Wie zit daarachter, een uitklapboek voor de jonge nieuwsgierige lezer

Raad samen met je nieuwsgierige lezer welk dier zich schuil houdt en wat zijn favoriete lekkernij of bezigheid is. Lukt het niet, maak dan gebruik van de uitklapbladzijdes die al iets meer onthullen. Ga samen op onderzoek en laat je verwonderen in Wie zit daarachter?

Wie zit daarachter

Rara, wie ben ik ?

In Wie zit daarachter wordt er kennis gemaakt met de verschillende dieren en hun kenmerken. Zo zijn er in totaal 8 dieren verstopt in dit uitklapboek. De nieuwsgierige lezer mag gaan raden wat de favoriete bezigheid of lekkernij van het desbetreffende dier is.

Zodra de lezer op een bladzijde is aangekomen is er al een gedeelte van het dier zichtbaar. Hierna wordt de tekst gelezen en kan er geraden worden. Welk dier zou het kunnen zijn en in welke omgeving bevindt het dier zich? Mocht het toch nog te lastig zijn klap dan de bladzijde verder open. Vervolgens wordt er meer zichtbaar van het dier en kan er nogmaals geraden worden. Lukt dit vervolgens na eventuele tips niet kan je het laatste gedeelte ook uitvouwen. Nu is de gehele bladzijde open en is er zichtbaar welk dier erachter schuil ging. Tot slot kan je in Wie zit daarachter lezen welk dier het is en kijken of dat je het goed heb geraden.

Een kleine onthulling van wie zit daarachter?

De nieuwsgierige lezer krijgt aan het begin van elke bladzijde een tipje van de sluier. In dit boek is dat het tipje van de neus of staart. Vervolgens kan de bladzijde verder worden open geklapt om de vraag nogmaals te stellen. Wie zit daarachter? Dit wordt weergegeven op de afbeelding die hieronder te zien is. Echter verschilt het per dier hoeveel er zichtbaar wordt. Dit is onder andere gedaan om de diversiteit en uitdaging erin te houden zodat het voor de wat oudere lezer ook spannend blijft.

Giuliano Ferri heeft in wie zit daarachter gekozen voor bekende en onbekende dieren waardoor de illustraties van hem een belangrijke rol spelen. Je maakt kennis met het dierenrijk onder water, op het land, in het bos en de tropische regenwouden.

Wie zit daarachter

Mijn mening over Wie zit daarachter ?

Het boek wie zit daarachter heb ik eind januari zien liggen in de souvenir winkel van Ouwehands Dierenpark. Het bijzondere aan deze dierentuin zijn de panda’s die je hier kunt bezichtigen. Er is zelfs een speciale winkel ervoor ingericht en daar stond dit schattige boekje opgesteld. Hier heb ik toen de panda knuffel aangeschaft die ik in mijn recensiefoto’s heb gebruikt. De winkel speelt in op het koopgedrag door bepaalde trucjes maar dit boek trok mijn aandacht. Dit kwam mede door de vorm van het boekje en het openklapeffect. Hierdoor was ik direct verkocht en wilde ik er graag een recensie over schrijven.

Als ik als volwassene al enthousiast wordt van een kartonnen openklapboek zal dit hoogst waarschijnlijk ook voor de kleinere zo zijn. Ik vind de illustraties en keuze voor dieren van Giulinao Ferri een absolute aanrader om met je kleintje te gaan ontdekken. Je bent in een boek bezig met zowel visueel als fysiek te ontdekken waardoor het een feestje is om te lezen. En dat vind ik het belangrijkst bij een kinderboek. Het moet de beleving aanspreken en weer iets leerzaams meegeven zoals de bijzondere dieren of hun gewoontes.

Wie zit daarachter

Specificaties over Wie zit daarachter?

Auteur en illustrator: Giuliano Ferri | Vertaler: M.E. Ander | Uitgever: De Vier Windstreken | oktober 2022 | 16 pagina’s | 9789051169263 | Meer informatie bij je lokale boekhandel of klik hier voor Bol

Welk woord of thema spreekt jou aan in een boek? Klik op een woord en ga naar boeken toe in dit thema!

avontuur boekenserie bos culturen dieren diversiteit emoties familie fantasie fantasy filosofie geheimen geschiedenis gevoelens gezondheid graphic novel grappig het leven humor jezelf zijn klassieker kunst liefde maatschappij magie mentale gezondheid milieubewust mindful mysterie natuur oorlog opgroeien politie prentenboek roman school seizoenen spannend sterke vrouw thriller verhalenbundel vriendschap weetjesboek wereld zoekboek

Wie zit daarachter
Footer 8 met bol verwijzing
Kimberley
Delen is enorm lief

Hoi, ik ben Kimberley, geboren in 1998 en ik woon in Rotterdam. Ik werk fulltime in het onderwijs waar ik met veel plezier aandacht schenk aan boeken, voorlezen en leesbevordering.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.