Ik moet echt heel nodig poepen, een prentenboek met een luchtje er aan

Prentenboeken met een luchtje er aan… Wij zijn er gek op. Ja wij, ik lach ook graag met mijn dochters mee. Ergens ben ik blijven hangen denk ik in mijn kinderlijke humor. Daarbij geniet ik van die twinkeling in de ogen van kinderen als er een “stout” onderwerp besproken wordt. Nou is poep inmiddels geen fout woord meer (ik ben opgegroeid met dat je het drukken noemt :)). En is het redelijk normaal geworden om er over te spreken. Maar het blijft iets waar we ons voor schamen en wat gek is. En dat zorgt voor die heerlijke twinkeling. Ik moet echt heel nodig poepen is zo’n boek wat een heerlijk luchtje heeft.

Ik moet echt heel nodig poepen prentenboek poep en plas karl newson duncan beedie veltman dieren prenten poep plas grapjes toilet zindelijk

Ik moet echt heel nodig poepen samenvatting

Prep! Toet! O-OH! Guus moet nodig poepen. Maar alle wc’s zijn te klein of bezet. Een plots poep-probleem popt op! Een b(r)oek vol tetterende pret van de makers van de bestseller Ik moet echt heel nodig*!

Deze twee regels zijn voldoende als samenvatting voor Ik moet echt heel nodig poepen. Verwacht een kleurrijke explosie van… humor, gekke dieren en uiteraard poep! Nee het spettert niet om je oren maar zorgt wel voor een drukkend gevoel. Het gevoel dat je heel erg nodig moet, maar nergens terecht kan. Oei, dat herkennen we allemaal wel. Toch?

Vrolijk en humor

Soms heb je gewoon behoefte aan een explosie van… humor en vrolijkheid! Dat is precies wat het prentenboek Ik moet echt heel nodig poepen is. Het begint al bij de cover. In frisse vrolijke kleuren staat er een situatie afgebeeld die spreekt voor het hele verhaal. Zeker voor kinderen. Als ze heel nodig moeten gaan die handjes vaak tegen de billen alsof je het zo kan tegenhouden. Als volwassene leer je dit wel af, maar het omslagbeeld van de handjes tegen de billen en de ’toet’ is heel herkenbaar. Mijn dochters, 4 en 10, lachen erg om het woord ’toet’. Verderop in het verhaal volgt een stukje tekst over toeterende billen. Juist, sindsdien toeteren de billetjes van mijn meiden ook regelmatig.

Het schutblad is ook al heerlijk dwalen in de fijne humoristische omgeving. Want een ‘mezenplee’? Hoe ziet dat er uit? Op die vraag krijg je overigens gewoon antwoord in Ik moet echt heel nodig poepen. Het schutblad laat allemaal leuke plekken zien. Plekken waar we in het verhaal naar toe gaan.

Ik moet echt heel nodig poepen is een soort van modern Goudlokje. Want ons lieve hoofdpersoontje moet echt heel nodig naar de wc maar geen enkel toilet is juist. Te groot, te klein, te openbaar, te druk… Zal hij een passend potje vinden?

Ik moe drol prentenboek drol en plas karl newson duncan beedie veltman dieren prenten drollen plas grapjes toilet zindelijk

Thema poep en plas

Poep en plas blijft een favoriet onderwerp van mijn beide dochters. En het boek Ik moet echt heel nodig poepen sluit perfect aan bij hun belevingswereld. Ze lachen zit rot om de herkenbare situaties, de gekke dieren en het getoeter van de derrière. Dat woord gebruik ik graag, klinkt chic. Maar mijn dochters denken elke keer dat ik juist een scheldwoord gebruik. Tijden veranderen. En dat is maar goed ook, er zouden geen taboes moeten rusten op iets wat we allemaal doen. Wel is gepaste privacy en niet al te beeldende gesprekken gewenst wat mij betreft.

Als moeder zijnde is er geen gêne meer ook met toiletbezoekjes. Deze gaan meestal gepaard met gezelschap die je niet zomaar weggewerkt krijgt. Maar geloof me als ik zeg dat het een fase is en weer voorbij gaat. Ook krijg je als ouder menig keer de vraag of je naar een drol wilt komen kijken omdat die er zo leuk uitziet, en vergeet het afvegen niet.

Ik moet echt heel nodig poepen vinden wij een hilarisch leuk boek. Echt even lachen, genieten en gek doen. Het prikkelt de fantasie en verwondering en leert kinderen tevens nadenken over ruimtelijk inzicht. Want welk toilet zou immers wel passend zijn. Daarbij kan je dit humoristische onderwerp ook speels gebruiken over zindelijkheid en om te spreken over privacy. Want ga je alleen naar het toilet? En wie mag jouw billen zien. Een perfecte manier om speels grenzen van het lichaam en je eigen ruimte te bespreken. Echt een top boek vinden wij alle drie.

Ik moet echt heel nodig poepen prentenboek poep en plas karl newson duncan beedie veltman dieren prenten poep plas grapjes toilet zindelijk

Boekentips passend bij Ik moet echt heel nodig poepen

Specificaties Ik moet echt heel nodig poepen

Auteur: Karl Newson | Illustraties: Duncan Beedie | Uitgever: Veltman | Vertaling Elles Hosmar / Vitataal | 9789048321582 | Februari 2024 | 32 pagina’s | Meer informatie bij je lokale boekhandel of klik hier voor Bol

Welk woord of thema spreekt jou aan in een boek? Klik op een woord en ga naar boeken toe in dit thema!

avontuur boekenserie culturen dieren diversiteit emoties familie fantasie fantasy filosofie geheimen geschiedenis gevoelens gezondheid graphic novel grappig het leven humor jezelf zijn klassieker klimaat kunst liefde maatschappij magie mentale gezondheid mindful mysterie natuur oorlog opgroeien politie prentenboek roman school seizoenen spannend sprookjes sterke vrouw thriller verhalenbundel vriendschap weetjesboek wereld zoekboek

Footer 8 met bol verwijzing
Selena
Delen is enorm lief

Ik ben een echte trotse boekennerd. De liefde voor verhalen was onderdeel van mijn opvoeding en deze passie geef ik nu weer door aan mijn twee dochters en kinderen op mijn werk. Lezen, voorlezen en boeken zijn een wereld waar ik graag in verdwaal. En tijdens mijn dwalingen zoek ik de woorden zodat ik het weer met jullie kan delen op StoerLeesVoer.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.