Het niets aan de hand hotel, wonderbaarlijk en walgelijk grappig

Het niets aan de hand hotel is een boek waarin alles een beetje anders is dan anders. Frankie Baluster en zijn ouders hebben een hotel waar alle magische wezens een heerlijke vakantie kunnen houden. Totdat er een koboldprins verschijnt. Frankie en zijn ouders proberen zo snel als mogelijk alles in orde te maken voor de bijzondere gast. Maar als blijkt waarom hij komt logeren dan zijn ze een stuk minder enthousiast.

hoofd Niets aan de hand hotel

Bijzondere vakantiebestemming

Het niets aan de hand hotel is gigantisch groot en gedeeltelijk onzichtbaar. Het is de beste geheime vakantiebestemming voor magische wezens. Om het voor “normale” mensen er gewoon uit te laten zien is alleen de gevel zichtbaar en die ziet er oud en vervallen uit. Ook schrijven de ouders van Frankie regelmatig naar de krant hoe vreselijk slecht het hotel is en krijgen zo 0 sterren waar de vader van Frankie trots op is.

Bijzondere dingen

Er zijn allerlei bijzondere dingen in het niets aan de hand hotel. De oma van Frankie is bijvoorbeeld een trol en Frankie heeft een draakje als huisdier. Er is er luchtdeur en een zeedeur in het niets aan de hand hotel en is er een pratende heuvel in de tuin.

Op een dag komt er een kobold prins op bezoek met een heleboel gasten. Eerst is iedereen opgewonden over zijn komst maar al gauw veranderd dit als blijkt dat deze prins niets goed genoeg vindt. De prins komt ook niet zomaar naar het hotel, hij blijkt een geheim te hebben. En als ze daarachter komen dan komt het hele hotel in actie.

Grappig verhaal met leuke plaatjes

Het niets aan de hand hotel is een leuk, grappig en makkelijk te lezen boek. De tekst is groot en heeft leuke illustraties. Ik vind het leesbaar vanaf 7 jaar maar zeker ook een leuk boek voor wat oudere kinderen (tot 12jaar). Ik vind het een goed verhaal met veel fantasie. Als ik een magisch wezen zou zijn ging ik ook naar het niets aan de hand hotel?

Specificaties Het niets aan de hand hotel

Uitgever: Kluitman | Auteur: Steven Butler | Illustrator: Steven Lenton | Vertaald door: Merel Leene | 9789020674576 | mei 2019 | 192 pagina’s | meer informatie vind je hier of bij je lokale boekhandel

Welk woord of thema spreekt jou aan in een boek? Klik op een woord en ga naar boeken toe in dit thema!

avontuur boekenserie bos dieren emoties familie fantasie geheimen geschiedenis gevoelens gezondheid graphic novel grappig het leven humor interactief jezelf zijn klimaat kunst liefde maatschappij magie mentale gezondheid mindful moord mysterie natuur oorlog opgroeien pesten prentenboek reizen roman samen school spannend sprookjes sterke vrouw thriller verhalenbundel voorleesboek vriendschap weetjesboek wereld zoekboek

niets aan de hand hotel
Footer5
Kelly
Delen is enorm lief

Ik ben Kelly, getrouwd en moeder van twee dochters van 6 en 8 jaar. Ik werk 3 dagen per week als kleuterjuf. Daarnaast ben ik samen met mijn man de trotse eigenaar van Mini & More, een webshop in outlet merkkleding. Natuurlijk ben ik als juf gek op kinderboeken. Als gezin doen we het liefst zoveel mogelijk leuke dingen met elkaar: spelletjes, knutselen, uitstapjes en weekendjes weg.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Post comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.