Emma Bos Eenhoorn Expert – Morag Hood & Ella Okstad

Heel veel meisjes voelen zich op dit moment een eenhoorn expert. Zo mocht ik gisteren met 3 eenhoorn meisjes op stap! Dochterlief neemt haar taak als eenhoorn expert erg serieus en verzamelt alles wat met eenhoorns te maken heeft. Weten jullie nog de grote muurposter van een eenhoorn?  Dit boek krijgt ze dan ook van ons met de feestdagen. Vanmorgen ging ze er even snel mee op de foto. In de hoop dat ze het niet onthouden heeft over 2 maanden haha. Emma Bos Eenhoorn expert is een prentenboek over een echte eenhoorn expert! Maar zou zij de echte eenhoorn wel herkennen?

Emma Bos Eenhoorn expert

Emma Bos Eenhoorn expert

Emma Bos Eenhoorn expert woont samen met een eenhoorn. Nou ja ze woont samen met 17 eenhoorns. Het moge maar gelijk duidelijk zijn dat die 17 eenhoorns een baby broertje, haar poppen, hond en kat zijn. Alles wat omgetoverd tot een eenhoorn.

Ze is een echte eenhoorn expert en ze leert ze alles over magie. Tijdens een van die lessen zien wij als lezer een echte eenhoorn binnen komen wandelen. Haar eenhoorns zien de eenhoorn ook , zo zien we op de foto, maar ziet Emma haar wel?

Emma de eenhoorn expert

Emma leert haar eenhoorns op voedsel jagen en de gevaren van ballonnen. Als een eenhoorn zijn hoorn verliest dan maakt ze die weer. Haar moeder snapt niet dat magie belangrijker is dan troep. ( daar snap ik ook niks van, zou dat een moeder ding zijn?)

Het is in elk geval heel moeilijk om een eenhoorn expert te zijn. Sommige mensen weten niet eens hoe een ECHTE eenhoorn eruit ziet.

Ik vraag mij af of Emma Bos eenhoorn expert,  dat ook wel weet, want volgens mij heeft ze de eenhoorn uit het boek niet 1 keer gezien! Haar eenhoorn klasje in elk geval wel en dus gaat de eenhoorn weer weg.

eenhoorn selfie

Hoe ziet een eenhoorn eruit?

Kinderen zullen niet gelijk doorhebben dat Emma de eenhoorn helemaal niet ziet, maar zij zien de eenhoorn wel! En ook de neppe eenhoorns die Emma druk aan het lesgeven is.  Leuk om met je kind over eenhoorns te praten en samen te bepalen hoe ze er uitzien!

Specificaties Emma Bos Eenhoorn expert

Auteur: Morag Hood en Ella Okstad | Uitgeverij: Rubinstein| 9789047625513 | 32 pagina’s | Juni 2017 | Maar informatie vind je hier

Emma Bos, Eenhoornexpert
Delen is enorm lief

Hoi Ik ben Ellen mede - eigenaar van StoerLeesVoer. Ik ben dol op de geur van boeken. Prentenboeken voor de klas en fantasy voor mezelf en alles daar tussenin. In het dagelijks leven sta ik 3 dagen per week op de leukste Montessori school van Den Haag. Daarnaast heb ik ook nog een lifestyleblog www.mamascrapelle.nl

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Post comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.