Ik zag twee beren, een boek van Thysa Zevenbergen

“Ik zag twee beren…”, ik kan me bijna niet voorstellen dat iemand niet het liedje hoort bij die regel. En zo zijn er vele kinderliedjes die al jaren meegaan en verankert zitten in onze hoofden. Kinderen vinden het heerlijk om te zingen of om te luisteren naar liedjes. Het is een aanvulling op voorlezen en vertellen. Uitgeverij Volt heeft nu een prachtig boek uitgebracht met maar liefst vijftig bekende kinderliedjes uit grootmoeders tijd.

ik zag twee beren

Ik zag twee beren

Grootmoeders kinderliedjes, maar liefst 50 stuks! Van Kortjakje tot Berend Botje, ze blijven populair bij jong en oud. Generaties kinderen groeien ermee op en zingen het uit volle borst mee. Liedjesboeken zijn vaak gedateerd en spreken minder tot de nieuwe generatie zingende kinderen. Thysa van Zevenbergen behoudt de ouderwetse uitstraling door haar papiersnijkunst als illustraties in het boek ‘Ik zag twee beren’. Maar zorgt tegelijk voor een frisse en toegankelijke look wat jong en oud zal aanspreken.

Thysa Zevenbergen

Thysa Zevenbergen is geboren in Utrecht maar ze groeide op in de Verenigde Staten en Frankrijk. In 2019 debuteerde ze met ‘Kleine vos op zoek naar Overal en Nergens’. De papiersnijkunst is kenmerkend voor Thysa. Dit zie je ook terug in ‘Ik zag twee beren’. Sinds 2019 woont ze in Polopos, Spanje samen met haar vriend als ereburger.

boek

Zingen maar!

Vijftig liedjes uit grootmoeders tijd, en ik ken ze bijna allemaal. En daar ben ik best trots op. Het boek beschrijft de liedjes ook met de woorden die ik ken. Vaak heb ik bij liedjesboeken dat de versies die ik ken, net wat anders zijn. En dat is ook prima en heeft wat, maar met ‘Ik zag twee beren’, is alles herkenbaar. Liedjes die ik niet ken zijn: De uil in de olmen, Er zat een aapje op een stokje, Jonas in de wallevis en vrolijke vrienden. Maar met zo’n ruime selectie aan liedjes zit er voor een ieder wel iets bij.

De papiersnijkunst van Thysa vind ik zo tof! Het is echt perfect voor in dit boek van Ik zag twee beren. Een ouderwetse vibe maar wel passend voor in deze tijd. De perfecte brug tussen klassiek en modern. De vorm van het boek is die van een boterham en het boek is gebonden met stans. Dat maakt dit tot een boekenkastpareltje en een perfect (kraam)cadeau! En dat is ook precies wat ik met dit boek ga doen. Ik maak er een leuk pakketje van en geef het als kraamcadeau. Er is altijd wel plek in huis voor een mooi boek.

Nederlands feestje

De echte Nederlandse liedjes zijn een feestje om te zingen. Om het te leren aan een nieuwe generatie, of om herinneringen op te halen. Er staan geen pagina nummers of inhoudsopgave in Ik zag twee beren , dus ga lekker bladeren en beleven. En vooral lekker zingen met elkaar. Geen idee hoe een wijsje gaat? Ik heb hieronder de Spotify playlist toegevoegd die bij het boek hoort!

Specificaties Ik zag twee beren

Illustrator: Thysa Zevenbergen | Uitgever: Volt | 9789021423791 | November 2020 | Vanaf 2 jaar | Meer informatie bij je lokale boekhandel of vind je hier

Footer5
Selena
Delen is enorm lief

Ik ben een echte trotse boekennerd. De liefde voor verhalen was onderdeel van mijn opvoeding en deze passie geef ik nu weer door aan mijn twee dochters en kinderen op mijn werk. Lezen, voorlezen en boeken zijn een wereld waar ik graag in verdwaal. En tijdens mijn dwalingen zoek ik de woorden zodat ik het weer met jullie kan delen op StoerLeesVoer.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.