De mooiste boeken ooit! Een overweldigende liefde voor Minalima

Wauw.. nog steeds ben ik er stil van. Tegelijk voel ik me ook zo blij, voldaan en verliefd. Ik heb gewoon de mooiste boeken ooit in mijn bezit. Zelf gekocht, althans een begin gemaakt want ze zijn met meer. Wat een prachtige boeken. Voor de boekliefhebber is dit plat gezegd een echt bookgasm. Voor de jonge lezers zal ik het uitleggen; deze boeken geven de boekennerd een warm gevoel waar geen reep chocola tegenop kan. Ik zal proberen om in onderbouwende woorden en met foto’s mijn ervaring te delen maar eigenlijk is het niet goed in beeld te vangen en moet je gewoon deze serie gaan kopen. Zo kort kan een recensie dus zijn :).

De mooiste boeken ooit! The house of Minalima

The house of Minalima

The house of Minalima bestaat uit 2 creatieve zielen; Miraphora Mina en Eduardo Lima. Ze zijn samen begonnen in 2001 toen ze gingen werken aan de eerste Harry Potter film. Het klikte zo goed op artistiek vlak en ze delen dezelfde visie. Daardoor hebben ze de gehele grahpic style van alle Potter films op zich genomen. Hieruit is hun ontwerpstudio geboren in 2009. Na de Potter films zijn ze niet gestopt en hebben vele verschillende dingen ontworpen die in de Harry universe thuishoren. Onder andere 1 van de mooiste boeken ooit. Maar daarover straks meer.

Uiteraard is dit creatieve duo ook betrokken in 2015 bij Fantastic Beasts. De studio heeft ook graphic props voor films gemaakt zoals Sweeney Todd, The Golden Compass en The Imitiation Game. En voor uitgever Harper Collins hebben ze een aantal klassieke verhalen in een prachtig jasje gestoken. En daarvan heb ik er nu 2 in mijn bezit. Beide ook onderdeel van de mooiste boeken ooit.

De mooiste boeken ooit! The house of Minalima

De mooiste boeken ooit!

Ik heb het al vaak gezegd in deze review maar het zijn echt de mooiste boeken ooit. Inmiddels heb ik 3 daarvan in mijn bezit: De kleine zeemeermin en andere sprookjes, Alice in Wonderland en Harry Potter deel 1. Ik weet geeneens waar ik moet beginnen. De kaft is tot op elke millimeter prachtig. De opmaak en vormgeving hebben een klassieke en eigen uitstraling. Een stevige hardcover met gouden elementen en kleur. En dan is dit pas de kaft.

Als de boeken opengaan is elke pagina een feestje. Nee wacht het begint al met het tof ontworpen schutblad. Bij elk boek is dit weer heel eigen en passend. De inhoudsopgave is ook aangepast per verhaal. En dan het verhaal zelf, ik heb nog een klapper bewaard. Het verhaal zelf bevat interactieve elementen! Pop-up, schuifjes, draaien, speciale uitvouwbare brieven; It blows your boekennerd mind! Snappen jullie nu waarom dit de mooiste boeken ooit zijn?

De mooiste boeken ooit! The house of Minalima

Little mermaid and other fairy tales

Het eerste boek is De kleine zeemeermin en andere sprookjes van Hans Christian Andersen. Dit is het originele sprookje wat grimmig afloopt. Eerder heb ik dit al besproken in een review over Andersen. Bij de inhoudsopgave zie je dat elk sprookje een beeldelement krijgt. Dit beeldelement zie je ook terug bij de bladzijde onderaan als je het desbetreffende sprookje leest. Die kleine zeemeermin in het mooiste boek ooit begint met een kleurrijke illustratie. Het eerste interactieve element is een draaiende schijf waarmee je de zeemeermin laat zwemmen. Verder is er een uitklapbaar paleis en de slechte heks zit verstopt achter een vaas.

Het boek bevat meerdere sprookjes van Hans Christian Andersen. Ik denk dat mijn favoriete interactieve element die van het lelijke eendje is. Je klapt een stukje om en ziet dan de zwaan met een spiegel achtergrond. De verhalen zijn gewoon de originele klassieke sprookjes. De rest is echt perfect doordacht. Kleurrijke illustraties, de beeldkenmerken per sprookje, de interactieve elementen en het lettertype. Over alles is gewoon nagedacht en maakt dit tot 1 van de mooiste boeken ooit van Hans Christian Andersen.

De mooiste boeken ooit! The house of Minalima

Alice in Wonderland

Veel mensen weten niet dat dit klassieke verhaal eigenlijk uit 2 delen bestaat. Alice in Wonderland en Through the looking-glass. Dit boek bevat beide verhalen. De kaft is wederom luxe met goud en een hardcover die beeldend geïllustreerd is. De vormgeving vind zijn inspiratie uit het passende thema schaken en kaarten. Het is wederom kleurrijk, en een inmiddels herkenbare stijl. Gelijk aan De kleine zeemeermin maar toch weer een eigen uitstraling passend bij dit boek.

‘… and what is the use of a book, ‘ thought Alice, ‘without pictures or conversation?’

