Dick Bruna Later als ik groot ben, een flapjesboek

“Later als ik groot ben”, ook ik gebruik dit nog wel eens. Het is altijd goed om te blijven dromen en mogelijkheden te blijven zien. Voor kinderen is deze vraag naast motivatie ook een belangrijke voor op school. Ons onderwijssysteem is gericht op al vroeg weten wat je wilt. Dus vroeg met deze vraag bezig zijn, kan erg behulpzaam zijn! Goed om te weten dat de wereld aan je voeten ligt. Dick Bruna zijn Later als ik groot ben is een fijn flapjesboek voor de jongste lezers.

dick bruna later als ik groot ben hoofd

Dick Bruna Later als ik groot ben

Later als ik groot ben, werk ik in een ziekenhuis. Wat ga ik doen? Kijk maar onder de flap, ik word dokter! Wat wil jij later worden? Welk kind droomt er niet over ‘later als ik groot ben’? In Dick Bruna Later als ik groot ben staan allerlei beroepen. Van dokter tot brandweer en muzikant. Ontdek het in dit flapjesboek!

Later

Later is een begrip, wat lastig te omvatten is voor kinderen. Voor mijn dochter van 7 is een kind van 12 al later, en technisch gezien is dit natuurlijk ook later voor haar. Wat wij volwassenen met “later” bedoelen is natuurlijk als je groot en volwassen bent en je eigen geld gaat verdienen. Het is zo belangrijk dat je iets vindt waar je hart van gaat zingen, waar je graag je bed en huis voor uitkomt en waar jij je fijn bij voelt. Dick Bruna zijn Later als ik groot ben is een mooi stapje in bewustwording voor de jongste lezers.

Ik wilde vroeger astronaut worden. Helaas heb ik astma, dus dat feestje ging niet door. Daarna wilde ik prima ballerina worden, tot ik werd afgekeurd aan het conservatorium. Toen leek sterrenkunde me heel gaaf, of archeoloog, palentheoloog.. en en en ik wist het gewoon niet. Ik heb zelfs mijn middelbare school niet afgemaakt. Ik zat in een bezemklas tussen een oud schoolsysteem en het nieuwe systeem waar je opeens “moest” weten wat je zou worden en daarop een vakkenpakket moest kiezen. Er is zoveel leuks en ik heb zoveel diverse interesses.. Ik hoop dat ik mijn dochters een beetje kan helpen met die weg. Dick Bruna zijn Later als ik groot ben is een goed begin!

Gelukkig

‘Gelukkig zijn’ is een belangrijk onderdeel van later. Ik heb nooit stilgezeten en ben de wereld gaan rondreizen, heb vele diverse banen gehad en ben altijd gelukkig geweest in wat ik heb gedaan. Ik heb mezelf meerdere namen mogen geven en inmiddels is voor mij “later”, een pedagogisch professional. Alhoewel, ik zit middenin een wisseling van werkgebied dus “later” is ook nog steeds in ontwikkeling voor mij. Met Dick Bruna zijn Later als ik groot ben maak ik een begin in de bewustwording van mijn jongste dochter.

Ze is twee en de wereld ligt aan haar voeten. Later is echt iets te concreet nog maar Dick Bruna Later als ik groot ben is aangenaam vertrouwd voor haar. De kleuren, de tekeningen en afbeeldingen. Ze herkent veel! Mijn oudste dochter zit erbij en die is al meer bezig met later. Dit boek is ook voor haar leuk want bij elk beroep hebben we een kort gesprekje over wat ze wel of niet leuk zou vinden daaraan.

Vrolijk

Ruimte agent is wat mijn oudste dochter graag zou willen worden. Maar juf, brandweer en hondentrainer komen ook regelmatig voorbij. Ik ben erg benieuwd welke weg mijn meiden gaan bewandelen maar geluk is het allerbelangrijkste. Dick Bruna zijn Later als ik groot ben is een fijn en toegankelijk boekje om de bewustwording van later te starten bij de allerjongsten! De pagina’s zijn stevig en de flapjes ook. Heel fijn voor de eeuwig friemelende en ontdekkende vingers.

Kinderboekenweek 2021

Het thema van de kinderboekenweek 2021 is… Worden wat je wil! Dick Bruna zijn Later als ik groot ben past perfect binnen dit thema van de kinderboekenweek 2021. Kelly heeft een mooie review van het kinderboekenweekgeschenk geschreven van Bette Westera met de soortgelijke titel: Later als ik groot ben. Een leuk en goed thema dit jaar wat mij betreft.

Specificaties Dick Bruna Later als ik groot ben

Auteur: Dick Bruna | Uitgever: Mercis Publishing | Juni 2021 | 9789056478834 | 14 pagina’s | 1 – 4 jaar | Meer informatie in je lokale boekhandel of klik hier

Footer5
Selena
Delen is enorm lief

Ik ben een echte trotse boekennerd. De liefde voor verhalen was onderdeel van mijn opvoeding en deze passie geef ik nu weer door aan mijn twee dochters en kinderen op mijn werk. Lezen, voorlezen en boeken zijn een wereld waar ik graag in verdwaal. En tijdens mijn dwalingen zoek ik de woorden zodat ik het weer met jullie kan delen op StoerLeesVoer.

1 reactie

  1. Hoe herkenbaar blijven de illustraties van Dick Bruna. Leuk om voor te lezen aan mijn zoon, maar zelf ook gaaf om jeugdherinneringen op te halen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.