Bedtijd! Peppa, tel je mee? Een telboek voor slapengaan

Peppa Big, het varkentje dat niet uit mijn leven lijkt te verdwijnen! Begrijp me niet verkeerd, ik vind Peppa Big echt wel leuk. Maar soms denk ik wel eens dat er niet nog meer Peppa dingen kunnen verschijnen. Toch heb ik een zwak voor Peppa boeken, want boeken zijn.. boeken. En als ik ergens van houd dan zijn het boeken. Bedtijd! Peppa, tel je mee? voegen we dan ook graag aan onze collectie voorleesboeken voor het slapen gaan toe.

hoofd Bedtijd! Peppa, tel je mee?

Bedtijd!

Het is al laat, maar Peppa en George zijn nog niet moe. Gelukkig weten oma en opa Big wel een manier om de biggetjes in bed te krijgen. Het is tijd voor Peppa’s speciale aftel-spel voor bedtijd! Tel je mee?

Iedere avond rond 19.00 uur is het toch echt bedtijd hier in huize Kolb. Onze dochter heeft een vast ritueel zoals waarschijnlijk bijna alle kinderen. Plassen, tanden poetsen en dan lekker naar boven. Pyjama aan en dan is het toch echt tijd voor een verhaaltje. Lezen, en in deze fase van haar leven vooral voorlezen, vind ik als ouder onwijs belangrijk. Het pasje van de bibliotheek komt iedere paar weken tevoorschijn en slepen we een stapel van 20 boeken mee naar huis. Voorlezen, daar sluiten we de dag met liefde mee af. En met Bedtijd! Peppa, tel je mee? gaan we dit nog zeker heel vaak doen!

10,9,8,7,6,5,4,3,2,1

Peppa en George moeten naar bed, maar dat doen ze niet zomaar. Niet voordat ze het aftel-spel hebben gespeeld. Opa en oma doen maar wat graag mee. Samen aftellen tot 1; kan jij dat ook?

aftelspel

10 dingen die voorbij komen in het boek, 10 getallen die voor kinderen zo bekend zijn. Getallen die in het dagelijks leven aanwezig zijn en waar vooral peuters en kleuters veelvuldig mee bezig zijn. Vooruit tellen kunnen kinderen al vrij snel, maar ook het achteruit tellen is een vaardigheid die kinderen graag leren. Want hoe stoer is het als je achteruit kunt tellen van 10 tot 1?

tellen

Herkenbare dingen

In Bedtijd! Peppa, tel je mee? komen dus 10 ‘dingen’ voorbij die Peppa en haar broertje George helpen bij het aftel-spel. Samen met opa en oma gaan ze aftellen. Nu zul je denken; aan welke dingen moet ik dan denken? Nou alledaagse dingen en ook een aantal dieren. Waar denk je bijvoorbeeld aan bij Peppa Big? Juist; aan modderpoelen. Samen met opa gaan Peppa en George dan ook in tien modderpoelen springen. Waarna ze bij de cijfers negen en acht langsgaan bij de dieren.

Papa en mama Big helpen ook nog even mee met het aftel-spel. En waarvan staan er iedere nacht wel een aantal aan de hemel? Juist, sterren. Voor kinderen zijn dit herkenbare en soms ook tastbare voorwerpen / dingen. Dingen die in het echt leven ook bestaan, die ervoor zorgen dat het begrip van de wereld om hen heen vergroot wordt en bijdragen aan de ontwikkeling van de belevingswereld van kinderen.

Educatief en vooral leuk

Het tellen in Bedtijd! Peppa, tel je mee? is natuurlijk ingezet vanuit educatief oogpunt. Ik ben daar altijd wel een fan van. Boeken zijn naar mijn mening eigenlijk altijd wel educatief onderlegd. Dit door de thema’s die ze aandragen, de belevingswereld van kinderen die vergroot wordt, de woordenschat die onbewust meegroeit met de kinderen. Lezen is voor mij een heel belangrijk onderdeel in het opgroeien; ieder kind zou de luxe moeten kunnen hebben / voelen van iemand die voorleest voor hem of haar.

Maar boven alles moet een boek natuurlijk ook gewoon leuk zijn voor kinderen. En dat is Bedtijd! Peppa, tel je mee? vooral. Mijn dochter telt hardop mee iedere keer als we het boek lezen. Daarnaast gaan haar vingers over alle bladzijdes op en neer en telt ze dus ook synchroon. Erg belangrijk voor kinderen om te oefenen. Daarnaast is tellen met je vingers op de plaatjes toch veel leuker! En ook nog eens effectief; je kunt precies zien of je goed telt. Doe je ook mee met het aftel-spel in Bedtijd! Peppa, tel je mee?

Specificaties Bedtijd! Peppa, tel je mee?

Auteur: Neville Astley | Uitgeverij: Big Balloon | Vertaling: Jessica Crezee | 9789047862482 | januari 2023 | 32 pagina’s | Meer informatie bij je lokale boekhandel, of kijk op bol.com

Welk woord of thema spreekt jou aan in een boek? Klik op een woord en ga naar boeken toe in dit thema!

avontuur boekenserie culturen dieren diversiteit emoties familie fantasie fantasy filosofie geheimen geschiedenis gevoelens gezondheid graphic novel grappig het leven humor jezelf zijn klassieker klimaat kunst liefde maatschappij magie mentale gezondheid mindful mysterie natuur oorlog opgroeien politie prentenboek roman school seizoenen spannend sprookjes sterke vrouw thriller verhalenbundel vriendschap weetjesboek wereld zoekboek

footer 5
Chantal
Delen is enorm lief

Hoi ik ben Chantal, getrouwd en moeder van een prachtige dochter genaamd Nora. Ik ben werkzaam in het basisonderwijs en het lezen van een boek staat altijd standaard op het dagprogramma. Lezen is ook mijn ontspanning aan het einde van een lange dag. Samen met mijn gezin ben ik graag actief bezig en knutsel ik graag met mijn dochter.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.