Dribbels brandweerauto, een boek met zwaailicht en sirene

Ga met Dribbel naar de kazerne en word ook een goede brandweerman! Geen idee of mijn zoontje die ambities zal hebben, hij is met zijn 2,5 jaar misschien nog net te jong om te zeggen wat hij later wil gaan worden. Maar net als veel jongetjes van zijn leeftijd, wordt hij wel erg blij wanneer hij een brandweerauto ziet. Ook toen hij Dribbels brandweerauto zag!

Sirenes aan

Wij wonen hoog in een flat en daar galmt het geluid vanaf de weg nogal omhoog. Een voorbij zoevende brandweerauto horen wij daardoor al van verre aankomen en mijn zoontje rent dan altijd naar het raam om te kijken of hij de blauwe zwaailichten ergens ziet knipperen. Vaak gevolgd door een enthousiast wijzend vingertje: “Ja daar, mama, kijk! Ik sie em, kijk, de bwandweerauto! Hij saat daar heen!” Dribbels brandweerauto is een match.

Hondjes, een opa en dribbels brandweerauto

Naast brandweerauto’s is mijn zoontje gek op hondjes en hij heeft gelukkig geleerd om aan het baasje te vragen: “Mas ik die aaie?” voordat hij daar ook zo enthousiast op afstormt. Én hij is gek op zijn opa, daar rent hij ook heel hard naartoe als hij die ziet. Een goede combinatie is dit boekje dus voor hem: hondjes, een opa en een brandweerauto. Als je op het voorwiel van Dribbels brandweerauto drukt, gaat er een blauw zwaailicht én een sirene aan!

Speelgoedauto

Dribbels Brandweerauto is leuk vormgegeven, als een echte brandweerauto. Ongeveer net zo groot als de speelgoed variant van mijn zoontje. Die heeft alleen geen zwaailicht en sirene die je aan kunt zetten, deze is dus eigenlijk veel leuker. Hij wilde er in ieder geval gelijk mee gaan rijden, naar alle andere auto’s toe die hij in de woonkamer heeft geparkeerd. Euhhh, ik had eigenlijk andere plannen, maar vond het stiekem natuurlijk wel erg mooi om te zien hoe hij zo heerlijk op ging in zijn spel.

Geen slaapritueel

Wat mij betreft niet geschikt om voor het slapen gaan te lezen dus, want mijn zoontje was haast niet meer te stoppen met het indrukken van het knopje. Een ander boekje wilde hij daarna eigenlijk niet meer lezen en wilde het liefst weer gaan spelen. Ik denk dat ik Dribbels brandweerauto in de doos met zijn autootjes ga bewaren in plaats van in zijn boekenkast die naast zijn bed staat…

Wat doet een brandweerauto met jouw kind?

Specificaties Dribbels brandweerauto

Auteur: Eric Hill | Unieboek Spectrum | 9789000367061 | juni 2019 |8 pagina’s | meer informatie vind je hier of bij je lokale boekhandel

Welk woord of thema spreekt jou aan in een boek? Klik op een woord en ga naar boeken toe in dit thema!

avontuur boekenserie bos culturen dieren diversiteit emoties familie fantasie fantasy filosofie geheimen geschiedenis gevoelens gezondheid graphic novel grappig het leven humor jezelf zijn klassieker kunst liefde maatschappij magie mentale gezondheid mindful mysterie natuur oorlog opgroeien politie prentenboek roman school seizoenen spannend sprookjes sterke vrouw thriller verhalenbundel vriendschap weetjesboek wereld zoekboek

Dribbels brandweerauto
Footer5
Delicia
Delen is enorm lief

Ik ben Delicia en van 2018 - 2021 zat ik met veel plezier in het blogteam van StoerLeesVoer en MamaScrapelle. Ik schreef hier niet alleen graag reviews van peuterboeken, maar ik vond het ook erg leuk om mijn visie en ervaringen te delen over gezondheid, interieur en (actieve) uitstapjes.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.