien er ook is. Op dat moment is zij opa aan het helpen in de tuin. Onderaan de bladzijde staan vragen over wat er allemaal te zien is: de kleine lezer kan je bijvoorbeeld de bloemen laten tellen. En wie heeft er bruine laarzen aan?

Op de volgende bladzijde heeft opa een nieuwe schommel gemaakt. Maar er is een dier ontsnapt uit haar hok! Die kunnen we samen gaan zoeken in Zoekboek Rik bij oma en opa. En op elke bladzijde zit Sam de poes verstopt.

zoekboek rik bij oma en opa

Dan gaan oma en opa met Rik en Lien fietsen. Mijn zoontje krijgt ook gelijk weer zin om op zijn fiets te stappen door het zien van de vrolijke fietsprent in het boek. Maar eerst lezen we nog verder in Zoekboek Rik bij oma en opa over de kinderboerderij, spelen als een varkentje, de wasmachine van oma en opa, lekkere wafels eten en een verkleedpartijtje, puzzelen met oma. Opa is inmiddels in slaap gevallen op de bank. Maar zodra hij wakker wordt, leest hij Lien en Rik voor. Ook maken Lien en Rik een verrassing voor oma en opa.

Alles gevonden?

Om na te kijken of je alles gevonden hebt, kun je de laatste bladzijde raadplegen. Niet alleen Sam de poes dus, maar ook alle zoekopdrachten. Vóór de betreffende zoekvraag onderaan een bladzijde in het boek, staat een gekleurd rondje. En in die kleur worden de gezochte bloemen/sokken/wortels/etc. aangegeven.

Mijn zoontje vind Zoekboek Rik bij oma en opa erg leuk. Niet alleen wanneer ik het voorlees en we samen gaan zoeken, maar hij kan zichzelf er ook erg goed in zijn eentje mee vermaken. En zit dan heerlijk naar de vrolijke prenten te turen. Een aanrader dus! Wij wachten met smart tot Zoekboek Rik en zijn helden uitkomt binnenkort.

Specificaties Zoekboek Rik bij oma en opa

zoekboek rik bij oma en opa

Auteur: Liesbet Slegers | Uitgever: Standaard Uitgeverij | 9789002270376 | augustus 2020 | 32 pagina’s | meer informatie vind je hier

Delicia
Delen is enorm lief

Ik ben Delicia en van 2018 - 2021 zat ik met veel plezier in het blogteam van StoerLeesVoer en MamaScrapelle. Ik schreef hier niet alleen graag reviews van peuterboeken, maar ik vond het ook erg leuk om mijn visie en ervaringen te delen over gezondheid, interieur en (actieve) uitstapjes.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.