Rory De Raaf Detective, een eerste deel van Andrew Clover

Wil jij weten hoe het voelt als je vader verdwijnt, je een super irritante broer hebt, en niemand ooit iets tegen je zegt? In dit boek gebeurt het allemaal! Het is een spannend verhaal over Rory De Raaf en Kato De Koster. Die samen de zaak van de vergiftigde Guido De Jong proberen op te lossen. Maar het grote doel van Rory is: zijn verdwenen vader vinden. Deel 1, Rory De Raaf detective, van een bijzondere drieluik review van het team van MamaScrapelle!

Rory De Raaf detective

Misdaad in de buurt

Er komt een nieuwe familie naast Rory wonen, een vader, een moeder en een meisje dat kato De Koster heet. Rory verteld haar over zijn verdwenen vader, dan raadt Kato hem aan om detective te worden en zijn vader op te sporen. Dus dat doet hij, en Kato wordt zijn handlanger. Wat later wordt de vader van zijn vriend vergiftigd door afhaaleten. Het eten komt van ‘’De Verschrikkelijke Piraat” Dus gaan ze daar op onderzoek uit en zien dan dat de gifmenger het gif van de blauw geringde octopus gebruikt; een giftige octopus die achtenveertig mensen met een dosis gif kan doden, Rory vertrouwt niemand behalve zijn tante Joke die in het restaurant werkt, maar in het detective-vak kun je niemand vertrouwen… Rory de Raaf detective aan het werk!

Leuk voorlees verhaal

Rory De Raaf detective is een goed voorleesverhaal voor kinderen vanaf 6 jaar en ouder. Alles wat er gebeurt wordt goed uitgelegd en er staan grappige tekeningen bij vanwege de dunne armpjes en beentjes en de grote ronde/ovalen hoofden. Mijn moeder is het boek aan het voorlezen aan mijn zusje (6) en zij vindt het een erg leuk boek. Ze wil graag weten hoe het verder afloopt. Rory’s vader is trouwens al weg sinds hij drie was. Dat maakt het verhaal echt serieus, samen met de blauw geringde octopus. Die wordt namelijk gebruikt voor het gif mengen.

Leugenverhaaltje

In Rory De Raaf detective wordt veel gelogen bijvoorbeeld dat Kato bij Rory`s broer liegt dat ze Kato De Kuiper heet maar ze heet Kato De Koster. Maar ja, zo gaat dat in de detective-wereld leugens, leugens en nog eens leugens. Maar als het te ver gaat trek je de aandacht van een detective.

Ik geef het stokje door van Rory de Raaf detective

Rory De Raaf detective eindigt heel mooi, want als Rory de zaak heeft opgelost geeft een detective van de politie een compliment, doet de deur van de politie auto voor hem open alsof hij een koning is en geeft een soort toespraak voor Rory aan de straat. Degene die het volgende deel gaat recenseren is Rosalie (9).  Zit me af te vragen of in het volgende deel wordt verteld wat er in het eerste deel is gebeurd. En ik ben natuurlijk benieuwd hoe het verder gaat met Rory. Rosalie, ik kijk uit naar je blog waarin je dat vast gaat vertellen! Ik heb genoten van dit eerste deel. Ik hoop jij ook van het tweede.

Specificaties Rory de Raaf detective

Uitgeverij: Ballon | Auteur: Andrew Clover | Illustrator: Ralph Lazar | Vertaald door Saskia Martens | 9789403207308 | oktober 2018 | 360 pagina’s | meer informatie vind je hier of bij je lokale boekhandel

Welk woord of thema spreekt jou aan in een boek? Klik op een woord en ga naar boeken toe in dit thema!

avontuur boekenserie culturen dieren diversiteit emoties familie fantasie fantasy filosofie geheimen geschiedenis gevoelens gezondheid graphic novel grappig het leven humor jezelf zijn klassieker klimaat kunst liefde maatschappij magie mentale gezondheid mindful mysterie natuur oorlog opgroeien politie prentenboek roman school seizoenen spannend sprookjes sterke vrouw thriller verhalenbundel vriendschap weetjesboek wereld zoekboek

Rory De Raaf detective
Elias
Delen is enorm lief

Mijn naam is Elias. Ik ben 12 jaar en hou van sporten zoals Rugby, toneelspelen en creativiteit. Ik ben altijd buiten behalve als ik aan het gamen ben. Zoals op de Wiiu. En ik vind het leuk om recensies te schrijven.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.