Een giraf met een probleem – Jory John en Lane Smith

Edward is een giraf met een probleem. Hij is niet bij met zijn nek. En dat is nog zacht uitgedrukt. Maar dan komt hij Christo de schildpad tegen. Ook hij heeft een probleem met zijn nek. Kan Edward dit misschien voor hem oplossen.

Huh…. een giraf met een probleem?

Een giraf met een probleem Gottmer kinderboeken uitklapbaar prentenboek

Na het lezen van de titel was mijn dochter erg benieuwd wat voor een probleem de giraf zou kunnen hebben. Meteen op de eerste bladzijde werd al duidelijk dat Edward de giraf niet blij is met zijn nek: hij is te lang, te krom, te dun, te suf, te vlekkerig, te buigzaam, te hoog, te deftig, te…nekkerig.

Om zijn probleem op te lossen gaat hij allerlei dingen bedenken: sjaals omdoen, strikjes of een stropdas. Ook kijkt hij of hij zich kan verstoppen op verschillende plekken.
Andere dieren hebben wel allemaal een mooie nek, en daar is Edward wel een beetje jaloers op.

Een giraf met een probleem Gottmer kinderboeken uitklapbaar prentenboek

Een schildpad met een probleem

Maar toen kwam Christo de schildpad. Christo heeft net als Edward de Giraf een probleem. Hij heeft maar een klein gek nekje, waarmee hij helemaal niets kan. Er hangt een heerlijke banaan in de boom, maar daar kan Christo met dat korte nekje van hem helemaal niet bij. Gelukkig kan Edward hem helpen om zijn probleem op te lossen!

Pareltje van een prentenboek

Zo af en toe komt er een pareltje van een prentenboek voorbij. Een giraf met een probleem is zo’n pareltje! De tekeningen zijn echt prachtig. Ze hebben een mooi patroon, lijken soms zelfs wel geverfd. Het boek heeft een leuke en orginele lay-out. Soms staan er meerdere plaatjes op de bladzijdes, soms één grote afbeelding. Ook is een bladzijde overdwars gedrukt en zit er een uitklappagina in.

Een giraf met een probleem Gottmer kinderboeken uitklapbaar prentenboek

Herkenbare situaties

Maar het prentenboek is vooral erg grappig én herkenbaar. Op een humoristische manier wordt het probleem van Edward uit de doeken gedaan. We hebben vooral erg gelachen om het stukje:
‘Mama zei altijd dat ik trots moet zijn op mijn nek. Ze zei dat de andere dieren jaloers waren op mijn nek. Tuurlijk, mam. Geloof je het zelf? Deze nek wil niemand. Dit is een nek die alleen moeders mooi vinden.’
Dit is iets wat veel mensen vast wel herkennen uit discussies met hun moeder vroeger.  

Wij hebben hier enorm genoten van ‘Een giraf met een probleem’. We hebben het boek alleen vandaag al meteen 3 keer gelezen, en we weten zeker dat het nog heel vaak uit de kast gaat komen!

Specificaties Een giraf met een probleem

Een giraf met een probleem Gottmer kinderboeken uitklapbaar prentenboek

Auteurs: Jory John | Illustraties: Lane Smith│ Uitgever: Gottmer │ 9789025770723│ maart 2020│ 40 pagina’s | meer informatie vind je hier

Kelly
Delen is enorm lief

Ik ben Kelly en ben moeder van 2 dochters uit 2011 en 2014. Ik ben getrouwd en woon in Den Bosch, waar ik ben geboren en getogen. Inmiddels ben ik alweer ruim 18 jaar werkzaam in het onderwijs, waar ik juf van de kleuters ben. Dit is iets waar ik elke dag enorm van geniet! Daarnaast ben ik samen met mijn man de trotse eigenaar van Mini & More, een webshop in outlet merkkleding. Deze 2 banen naast elkaar is eigenlijk een meer dan fulltime baan, maar ik vind het echt superleuk om te doen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.