De Pieto-toets – een training tot hulppiet – met liedjes!

De Cito-toets kennen we allemaal wel. Maar die Pieto-toets… heb je daar weleens van gehoord? In het boek ‘De Pieto-toets’ leer je alles over wat een goede Piet zou moeten kunnen. En het boek bevat ook een aantal nieuwe Sinterklaasliedjes.

De Pieto-toets kinderboeken thema sinterklaas

Een opleiding tot hulppiet met de Pieto-toets

Juf Merel heeft slecht nieuws. Er is een pietentekort, en daardoor komt het Sinterklaasfeest in gevaar. Willen de kinderen helpen om het probleem op te lossen? Dat willen de kinderen uit de klas van juf Merel natuurlijk wel! Ze moeten dan natuurlijk wel eerst een pieten-cursus volgen: de Pieto-toets. Dat lijkt wel een beetje op een Cito-toets, maar dan voor Pieten! Alles wat een piet moet kunnen komt aan bod: pepernoten gooien en vangen, liedjes zingen, evenwichtsoefeningen, cadeautjes inpakken en nog veel meer. Lukt het de kinderen om alle onderdelen te halen, en dus te slagen voor hun Pieto-toets?

Leuke opdrachten om in de klas of thuis uit te voeren

Wat is de Pieto-toets een grappig boek! Het is echt interactief, de kinderen worden erbij betrokken en hoeven niet alleen te luisteren, maar kunnen ook zelf echt meedoen. Dat komt omdat de testjes grappig en afwisselend zijn. Bij de algemene kennis blijven de kinderen bijvoorbeeld zitten als het antwoord ja is, en als het antwoord nee is, gaan ze staan. Maar ook zijn er beweeg-onderdelen, zoals evenwichtsoefeningen, gooien met je schoen of opdrachten met pepernoten.

Wat ik ook goed vind aan dit boek de Pieto-toets, is dat het echte en modern Sinterklaasboek is. De pietjes zijn divers qua uiterlijk en ook de kinderen in de klas van juf Merel hebben verschillende nationaliteiten. Dat is een fijn beeld. Veel Sinterklaasboeken die ik hier nu op de plank heb staan, hebben nog de traditionele pieten. Fijn dat ook dit soort boeken met de tijd meegaan! Het verhaal zelf is niet heel spannend of verrassend, maar voor de kleuters heel herkenbaar en superleuk.

de pieto-toets

Met nieuwe sinterklaasliedjes

De Pieto-toets is een afwisselend boek. Het is namelijk een verhaal met opdrachtjes en toetsjes. Maar bij dit boek zijn ook nieuwe Sinterklaasliedjes gemaakt. Juf Merel, de juf van de klas, houdt erg van zingen. Tijdens het uitvoeren van de opdrachten verzint ze ook vaak spontaan een nieuw sinterklaasliedje. Het leuke is dat je deze liedjes kunt beluisteren op Spotify of Youtube. En via de website van Hans Hagen kun je de bladmuziek downloaden plus een echte pietendiploma! Handig als je deze liedjes bijvoorbeeld zelf op je gitaar wil spelen! En heb je al zin gekregen om de liedjes nu al te beluisteren, dan kan dat via de linkjes hieronder!

Specificaties De Pieto-toets

Auteur: Hans Hagen | Illustraties: Marieke van Ditshuizen | Muziek: Thijs Kammer | Uitgever: Querido | 9789045126913 | oktober 2021 | 80 pagina’s | meer informatie vind je bij je lokale boekhandel of klik hier

Footer5
Kelly
Delen is enorm lief

Ik ben Kelly en ben moeder van 2 dochters uit 2011 en 2014. Ik ben getrouwd en woon in Den Bosch, waar ik ben geboren en getogen. Inmiddels ben ik alweer ruim 18 jaar werkzaam in het onderwijs, waar ik juf van de kleuters ben. Dit is iets waar ik elke dag enorm van geniet! Daarnaast ben ik samen met mijn man de trotse eigenaar van Mini & More, een webshop in outlet merkkleding. Deze 2 banen naast elkaar is eigenlijk een meer dan fulltime baan, maar ik vind het echt superleuk om te doen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.