Hoe werkt een trein? – Clive Gifford, Lonely Planet Junior

Iedereen instappen maar! Dit boek neemt je mee van de snelste tot de langste trein, door tunnels, over bruggen en langs hoge bergen. Dit boek is een fantastische tocht door de wereld van treinen. Kijk achter de flapjes voor meer informatie. Van binnen, buiten en onder de grond. De flapjes laten alle details zien. Ontdek treinen zoals je ze nog nooit hebt gezien en krijg antwoord op je vraag; Hoe werkt een trein?

hoe werkt een trein Clive Gifford leerzaam boek over treinen

Hoe werkt een trein?

Vanuit kinderen is er vaak een grote fascinatie aanwezig voor dit vervoersmiddel. De imposante stoomtrein maar ook de nieuwe snelle intercity’s die voorbij razen op een station. Maar er is zoveel meer te ontdekken over dit onderwerp. Bij een trein komen stations, kilometers per spoor en technische snufjes ook kijken.

Met een vader die tram- en treinengek is dacht ik al aardig op de hoogte te zijn, maar dit boek is geweldig en leert zowel mijn dochter als mijzelf zoveel! Zelfs mijn vader was een tijd door ‘Hoe werkt een trein’ geboeid en las toch ook wel nieuwe feitjes voor hem.

Er zit veel tekst in, leuke duidelijke illustraties en als extra element zitten er overal flapjes verstopt die nog meer diepgang geven en informatie. Sommige pagina’s kan je uitvouwen. Hierdoor is het ‘Hoe werkt een trein’ boek niet geschikt voor kinderen onder de 3 jaar.

hoe werkt een trein Clive Gifford leerzaam boek over treinen

Wat vinden wij van het boek?

Hoe werkt een trein is fantastisch. Het is een uitgave van Lonely planet junior en dat merk je ook echt. De informatie is zo compleet, informatief en uitgebreid. Elke pagina is leerzaam op een leuke manier en verrast. De tekeningen zijn duidelijk en niet kinderachtig. De teksten zijn speels maar lekker helder.De flapjes en pagina’s die uitgevouwen kunnen worden maken het tot een toffe belevenis. Tegelijk zorgt het ervoor dat mijn dochter nog meer focus heeft op het boek. Waar zijn de flapjes, wat valt er nog meer te ontdekken? Ze is extra voorzichtig omdat het boek speciaal aanvoelt door die extra ontdek dimensie.

Wij hebben het met veel plezier gelezen en nog wordt het boek er regelmatig bij gepakt. Onze favoriete pagina is helemaal achterin; Gekke treinen. Het belangrijkste misschien wel.. Hoe werkt een trein krijgt een dikke goedkeuring van opa, die toch echt wel elk boek over dit onderwerp gelezen heeft.

Specificaties Hoe werkt een trein

Auteur: Clive Gifford & James Gulliver Hancock | Uitgever: Van Holkema & Warendorf | februari 2020 | 9789000370559 | 48 pagina’s | Meer informatie vind je hier of bij je lokale boekhandel

Welk woord of thema spreekt jou aan in een boek? Klik op een woord en ga naar boeken toe in dit thema!

avontuur boekenserie culturen dieren diversiteit emoties familie fantasie fantasy filosofie geheimen geschiedenis gevoelens gezondheid graphic novel grappig het leven humor jezelf zijn klassieker klimaat kunst liefde maatschappij magie mentale gezondheid mindful mysterie natuur oorlog opgroeien politie prentenboek roman school seizoenen spannend sprookjes sterke vrouw thriller verhalenbundel vriendschap weetjesboek wereld zoekboek

hoe werkt een trein Clive Gifford leerzaam boek over treinen
Footer5
Selena
Delen is enorm lief

Ik ben een echte trotse boekennerd. De liefde voor verhalen was onderdeel van mijn opvoeding en deze passie geef ik nu weer door aan mijn twee dochters en kinderen op mijn werk. Lezen, voorlezen en boeken zijn een wereld waar ik graag in verdwaal. En tijdens mijn dwalingen zoek ik de woorden zodat ik het weer met jullie kan delen op StoerLeesVoer.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.