Een schildpad was zijn schildje kwijt – Marjet Huiberts

Het zal je maar gebeuren, je wordt wakker en je bent opeens je huisje kwijt! Je huis wat tegelijk ook je kleding is als het ware. Het overkwam een schildpad. Een schildpad was zijn schildje kwijt en zocht hem overal. Een boek van de prentenboek top tien van de Nationale Voorleesdagen 2020.

een schildpad was zijn schildje kwijt nationale voorleesdagen prentenboek top 10

Een schildpad was zijn schildje kwijt

Al bij de eerste regels van het boek hoor ik om mij heen : “Ahhh wat zielig!” Ja het begin is ook zielig en het zet gelijk een sfeer neer van vragende spanning. Zal het wel goedkomen met dit lieve kleine schildpadje? Hij zoekt echt overal van varkensstal tot in het koude water. Van donker bos tot op een stronk in de wei. Het schildpadje was verdrietig en bang!

Hij huilt tranen van verdriet, hij is alles kwijt! De schildpad was zijn schildje kwijt en dat was echt zielig! Weer hoor ik om mij heen: “Ahhh wat zielig!”

Op zoek naar een nieuw huis

Hij vond een konijnenhol en wurmde zich erin. Zo had hij een tijdelijk huisje, maar het was te koud. De volgende ochtend hoorde hij een mooi lied. Het was van een prachtige vogel en hij volgde haar. Het vogeltje bracht takjes en de schildpad ging aan het werk. Hij vlocht een mooi en stevig schild! De schildpad was erg blij met het vogeltje en dacht: ik hou van haar.

Het huis van de schildpad werd ook het nieuwe huis van het vogeltje. Ze bouwde namelijk een nest bovenin en legde daar vele eieren in. De schildpad is nu vader van een schitterend gezin. Een schildpad was zijn schildje kwijt maar vond een veel mooiere!

Illustraties

De illustraties zijn dromerig mooi in een schildpad was zijn schildje kwijt. Met aquarel schildert zij de natuur op zo’n manier dat je het idee hebt er zelf te zijn. Vele dieren zijn verstopt in haar illustraties en elke keer weer zie je er weer meer. Sommige prenten lijken druk, maar als je beter kijkt is het de natuur in al zijn pracht en kleuren.

Het grappige was dat ik moest denken aan het boek van we hebben er een geitje bij! En dat is ook door Marjet Huiberts geschreven!

Een schildpad was zijn schildje kwijt is een prachtig lief verhaal op rijm. Het schildpadje steelt je hart en het verhaal maakt je eerst verdrietig maar dan heel erg blij!

Specificaties Een schildpad was zijn schildje kwijt

Auteur: Marjet Huiberts | Illustrator: Carmen Saldana | Uitgever: Gottmer | 9789025769215 | mei 2018 | 32 pagina’s | meer informatie vind je hier of bij je lokale boekhandel

Welk woord of thema spreekt jou aan in een boek? Klik op een woord en ga naar boeken toe in dit thema!

avontuur boekenserie bos culturen dieren diversiteit emoties familie fantasie fantasy filosofie geheimen geschiedenis gevoelens gezondheid graphic novel grappig het leven humor jezelf zijn klassieker kunst liefde maatschappij magie mentale gezondheid mindful mysterie natuur oorlog opgroeien politie prentenboek roman school seizoenen spannend sprookjes sterke vrouw thriller verhalenbundel vriendschap weetjesboek wereld zoekboek

cover
Footer5
ellen
Delen is enorm lief

Hoi Ik ben Ellen mede - eigenaar van StoerLeesVoer. Ik ben dol op de geur van boeken. Prentenboeken voor de klas en fantasy voor mezelf en alles daar tussenin. In het dagelijks leven sta ik 3 dagen per week op de leukste Montessori school van Den Haag. Daarnaast heb ik ook nog een lifestyleblog www.mamascrapelle.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.