Bouwen maar! – een voertuigenboek voor kleine bouwers

Door medeblogger Selena was ik ontzettend enthousiast geworden over de ‘Beestenboel’ serie van Federico Van Lunter. En nu er een nieuw boek verschenen is, dat perfect past bij een thema wat wij dit jaar gaan doen in onze kleuterklas, was dat natuurlijk de perfecte combinatie! ‘Bouwen maar!’ is namelijk de titel van het thema dat wij in januari gaan doen in onze klas, maar ook de titel van dit nieuwe boek.

bouwen maar

Alle bouwers verzamelen: bouwen maar!

Vroem, vroem! Zet je helm op, hou je vast en ontdek alle bouwvoertuigen samen met je vriendjes van Beestenboel. Rijd mee in de bulldozer, sloop muren met de sloopbal en kijk vanuit de hijskraan boven de wolken. Ontdek nieuwe woorden en speur mee naar alle verstopte voorwerpen. Bouwen maar!

Een nieuw boek in de Beestenboel serie

Een tijd geleden heeft Selena een blog geschreven waarin ze meer vertelt over de ‘Beestenboel serie’ van Federico van Lunter. Ik had deze boeken natuurlijk al regelmatig langs zien komen bij verschillende recensies, maar had er nog nooit bij stilgestaan dat er al zoveel boeken waren in deze boekenserie! Ik volg deze schrijver en illustrator al een lange tijd op Instagram. En kan elke keer weer genieten als ik deze schattige illustraties langs zie komen. En nu dus dit boek ‘Bouwen maar!’ uit kwam, was dat natuurlijk een perfect boek om in onze klas te gaan gebruiken dit schooljaar.
Wil je andere reviews van boeken uit deze Beestenboel serie lezen? Klik dan op de betreffende link:

Beestenboel boekenserie federico van lunter

Geschikt voor jonge kinderen

Het leuke aan dit boek is dat het ook al geschikt is voor (hele) jonge kinderen. Achterop het boek staat aangegeven dat het boek geschikt is voor kinderen vanaf 3 jaar. En dat is zeker waar. ‘Bouwen maar’ is niet té moeilijk en sluit heel goed aan op de belevingswereld van jonge kinderen. Er wordt gestart met een groepje jonge kinderen die in de zandbak zitten te spelen. Het boek is zeker goed geschikt voor kinderen t/m zes jaar, dus dit boek is daarmee uitermate geschikt voor een kleuterklas.

mobiele kraan

Een leuk boek over bouwvoertuigen

Wij gaan dit jaar aan de slag met het thema ‘Bouwen maar!’. Een veelzijdig thema, maar waar ik nog niet zoveel boeken van in de kast heb staan. Toen ik dit boek in de catalogus van dit seizoen voorbij zag komen, dacht ik meteen: ‘dat is wel een heel tof boek voor bij dit thema!’ Als je een boek tegen komt over voertuigen op de bouw, is dat vaak wat saai. Tenminste, dat vinden veel meisjes uit mijn klas. De jongens vinden dit vaak machtig mooi. Dit boek is leuk voor jongens én meisjes, en dat komt dan vooral door de schattige figuurtjes die het boek tot leven brengen.

Je leert met dit boek een hoop nieuwe woorden over bouwvoertuigen, zoals de voertuigen zelf, maar ook hun onderdelen. En daarnaast kun je dit boek ook gebruiken als zoekboek. De duif is namelijk op elke bladzijde terug te vinden. Maar je gaat ook zoeken naar verstopt speelgoed, emmertjes én verkeerspionnen. Dat maakt het boek heerlijk afwisselend én leerzaam. Dit boek gaat dus zeker goed gebruikt worden als ik met dit thema aan de slag ga!

Specificaties ‘Bouwen maar! Het grote voertuigenboek’

Auteur en illustraties: Federico van Lunter | Uitgeverij: Clavis | 9789044851168 | 31 augustus 2023 | 32 pagina’s | meer informatie bij je lokale boekhandel, of via bol.com

Welk woord of thema spreekt jou aan in een boek? Klik op een woord en ga naar boeken toe in dit thema!

avontuur boekenserie culturen dieren diversiteit emoties familie fantasie fantasy filosofie geheimen geschiedenis gevoelens gezondheid graphic novel grappig het leven humor jezelf zijn klassieker klimaat kunst liefde maatschappij magie mentale gezondheid mindful mysterie natuur oorlog opgroeien politie prentenboek roman school seizoenen spannend sprookjes sterke vrouw thriller verhalenbundel vriendschap weetjesboek wereld zoekboek

Footer 8 met bol verwijzing
Kelly
Delen is enorm lief

Ik ben Kelly en ben moeder van 2 dochters uit 2011 en 2014. Ik ben getrouwd en woon in Den Bosch, waar ik ben geboren en getogen. Inmiddels ben ik alweer ruim 18 jaar werkzaam in het onderwijs, waar ik juf van de kleuters ben. Dit is iets waar ik elke dag enorm van geniet! Daarnaast ben ik samen met mijn man de trotse eigenaar van Mini & More, een webshop in outlet merkkleding. Deze 2 banen naast elkaar is eigenlijk een meer dan fulltime baan, maar ik vind het echt superleuk om te doen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.