Vroem vroem Panda! Een vrolijk uitklapboek vol voertuigen

Panda wil een dagje naar zee. Rij je met hem mee? Een uitklapboek vol voertuigen en vrolijke vriendjes! Vroem vroem Panda! Een boek van bijna 1,5 meter. Een recensie door gastblogger Delicia.

hoofd Vroem vroem Panda

Vroem vroem Panda!

Een tijdje geleden kreeg mijn zoontje een panda-knuffelbeer cadeau. Degene die het gaf wist niet dat wij in een Fiat Panda rijden, maar dat werd meteen het nieuwe huis van de knuffel. Hij zit geklemd aan de bijrijdersstoel en kijkt op deze manier naar de achterbank. Mijn zoontje zit achter de bijrijdersstoel en zit af en toe gezellig met “Patta” (zo spreekt hij panda uit) te kletsen.

Toen ik dit boekje, vroem ,vroem, Panda zag, sloeg mijn fantasie op hol. Het leek wel of Patta het was en dat hij geen zin meer had om úren of soms wel dagenlang in de auto moest gaan zitten wachten totdat hij rondgereden werd.

Vroem, vroem, Panda!

Op avontuur!

Ik liet de voorkant van het boekje aan mijn zoontje zien: “Kijk eens wie dat is!” zei ik tegen hem. “De panda gaat nu zélf autorijden!”

En waar gaat hij heen? We stappen in en rijden met hem mee. Bij het blauwe verkeersbord met de witte pijl slaan we de bladzijde om.

“Panda wil een dagje naar zee,” lees ik hardop. Nadat we een leeuw op een fiets inhalen, verlengen we de route ruim door de lááánge opgevouwen bladzijde neer te leggen. Muizen op eenwielers, de bus van de familie Flamingo en allerlei hulpdiensten die ingeschakeld moeten worden. Ik zag spontaan allemaal beren op de weg. Wat een avontuur! “Zit je gordel goed vast?” vraag ik aan mijn zoontje die de geluiden van de sirenes nadoet.

Vroem, vroem, Panda!

láááánge bladzijde

Op de achterkant van de láááánge bladzijde lijkt er een einde te komen aan de weg. Er wordt een leuke oplossing bedacht hoe alle dieren verder kunnen gaan. Verschillende voertuigen in de lucht komen aan bod en via een boot heeft Panda uiteindelijk zijn bestemming bereikt.

Het boekje zelf, krijgt bij ons ook een leuke bestemming. Hij gaat niet in de boekenkast, maar reist voortaan gezellig mee in de auto, dan hebben we altijd iets leuks te lezen voor onderweg of… op het strand.

Specificaties Vroem, vroem, Panda!

Auteur: Studio Circus | Uitgeverij: Leopold | 14 pagima’s | Juni 2018 | 9789025875473 | Meer informatie vind je hier of bij je lokale boekhandel

Welk woord of thema spreekt jou aan in een boek? Klik op een woord en ga naar boeken toe in dit thema!

avontuur boekenserie culturen dieren diversiteit emoties familie fantasie fantasy filosofie geheimen geschiedenis gevoelens gezondheid graphic novel grappig het leven humor jezelf zijn klassieker klimaat kunst liefde maatschappij magie mentale gezondheid mindful mysterie natuur oorlog opgroeien politie prentenboek roman school seizoenen spannend sprookjes sterke vrouw thriller verhalenbundel vriendschap weetjesboek wereld zoekboek

hoofd Vroem vroem Panda
Footer5
Delicia
Delen is enorm lief

Ik ben Delicia en van 2018 - 2021 zat ik met veel plezier in het blogteam van StoerLeesVoer en MamaScrapelle. Ik schreef hier niet alleen graag reviews van peuterboeken, maar ik vond het ook erg leuk om mijn visie en ervaringen te delen over gezondheid, interieur en (actieve) uitstapjes.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.