Bravo kleine vingers, een boek vol grappige handsspelletjes

Dit boek was nog geen 5 minuten in mijn huis en mijn jongste dochter was er al mee vandoor. Ze is zo anders dan mijn oudste dochter. Ze is veel drukker en heeft veel meer behoefte aan nieuwe prikkels. Dat dit boek nieuw bezorgd werd, viel haar dan ook meteen op. En ze was er meteen mee weg. De foto’s heb ik dan ook direct gemaakt van haar enthousiasme. Want dat werd ze van Bravo kleine vingers!

Bravo kleine vingers

Wat kunnen vijf kleine vingers doen? Nou heel erg veel! Kietelen, kronkelen, dansen en nog veel meer… En dat allemaal speciaal voor jou! Laat je baby kraaien van plezier met de grappige handspelletjes. Maar vergeet de nieuwsgierige dreumes en peuter is dit boekje heel erg interessant. Bravo kleine vingertjes!

En weg

Bravo kleine vingers valt op de mat en binnen 5 minuten is mijn jongste dochter van 20 maanden ermee weg. Ze heeft zo’n behoefte aan nieuwe uitdagingen. En een nieuw boekje valt dan ook meteen op. De voorkant valt meteen op. Ze wijst alle vrolijke sterretjes aan, klapt op de handjes en friemelt in de gaten die er in de dikke kaft zitten. Er is genoeg te ontdekken! Ze slaat de kaft om en zwaait terug naar de vrolijke krab op de pagina. De pagina’s zijn binnen ook lekker dik.

Het boek begint bij het cijfer 1 en een lieve olifant. “1 kleine vinger… die aan je neusje kriebelt!” Je kan er voor kiezen om je vinger door de pagina te steken en zo een olifantenslurfje na te doen. Tegelijk niet vergeten om te kriebelen aan de neus van je kindje. Gegiechel gegarandeerd door Bravo kleine vingers. Bij nummer twee moet je oppassen voor de minder vrolijke krab die je wilt knijpen.. Snel wegwezen en lekker tellen maar.

Tellen en ervaren

We tellen door en komen verschillende dieren tegen. Ook is er bij elk dier een andere beweging en emotie die voorbij komt. Uiteindelijk beginnen we met alle cijfers tellen. Van 1 tot en met 10, en hé wie is daar? Een klein kronkelend rupsje! En dat rupsje zijn natuurlijk onze vingers. Bravo! Klap maar eens in je handjes. Dit laat mijn dochter zich geen twee keer zeggen en klapt vrolijk mee. Daarna wordt het boek weer van voor af aan gelezen, ervaren en beleefd. En nog een keer, en nog een keer, en nog… Bravo kleine vingers!

Wat een vrolijk en heerlijk boekje is Bravo kleine vingers. Interactief, uitdagend en vrolijk. Voor kleine babies om ze te laten lachen maar zeker ook voor de jonge nieuwsgierige dreumes en peuter. En grote zus kan dit boekje ook heel goed voorlezen voor haar kleine zusje. De pagina’s zijn mooi dik, het karton is van goede kwaliteit. We gaan hier nog veel plezier mee beleven. Een perfect boek voor de jongste lezers.

Specificaties Bravo kleine vingers

Auteur & illustrator: Tristan Mory | Uitgever: Klavertje vier / Ballon Media | Februari 2020 | 18 pagina’s | 9789403214979 | Meer informatie bij je lokale boekhandel of vind je hier

Welk woord of thema spreekt jou aan in een boek? Klik op een woord en ga naar boeken toe in dit thema!

avontuur boekenserie culturen dieren diversiteit emoties familie fantasie fantasy filosofie geheimen geschiedenis gevoelens gezondheid graphic novel grappig het leven humor jezelf zijn klassieker klimaat kunst liefde maatschappij magie mentale gezondheid mindful mysterie natuur oorlog opgroeien politie prentenboek roman school seizoenen spannend sprookjes sterke vrouw thriller verhalenbundel vriendschap weetjesboek wereld zoekboek

bravo kleine vingers
footer5
Selena
Delen is enorm lief

Ik ben een echte trotse boekennerd. De liefde voor verhalen was onderdeel van mijn opvoeding en deze passie geef ik nu weer door aan mijn twee dochters en kinderen op mijn werk. Lezen, voorlezen en boeken zijn een wereld waar ik graag in verdwaal. En tijdens mijn dwalingen zoek ik de woorden zodat ik het weer met jullie kan delen op StoerLeesVoer.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.