Moppen met een grapjas aan – Riet Wille, AVIE3

Humor! Dat maakt de dag gezellig, emoties verdraagbaar, verbind en brengt gewoon fijne vibes mee. Uiteraard valt er over humor ook te twisten.. Maar onderbroekenlol is toch wel grotendeels gewaardeerd door een zeer ruim publiek. Naast grapjes maken is het ook erg leuk om zelf te kunnen lezen. Moppen met een grapjas aan is op AVIE3 niveau.

Moppen met een grapjas aan

Moppen met een grapjas aan

Lees een mop!
Los een raadsel op.
Dit boek is top!

Riet Wille slaagt er opnieuw in om moppen op AVI-niveau te maken voor de prille en beginnende lezers. Richard Verschraagen maakt de kleurrijke illustraties in ‘Moppen met een grapjas aan’. En verstopt ook hier extra grapjes in. Naast lezen dus ook goed kijken! Lach je ook mee met Sam, Noor en de familie. Het plezier van zelf kunnen lezen vind je goed terug in dit boek.

Moppen met een grapjas aan
Moppen met een grapjas aan

Een paar favoriete mopjes en grapjes

melk

‘sam,’vraagt de juf.
‘noem 4 zaken waar melk in zit.’
Sam weet het.
‘boter, kaas, ijs en een koe’.
‘Sam,’ zucht de juf.
‘jij bent de lolbroek van de klas.’


taal

in het park lopen 2 honden:
een poedel en een Duitse Scheper
‘woef, woef,’blaft de poedel.
‘mauw, mauw,’ doet de Duitse Scheper.
‘wat mauw?’vraagt de poedel.
‘ik leer een vreemde taal,’
zegt de Scheper.

En nog een laatste mop uit Moppen met een grapjas aan:

paard

een paard stapt op de tram.
het koopt een kaartje.
‘oei, wat is dit?’
zegt de man aan het stuur.
‘een paard op mijn tram!’
‘het is maar voor 1 keer,’
zegt het paard.
‘morgen neem ik weer de fiets.’

Wat vinden wij ervan?

Zoals gezegd zijn we gek op moppen en grappen dus wat dat betreft is dit boekje een hit. Het zijn wel ander soort mopjes dan mijn dochter gewend is dus soms moet ik wat meer uitleg geven. Maar dat zo samen lezen en erover praten is wel erg leuk altijd. Moppen met een grapjas aan is dus een leuk boekje voor de beginnende lezers voor een grote glimlach! De toevoeging van extra grapjes in de illustraties is ook echt heel leuk

Ik moet bekennen dat ik nieuw ben in de AVI wereld en mijn dochter begint net pas met letters herkennen en voorzichtig schrijven. Ik snapte dan ook eigenlijk niet waarom er nergens hoofdletters stonden in dit boek. Gelukkig wist juf en medereviewer Joyce me dit duidelijk te maken. Hoofdletters zijn andere letters. Deze hebben andere vormen en een andere klank. Om het de beginnende lezers niet te moeilijk te maken in Moppen met een grapjas aan wordt er dus alleen gebruik gemaakt van kleine letters. Logisch!

Andere hilarische moppenboeken

Specificaties Moppen met een grapjas aan

Auteur: Riet Wille | Illustraties: Richard Verschraagen | AVI-E3 | Maart 2020 | Uitgever: De Eenhoorn |
64 pagina’s | Meer informatie vind je hier of bij je lokale boekhandel

Welk woord of thema spreekt jou aan in een boek? Klik op een woord en ga naar boeken toe in dit thema!

avontuur boekenserie bos culturen dieren diversiteit emoties familie fantasie fantasy filosofie geheimen geschiedenis gevoelens gezondheid graphic novel grappig het leven humor jezelf zijn klassieker kunst liefde maatschappij magie mentale gezondheid mindful mysterie natuur oorlog opgroeien politie prentenboek roman school seizoenen spannend sprookjes sterke vrouw thriller verhalenbundel vriendschap weetjesboek wereld zoekboek

Moppen met een grapjas aan
Footer5
Selena
Delen is enorm lief

Ik ben een echte trotse boekennerd. De liefde voor verhalen was onderdeel van mijn opvoeding en deze passie geef ik nu weer door aan mijn twee dochters en kinderen op mijn werk. Lezen, voorlezen en boeken zijn een wereld waar ik graag in verdwaal. En tijdens mijn dwalingen zoek ik de woorden zodat ik het weer met jullie kan delen op StoerLeesVoer.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.