Zigzag de wereld rond – een zoekboek van 2 meter lang

Al twee keer eerder heb ik een Zigzag boek van Makii mogen reviewen. En wat een succesboeken zijn dat zeg! De kinderen in mijn kleuterklas vinden deze boeken echt geweldig. Een boek van 2 meter lang, dat is toch fascinerend! Nu is er een nieuw deel uit in deze serie: ‘Zigzag de wereld rond’. Is dit boek weer net zo’n succes?

hoofd

Een kijk- en zoekboek: zigzag de wereld rond

Voor wie de Zigzag boeken serie nog niet kent: Zigzag de wereld rond is een supergroot accordeonboek voor uren kijk- en zoekplezier. Je kunt de bladzijdes omslaan, maar het boek ook uitvouwen tot het wel 2 meter lang is. Met dit boek reis je de hele wereld rond. Alle continenten worden bezocht. Je bezoekt met Zigzag de wereld rond de meest fantastische plekken op aarde. Van de fenomenale Fuji-berg in Japan tot de Kilimanjaro en van de piramides en de Burj Khalifa tot de boababs in Afrika. Kent jouw kind al deze plekken al op de wereld?

2 meter plezier

Zigzag de wereld rond staat echt garant voor heel wat uurtjes kijk- en zoekplezier. Je hebt in dit boek namelijk één kant om te ontdekken. Dat is een hele grote kijkplaat. De andere kant van het boek is een kant om (voor) te lezen. Vol met informatie en weetjes over landen, volkeren en speciale plekken.

Ook staan er allerlei zoekopdrachten in zigzag de wereld rond. Lukt het je bijvoorbeeld om de 15 rugbyspelers te vinden? Of zie je welke schatten Eva de ekster heeft gevonden? De figuren die je in het boek tegenkomt, komen in alle boeken terug. Ulli de uil, Valérie Vleermuis en Matthijs de Mol worden zo langzaamaan echte bekenden van je kinderen. Hoe leuk is dat?

Zigzag de wereld rond

Fantastische illustraties

Ik word altijd enorm blij van deze boeken! Eerder heb ik Zigzag voertuigen en Zigzag dinosaurussen mogen reviewen. De illustraties in deze boeken zijn echt gewoon fantastisch. De illustraties zijn gemaakt door Makii, een duo Nederlandse ontwerpers. Hun hoofdfiguren in de boeken zijn kleurrijk en soms ook wel een beetje gek. De figuren maken van alles mee, en er is dus ook enorm veel te zien op de platen. Er zijn zoveel details dat je gewoon blijft kijken.
De weetjes in het boek zigzag de wereld rond zijn echt superleuk!

Zo ben ik achter het dorp met de langste naam van Europa gekomen (en dat is zo’n lange naam dat ik de letters niet eens kan tellen óf de naam kan uitspreken). En heb ik geleerd dat de Amerikaanse vlag is ontworpen door Bob Heft, toen hij nog maar 17 jaar was voor een schoolopdracht. Zijn leraar vond het maar matig en gaf hem een 7 min. Wat een toffe weetjes! En wil jij er ook nog meer lezen, neem dan zeker eens een kijkje in Zigzag de wereld rond!

Specificaties Zigzag de wereld rond

Auteurs/ illustraties: Makii | Uitgeverij: Lannoo | december 2021 | 9789401468343 | 16 pagina’s | meer informatie bij de lokale boekhandel, of klik hier

Welk woord of thema spreekt jou aan in een boek? Klik op een woord en ga naar boeken toe in dit thema!

avontuur boekenserie culturen dieren diversiteit emoties familie fantasie fantasy filosofie geheimen geschiedenis gevoelens gezondheid graphic novel grappig het leven humor jezelf zijn klassieker klimaat kunst liefde maatschappij magie mentale gezondheid mindful mysterie natuur oorlog opgroeien politie prentenboek roman school seizoenen spannend sprookjes sterke vrouw thriller verhalenbundel vriendschap weetjesboek wereld zoekboek

Footer5
Kelly
Delen is enorm lief

Ik ben Kelly en ben moeder van 2 dochters uit 2011 en 2014. Ik ben getrouwd en woon in Den Bosch, waar ik ben geboren en getogen. Inmiddels ben ik alweer ruim 18 jaar werkzaam in het onderwijs, waar ik juf van de kleuters ben. Dit is iets waar ik elke dag enorm van geniet! Daarnaast ben ik samen met mijn man de trotse eigenaar van Mini & More, een webshop in outlet merkkleding. Deze 2 banen naast elkaar is eigenlijk een meer dan fulltime baan, maar ik vind het echt superleuk om te doen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.