Fantasia XVI: De Bewakers van Fantasia – een nieuw avontuur van Geronimo Stilton

Speurmuis Geronimo Stilton beleeft weer een nieuw avontuur! De bekende boekenreeks over de speurneus van muizeneiland is al jaren een groot succes. In dit boek wordt het opgebloeide imperium van Fantasia bedreigd door een afschrikwekkende heerser in het rijk Tranendal. Fantasia XVI is een echte snorharentriller. In dit magische boek (8+) zien we 3D beelden en ruiken we 5 geuren! Zijn jullie klaar voor een nieuw verhaal van Geronimo Stilton: de Bewakers van Fantasia?

Het zijn verhalen sappiger dan mozzarella, lekkerder dan brie en pittiger dan gorgonzola. Sterke verhalen, verhalen met snorharen! Erewoord van Stilton,

Geronimo Stilton
hoofd

Snorharenthriller met Giga Geitenkaas

Op een ochtend wordt Geronimo Stilton door zijn bijna verloofde (denkt zij) Duifje Duistermuis wakker getrommeld. Er moet ruimte komen op zolder voor een logee. Maar per ongeluk gaat de speelgoedtrein van Geronimo mee naar de rommelmarkt. Oh nee, Giga-geitenkaas! Oftewel groot probleem! Geronimo haast zich om de trein terug te halen. Maar dan belandt hij plots in het feeënrijk na een valpartij. We gaan op reis met zijn fantasie in een nieuw avontuur: Fantasia XVI De Bewakers van Fantasia.

Een duister iets bedreigt het geluk in het imperium Fantasia. Daar waar er juist zoveel vrede en vreugde was. Mede dankzij de kroning van Alina, de dochter van de feeënkoningin. Na eeuwen van verdeeldheid was het rijk herenigd. Maar een Leger der Onzichtbaren beraamt een nieuwe aanval op Fantasia. Alle kleur en vreugde dreigt te worden weggevaagd!

Alleen een groepje echte helden zal in staat zijn om Fantasia te beschermen: de Bewakers van Fantasia. En Geronimo Stilton speelt natuurlijk een belangrijke rol. Want naast zijn werk als uitgever van de krant De Wakkere Muis, is hij ook een speurneus. En een echte verzamelaar, bijvoorbeeld van kaasetiketten en kaaskorsten. Je heet natuurlijk niet voor niks Stilton!

Een schaduw

Keizerin Alina heeft de hulp nodig van Geronimo. Want het keizerrijk wordt bedreigd door het Leger der Onzichtbaren in Tranendal. Een stinkend en moerassig dal waar het kwaad steeds sterker wordt. Hoe kunnen ze dit tegenhouden? Een dappere groep bewakers van Fantasia wordt samengesteld. Keizerin Alina en ridder Lorian offeren zich op om mee te gaan.

Maar het gezelschap wordt verder uitgebreid met een aantal bijzondere boekenhelden. Zoals De Drie Musketiers en d’Artagnan. Alice in Wonderland en haar witte konijn. En ook Robin Hood en de tijger Kawan. En als klap op de vuurpijl Kapitein Haak en de boze heks uit het Westen. Want die balen ervan dat niemand uit Tranendal meer echt bang van hen wordt. Want ze zijn toch al treurig. Haak en de heks willen dus graag meehelpen om te voorkomen dat ze straks helemaal zonder werk zitten. In Fantasia XVI komt een bont gezelschap bij elkaar! 

Fantasia XVI Geronimo Stilton

Ze zetten koers naar Tranendal, op zoek naar de heerser over tegenzin en treurigheid. Hij is verantwoordelijk voor het verspreiden van het grote grijs. En daardoor is alles lelijk in Tranendal en is iedereen neerslachtig. Positieve woorden zijn verboden om uit te spreken, want dan verander je in een nul. Is er een oplossing om het kwaad te verslaan? Er schijnt een legende te bestaan over een dappere en bescheiden muis…

Pijn, schijn, kwijn,

Grote Grijs verdwijn!

Zinder, minder, hinder,

Verveling en verdriet, blijf ginder!

Waan, traan, vergaan,

Blijf ver bij ons vandaan!

Fantasia XVI – een fantasievol avontuur

In dit boek word je meegenomen op een fantasievol avontuur. Met allerlei dappere helden. En qua vormgeving zijn de boeken van Geronimo Stilton natuurlijk onovertroffen. Speels en kleurrijk. Met vele illustraties en variaties in lettertypen. Echt een feest om te lezen. Maar dit boek Fantasia XVI heeft nog meer extra’s. Zoals de 3D-bril waarmee je op een aantal bladzijden kunt kijken naar een spannende illustratie. Maar dit is ook nog eens een boek met echte geuren! Wil je bijvoorbeeld weten hoe het grote grijs ruikt? Of de geur van frisse boeken en de Lente? Wrijf maar over de bladzijden.

Dit boek bied je dus een hele leuke leeservaring, waarvan zelfs de niet-lezer enthousiast kan worden. Grappige woorden als giga-geitenkaas komen steeds terug. Er zitten ook nog rijmpjes in, zoekopdrachten en een doolhof. Wat een leuke variatie en interactiviteit! Het boek is geschikt voor lezers vanaf ongeveer 8 jaar, en ze zullen zich niet vervelen!

Maar het is ook nog eens een leuk verhaal over hoop houden in moeilijke tijden en over dapper zijn. En misschien wel het belangrijkste van alles: vriendschap! Want door elkaar te helpen kun je veel bereiken.

Meer Geronimo Stilton

Geronimo Stilton is een creatie van de Italiaanse Elisabetta Dami. Zij schrijft vanaf 1999, inmiddels met een team van schrijvers, de boeken van Geronimo Stilton. Met een enorm uitgebreid aanbod ondertussen en verschillende series. We hebben al meerdere boeken mogen reviewen van deze speurmuis, bijvoorbeeld:

Allerlei leuke achtergrondinformatie over de boeken vind je op de website van Geronimo: De Wakkere Muis. Met spelletjes en spreekbeurttips!

Specificaties Fantasia XVI – De Bewakers van Fantasia

Tekst: Geronimo Stilton | Naar een idee van Elisabetta Dami | Vertaling: Loes Randazzo | Opmaak: Sandra Kok | Uitgeverij: Baeckens | 9789464290462 | oktober 2021 | 288 pagina’s | Meer informatie vraag je bij de lokale boekhandel, of vind je hier

Footer5
Lianne
Delen is enorm lief

Ik ben Lianne, 40 jaar oud en moeder van drie hele lieve jongens. Opgeleid als orthopedagoog en geïnteresseerd in alles rondom opvoeding en ontwikkeling. Hoe kun je als ouder mindful te werk gaan, hoe zorg je voor jezelf en hoe hou je het een beetje leuk?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.