Sinterklaasje kom maar binnen, Sinterklaasliedjes van nu

Ja ja, hij komt alweer bijna aan. Dit Sinterklaasboek is niet om stilletjes voorbij te laten gaan. Sinterklaasje kom maar binnen, de Spotify Playlist kan beginnen van Ploegsma uitgeverij.

Sinterklaasje kom maar binnen

Sinterklaasje, kom maar binnen

Sinterklaasje kom maar binnen

Het boek, Sinterklaasje kom maar binnen, met 25 ‘herboren’ Sinterklaasliedjes was meteen voorpaginanieuws toen het in 2014 voor het eerst verscheen. Van een eeuwenoude traditie waren de teksten aangepast aan de tijd waarin we nu leven. Gevolgd door boze acties van mensen die vast wilden houden aan oude tradities. De doelgroep van dit Sinterklaasboek, goedgelovige kinderen, reageerde gelukkig positief. In deze tweede druk is de cover aangepast.

Zo zijn stoute kinderen er niet meer bij en zijn sommige andere woorden heel subtiel aangepast naar modernere tijden.

Zingen
Sinterklaasje kom maar binnen

Citaten uit Sinterklaasje kom maar binnen

“De Sinterklaasliedjes horen bij de mooiste bagage die kinderen in Nederland meekrijgen op hun levensreis. Makkers Paul en Thedo hebben ze met weinig geraas en heel poëtisch de 21e eeuw ingeschreven. Zodat deze prachtige liedjes weer 200 jaar mee kunnen.” aldus Erik van Muiswinkel, namens de Hoofdpiet.

Bram van der Vlugt, oud-raadgever van Sinterklaas: “Deze liedjes dragen bij aan de vitaliteit van het Sinterklaasfeest.”

Spotify-playlist

Er is een spotify-playlist met alle liedjes uit het boek “Sinterklaasje kom maar binnen”. Ik moest er even naar zoeken, want de link heb ik in dit Sinterklaasboek niet kunnen vinden. Maar op https://open.spotify.com/album/3G6pdmmr7lMfLneHVSA6yF kun je ze allemaal beluisteren. Voor de liefhebbers is er zelfs een karaoke playlist. Zo kun je stiekem alvast de nieuwe teksten oefenen met je koptelefoon op als je kind op bed ligt bijvoorbeeld. Of onderweg naar je werk. Leuk voor kinderen. Maar zeker ook voor ouders, grootouders, juffen en andere volwassenen.

  • Meer reviews boeken van Sinterklaas vind je via deze link
Sinterklaasje kom maar binnen

Specificaties Sinterklaasje kom maar binnen

Auteur: Paul Passchier, Thedo Keizer | Uitgever: Ploegsma | 9789021679075 | oktober 2018 | 48 pagina’s | meer informatie vind je hier of bij de lokale boekhandel

Footer5
Delen is enorm lief

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.