Vier feest met de draak – een interactief prentenboek

Heb je weleens van een interactief prentenboek gehoord? Dat is een boek waarbij de lezer gevraagd wordt om een actieve rol, en hij of zij allerlei handelingen moeten doen om het verhaal goed te laten verlopen. Vier feest met de draak is zo’n interactief boek. En dat is me toch leuk!

Vier feest met de draak

Vier feest met de draak – of toch niet?

Draak bereidt zich voor op het leukste feest van het jaar: het Vriendschapsfestival! Maar als de dag van het feest aanbreekt, zijn haar vrienden nergens te bekennen. Draak is zwaar teleurgesteld, want zonder vrienden dreigt het festival in het water te vallen! Je ziet draak boos, chagrijnig, sip en verdrietig. Komt dit nog wel goed met Draak?

Origineel interactief boek

En om te zorgen dat het goed komt met Draak, is de hulp van de lezer nodig! Dat maakt dit prentenboek als het ware interactief. De lezer wordt elke keer aangesproken om een handeling te verrichten, om ervoor te zorgen dat Draak zich weer wat vrolijker gaat voelen. Want we willen natuurlijk wel feest vieren met de draak! Zo moet je hardop tot 10 tellen, zwaaien, kushandjes geven en de draak aaien. En nog veel meer grappige dingen, maar die vertel ik natuurlijk nog even niet….

Een grappig prentenboek over vriendschap

Al deze interactieve elementen maken het boek ‘Vier feest met de draak’ super grappig. En met jonge kinderen zul je het boek vast meerdere keren achter elkaar moeten lezen! Mijn jongste dochter vond het boek erg grappig (vooral de mop).
Het centrale onderwerp is vriendschap. Draak denkt dat zijn vrienden hem zijn vergeten, maar stiekem zijn ze een hele leuke verrassing voor haar aan het voorbereiden! En het boek leert kinderen hoe je een vriend die zich niet zo fijn voelt, misschien wel kunt opvrolijken. Want dat heb je in dit grappige boek zeker wel op verschillende manieren geleerd!  

Specificaties Vier feest met de draak

Auteur: Bianca Schulze | Illustraties: Samara Hardy | Vertaling: Denise Bos | Uitgever: Flamingo Kinderboeken/ BBNC │ 9789045326283 │juli 2021│32 pagina’s│meer informatie vind je bij je lokale boekhandel of klik hier

Footer5
Kelly
Delen is enorm lief

Ik ben Kelly en ben moeder van 2 dochters uit 2011 en 2014. Ik ben getrouwd en woon in Den Bosch, waar ik ben geboren en getogen. Inmiddels ben ik alweer ruim 18 jaar werkzaam in het onderwijs, waar ik juf van de kleuters ben. Dit is iets waar ik elke dag enorm van geniet! Daarnaast ben ik samen met mijn man de trotse eigenaar van Mini & More, een webshop in outlet merkkleding. Deze 2 banen naast elkaar is eigenlijk een meer dan fulltime baan, maar ik vind het echt superleuk om te doen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.