Jungle Joy with Tooby – Willemijn en Bas Jussen, Engels leren AVIM4

Kinderen komen in het dagelijks leven op steeds jongere leeftijd met Engelse woorden in aanraking. Daar speelt deze serie boekjes perfect op in! Je kunt gemakkelijk Engels leren met Jungle Joy with Tooby! Tooby is een klein, nieuwsgierig aapje, die in elk boekje weer een nieuw avontuur beleeft. En ondertussen leren de kinderen veel nieuwe Engelse woorden! In Jungle Joy with Tooby worden deze 2 dingen perfect met elkaar gecombineerd! Als leesboek tevens geschikt op AVIM4 niveau.

Engels leren met Jungle Joy with Tooby of toch Apenstreken met Tooby?

Jungle Joy with Tooby apenstreken met tooby leer Engels met de avonturen van deze vrolijke aap. Nederlands voorlezen Engels voorlezen kleuterboek

Je hebt bij deze boekjes de keus of je het verhaal in het Engels of het Nederlands wil voorlezen. Op elke bladzijde staat dezelfde tekst in 2 talen. De Nederlandse tekst is goed naar het Engels vertaald, en er zijn ook best een aantal lastige woorden in te vinden. Perfect voor het vergroten van de Engelse woordenschat!

Wil je dus Engels leren, dan kun je met Jungle Joy with Tooby aan de slag.
Ik werk zelf op een school waar we vanaf de kleuterklassen al Engelse les geven. Deze boekjes zijn perfect om meer Engels in de klas aan te bieden! Ik lees het verhaaltje eerst een keer voor in het Nederlands, en ga daarna door op het voorlezen in het Engels.

De veer van Flingo

Deze serie boeken bestaat uit 6 delen. Het eerste boek uit de serie is ‘De veer van Flingo’ of in het Engels ‘Flingo’s Feather’. Tooby is in de jungle op zoek naar lekkere bananen, maar dan ziet hij een flamingo. Wat heeft die mooie veren! Daar zou Tooby ook wel een veer van willen. Stiekem probeert hij een veer van de flamingo te pakken, maar dat loopt niet helemaal goed af….
Achterin het boekje is een roze veer te vinden. Dit vonden de kinderen uit mijn klas echt superleuk!

Jungle Joy with Tooby apenstreken met tooby leer Engels met de avonturen van deze vrolijke aap. Nederlands voorlezen Engels voorlezen kleuterboek

Yboot

Een ander deel uit de Jungle Joy with Tooby serie is ‘Yboot’. De kinderen hadden uit zichzelf niet door dat dit de naam van Tooby was, maar dan achterstevoren. Wie is die Yboot dan? Yboot is een robot, die gemaakt is door de gemene professor Scorpio. Hij wil de taart van Flingo stelen, maar maakt een robot die op Tooby lijkt, zodat Tooby de schuld gaat krijgen.

Dit vonden de kinderen echt een heel spannend verhaal. De opzet van de verhaaltjes heeft ook wel wat weg van een tekenfilmpje, en ook de tekenstijl heeft daar wat van weg.

Een reis naar de maan

In dit deel van de Jungle Joy serie ziet Tooby een hele grote banaan in de lucht hangen. Deze hangt zo hoog, dat hij daar niet bij kan. Kon hij maar vliegen….. Zijn vriendin Flingo heeft een idee, ze gaan met een vliegtuig naar die grote gele banaan vliegen. Wanneer hij helemaal hoog boven de wolken is, komt hij erachter dat het helemaal geen banaan is, maar de maan, en die kan hij niet eten…

Jungle Joy with Tooby apenstreken met tooby leer Engels met de avonturen van deze vrolijke aap. Nederlands voorlezen Engels voorlezen kleuterboek

De rommelzooi

In dit laatste deel van de serie maakt Tooby maar een rommelzooi van de jungle! Alle troep gooit hij uit de raam van zijn huis. Zijn vrienden zijn daar helemaal niet blij mee, maar Tooby vindt dat zijn vrienden maar zeuren. Totdat hij er zelf toch ook wel veel last van krijgt. Uiteindelijk leert Tooby een wijze les over afval scheiden.

De boekjes van van Jungle Joy met Tooby lezen gemakkelijk weg, en de kinderen zijn enthousiast over de leuke, vrolijke tekeningen.
Ik ben vooral enthousiast over het feit dat ik zo gemakkelijk tijdens het voorlezen Engels kan aanbieden!  

Specificaties Jungle Joy with Tooby/ Apenstreken met Tooby

Jungle Joy with Tooby apenstreken met tooby leer Engels met de avonturen van deze vrolijke aap. Nederlands voorlezen Engels voorlezen kleuterboek

Auteurs: Willemijn Jussen en Bas Jussen│ Uitgever: Jusstpublish│Meer informatie vind je hier

Kelly
Delen is enorm lief

Ik ben Kelly en ben moeder van 2 dochters uit 2011 en 2014. Ik ben getrouwd en woon in Den Bosch, waar ik ben geboren en getogen. Inmiddels ben ik alweer ruim 18 jaar werkzaam in het onderwijs, waar ik juf van de kleuters ben. Dit is iets waar ik elke dag enorm van geniet! Daarnaast ben ik samen met mijn man de trotse eigenaar van Mini & More, een webshop in outlet merkkleding. Deze 2 banen naast elkaar is eigenlijk een meer dan fulltime baan, maar ik vind het echt superleuk om te doen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.