Lasse en Lina wat kopen we? Een kleurrijk flapjesboek

Lasse en Lina gaan een dagje winkelen. Ze gaan naar de bakker, de speelgoedwinkel, de groenteboer, de schoenwinkel, de boekwinkel én de dierenwinkel. Welke spulletjes kopen ze daar (en welke niet)? Een levendig boekje met uitklappagina’s dat uitnodigt om samen te zoeken en te praten. Voor peuters vanaf 24 maanden, met de taalontwikkeling van het kind als thema. Lasse en Lina wat kopen we? Een review van gastblogger Delicia.

De manier waarop de bladzijden vast zitten van “Lasse en Lina wat kopen we?”, oogt niet heel erg stevig. We zullen zien hoe lang het boek heel blijft in handen van mijn 2-jarige zoontje. Gelukkig hoor ik als trotse moeder regelmatig van kenners dat hij zijn fijne motoriek erg goed is. En anders is het ook niet erg wanneer er eens wat sneuvelt. Dan komen we ook nog eens in een winkel.

lasse en lina
lasse en lina

Winkelen leuk, maar wat kopen we?

Een boek over winkelen. Welke moeder wil zoiets niet graag voorlezen? De meesten houden wel van shoppen. Ik moet eerlijk bekennen dat het mijn ding niet echt was… totdat ik wist dat ik moeder ging worden. Urenlang hing ik met mijn zwangere buik rond in winkels, uitkijkend naar kleine kleertjes, schattige dekentjes en leuk baby-speelgoed. Ik hoefde niet eens per sé iets te kopen dan, alleen het kijken vond ik al leuk.

Lasse en Lina wat kopen we, is ook leuk om te kijken. Als de bladzijde uitgevouwen is, komt mijn zoontje ogen te kort in de speelgoedwinkel. Hij wijst alles aan en hij weet ook de meeste dingen wel te benoemen, Bij álles vraagt hij: “Ih tat?” (= Wat is dat?). Ik moet er een beetje om lachen, maar ik beantwoord geduldig al zijn vragen.

Lasse en Lina, Goed kijken!

Hij heeft niet door dat er in elke winkel in dit boek afbeeldingen te vinden zijn die niet in het rijtje thuishoren. Zo zie je in de speelgoedwinkel een wortel, bij de schoenenwinkel een raket en een gebakje, en bij de groenteman een poppenwagen.

lasse en lina
lasse en lina

Dus wanneer we alles ‘ge-ih-dat’ hebben, is het mijn beurt om vragen te stellen. Ik hoef de vragen niet zelf te bedenken, dat heeft de schrijver al gedaan, ik lees gewoon voor wat er in “Lasse en Lina, Wat kopen we?” Is geschreven. Het valt me op dat de vragen niet altijd op de bladzijde staan waar het antwoord te vinden is, dus ook voor de wat gevorderde lezer is het zoekspelletje een uitdaging.

Dat sluit wat mij betreft mooi aan bij het echte winkelen, want ook daar is niet altijd alles op een logische plek te vinden.

Lasse en Lina hebben nog twee avonturen beleeft naast wat kopen we? Ben je op zoek naar een leuke serie prentenboeken die aansluit bij de belevingswereld van twee en drie jarige peuters kijk dan ook eens bij de andere twee boeken.

Specificaties lasse en lina

Uitgeverij: Clavis |Auteur:  Elly van der Linden | 9789044828948  | 14 pagina’s | december 2016 | meer informatie vind je hier of bij je lokale boekhandel

Welk woord of thema spreekt jou aan in een boek? Klik op een woord en ga naar boeken toe in dit thema!

avontuur boekenserie culturen dieren diversiteit emoties familie fantasie fantasy filosofie geheimen geschiedenis gevoelens gezondheid graphic novel grappig het leven humor jezelf zijn klassieker klimaat kunst liefde maatschappij magie mentale gezondheid mindful mysterie natuur oorlog opgroeien politie prentenboek roman school seizoenen spannend sprookjes sterke vrouw thriller verhalenbundel vriendschap weetjesboek wereld zoekboek

hoofd Lasse en Lina wat kopen we
Footer5
Delicia
Delen is enorm lief

Ik ben Delicia en van 2018 - 2021 zat ik met veel plezier in het blogteam van StoerLeesVoer en MamaScrapelle. Ik schreef hier niet alleen graag reviews van peuterboeken, maar ik vond het ook erg leuk om mijn visie en ervaringen te delen over gezondheid, interieur en (actieve) uitstapjes.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.