Nou Alice, uiteraard is het verhaal zelf erg belangrijk, maar ik ben het roerend met je eens. De aanvulling van illustraties en interactieve elementen maken dit boek om te smullen. En wederom een van de mooiste boeken ooit! Je ziet aan de beeldelementen onderin in welk van de twee verhalen je zit. Het eerste interactieve element is 1 van mijn favoriete! Je kan Alice haar armen en benen lang laten groeien. Op het verhaal zelf wil ik nu niet al te diep ingaan. Het is uiteraard een fantasievol klassiek verhaal. Maar je kan ook heel diep duiken in de laagjes en thematiek. Er zijn zelfs hele studies en theorieën gewijd aan dit verhaal.

Follow the white rabbit

Bovenal is dit een klassiek verhaal van verwondering, avontuur en verbazing. Over jezelf leren kennen in een wereld die uitdaging geeft. Alice volgt het witte konijn en valt in het hol en komt dan in een wereld die nog verbazingwekkender is. Een wereld zonder grenzen, met vrienden en vijanden. En waar ze de weg weet te vinden als ze goed naar haar hart luistert. Een verhaal wat zich perfect leent voor de sublieme vormgeving met interactieve elementen. En terecht 1 van de mooiste boeken ooit.

De mooiste boeken ooit! The house of Minalima

Harry Potter and the philosopher’s stone

En dan hebben we mijn derde aanwinst nog in de mooiste boeken ooit. Deel 1 van de Harry Potter reeks. Uit handen van de 2 mensen die hele sfeer van die wereld in film hebben gecreëerd. Ik heb laatst met heel veel pijn in mijn hart de gehele Harry Potter reeks moeten weggooien. Ik heb niet doorgehad dat er vocht en zilvervisjes actief waren. Maar dit boek maakt mijn verdriet weer goed. Dit is hoe je Harry Potter wilt lezen en ervaren. Geheel in stijl met de andere boeken uit de Minalima reeks, maar geheel ook een eigen uitstraling.

De zorg, liefde en compleetheid in ervaring is gewoon indrukwekkend. Ik weet nog goed dat ik lang gelee begon met lezen, vooral uit onbegrip omdat ik de film zo slecht vond. Maar al snel had de jongen die onder de trap in een kast woont mij in zijn greep. De boeken bezitten een magie die voor mij niet helemaal in de films terugkomt. De sfeer in de films is wel klassiek en epic inmiddels, en de mensen die daarvoor verantwoordelijk zijn mogen nu hun liefde ook in boekvorm kwijt. En wat mij betreft is dit dus ook 1 van de mooiste boeken ooit. Dit duo kent de Harry universe als geen ander en houdt ervan.

Accio

Een review hou ik verder ook niet van dit verhaal. Misschien ooit nog wel eens maar voor nu is dit mooiste boek ooit echt voor de liefhebber die dit verhaal kent. Het verhaal van een jongen die in een kast woont onder een trap bij familieleden waar hij zich niet thuis voelt. Zijn ouders zijn omgekomen en hij heeft als herinnering een litteken in de vorm van een bliksemschicht op zijn hoofd. Zijn leven stelt niet veel voor totdat er op een dag een wel heel bijzondere brief wordt bezorgd. Een uitnodiging tot een magische school..

De mooiste boeken ooit! The house of Minalima

De mooiste boeken ooit, voel je het ook?

Ik durf nog steeds stellig te zeggen dat dit de mooiste boeken ooit zijn en de andere exemplaren staan op mijn verlanglijstjes. Ze gaan hoog in de kast, weg van nieuwsgierige kinderhandjes en ik pak ze af en toe erbij om te knuffelen en te aaien. Ze ruiken heerlijk en zijn de eye-catcher in de boekenkast geworden. Ik vind het knap dat de liefde voor de verhalen zo er van afspat. Elke millimeter is over nagedacht, elke pagina is anders en met zorg vormgegeven. Dit duo verdient een applausje en iedere boekenliefhebber verdient op z’n minst 1 van deze boeken in zijn of haar kast! De perfecte cadeautip voor jezelf of een ander.

De mooiste boeken ooit! The house of Minalima

Specificaties De mooiste boeken ooit!

Illustraties en vormgeving: Minalima | Uitgever: Harper Collins | Taal Engels | Verschillende varianten | Hardcover met illustraties, originele verhalen en interactieve elementen | Meer informatie vind je hier of bij je lokale boekhandel

Welk woord of thema spreekt jou aan in een boek? Klik op een woord en ga naar boeken toe in dit thema!

avontuur boekenserie bos culturen dieren emoties familie fantasie fantasy filosofie geheimen geschiedenis gevoelens gezondheid graphic novel grappig het leven humor jezelf zijn klassieker kunst liefde maatschappij magie mentale gezondheid milieubewust mindful mysterie natuur oorlog opgroeien politie prentenboek roman school seizoenen spannend sprookjes sterke vrouw thriller verhalenbundel vriendschap weetjesboek wereld zoekboek

Selena
Delen is enorm lief

Ik ben een echte trotse boekennerd. De liefde voor verhalen was onderdeel van mijn opvoeding en deze passie geef ik nu weer door aan mijn twee dochters en kinderen op mijn werk. Lezen, voorlezen en boeken zijn een wereld waar ik graag in verdwaal. En tijdens mijn dwalingen zoek ik de woorden zodat ik het weer met jullie kan delen op StoerLeesVoer.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.